Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy tylko ja w ciąży musze pić kawę

Polecane posty

Gość gość

Po prostu muszę chociaż jedna na 3 dni. Mam zaparcia i bolesci brzucha, jedynie kawa sypana mi pomaga się wyróżnić. Po za tym mam bardzo niskie ciśnienie. Jestem w 16 tyg. .wy pijecie kawę jaka?

Gość gość
Ja 2 lata temu byłam w ciaży i piłam rano filiżankę z 1 łyzeczki sypanej, bo miałam tak niskie ciśnienie, ze ledwo stałam na nogach (skurczowe 90-94), lekarz sam mi kazał pić jak mnie zobaczył, a co do zaparć, to nic mi nie pomagało, robiłam po prostu lewatywę jak już przez tydzień nie byłam w wc... mam hemoroidy do tej pory i zawsze przed okresem imi wyłazą :/ być kobietą to katorga, jedno dziecko i never ever więcej!!!

Gość gość
Mozna pic kawe w ciazy tylko ww ograniczonej ilosci.

Gość gość
Ja pilam cala ciaze jedna rano.Gin nie widzial przeciwwskazan.

Gość gość
jeszcze fajne zapal i drina polej

Gość gość
Jak dobrze ze nie jestem sama ;) ja chyba tez mam hemoroidy. Ja pije 250ml. Z 1.5 łyżeczki myślicie że to ok? Filiżanki mam 150ml i jest to zdecydowanie za mało.

Gość gość
Ja piłam kawę w obu ciążach, ginekolog nie widział żadnych przeciwwskazań do wypicia jednego kubka dziennie.

Gość gość
Ja tez pilam 1 normalna kawe z expresu, a 2 to byla bezkofeiniwa cala ciaze a nawwt karmiac

Gość gość
Ja karmię i piję dwie z mlekiem. W ciąży całe 9-miesiący mnie odrzucało ;)

Gość gość
Ja w pierwszej ciąży piłam od 12 tygodnia jak już mnie przestało odrzucać jedną dziennie. Teraz jestem w 6 tygodniu drugiej ciąży i na razie mnie odrzuca, ale czasem robię sobie słabą z dużą ilością mleka i wypijam na wydechu bo bez kawy jest mi słabo (mam ciśnienie 80/50) już o wypróżnianiu nie wspomnę. Jak minie 12 tydzień i wstręt do kawy minie (oby) to bez wyrzutów będę tą poranną pić :)

Gość gość
Ja piłam kawe przez całą ciążę a teraz dziecko 4-5 lat ma zaburzenia motoryczne. Oczywiście ktoś zapyta skąd wiesz że to od tego. Ale człowiek myśli o tym w czym mógł bardziej sie postarać, a może stan mojego dziecka dziś byłby lepszy

Gość gość
Ja tez pije kawę codziennie rano. Bez kawy boli mnie głowa. 26 tydzień.

Gość gość
za pare dni rodze. cala ciaze pilam jedna kawe z rana. bo lubie, a lekarz powiedzial ze moge 2 dziennie. przed ciaza podczas picia porannej kawy lecialam na kibelek, w ciazy nawet to nie pomagalo

Gość gość
Piłam kawę całą ciąże, często z ekspresu, ale nie bardzo mocną. Zaś na zaparcia to polecam na noc mielone siemię lniane - zaparzyć i wypić ten kisiel. Nie najlepsze, ale traktuj to jak lekarstwo, działa doskonale!

Gość gość
Ja też pije kawę w ciąży, staram się jeść brokuły, jablka coś co pomaga się wyproznic. Jak już nic nie działa to pije mocniejszą kawę.

Ja też piłam kawę przez całą ciążę. Wiadomo mniej niż normalnie ale musiałam ją pić ze względu na moje niskie ciśnienie. Konsultowałam to z moim ginekologiem i powiedział że nie zaszkodzi ona dziecku. Zalecił mi tylko abym regularnie przyjmowała kwas foliowy, bo wiadomo kawa wypłukuje z organizmu wszystkie wiraminy i minerały.

Gość gość
Jedz dużo warzyw zamiast pić kawę