Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mój facet myśli że mam chorobę weneryczną, a to nieprawda, co robić???

Polecane posty

Gość gość

Wszystko zaczelo się od tego ze załapalam jakaś infekcję, prawdopodobnie na basenie i jacuzzi. Objawy to pieczenie i biale upławy, więc najpewniej grzybiczne. Oczywiście zauważył to i teraz zarzuca mi ze go zdradzilam i sie czyms zaraziłam! Jestem zrozpaczona bo go kocham i nic takiego nie mialo miejsca... :( co robic???

Gość gość
To raczej nie grzybica,bo nic nie piszesz o świądzie .Idź jak najszybciej do ginekologa,przepisze ci leki i szybko minie,ale chłopakowi musisz wyjaśnić,że kobiety z racji budowy swych narządów mają czasami infekcje lub grzybicę i wcale nie jest to związane ze zdradą tylko z tym,że cały czas jest tam mokro i ciepło i ,że są doskonałe warunki do rozwoju bakterii i grzybów.Powiedz,że jest ci bardzo przykro,że on cię oskarża o zdradę zamiast cię wspierać. Ja miałam notoryczną grzybicę i było to jeszcze gorsze od infekcji,bo mój facet też zaraz zaraził się a ,ponieważ to był typ zazdrośnika to też oskarżał mnie o zdradę ,poniżał mnie i jadowicie mówił,że się łajdaczyłam i zaraziłam go nie wiadomo czym.Ten związek nie przetrwał,bo ja nie godziłam się na obrażanie mnie.Wystarczy zdobyć trochę wiedzy aby nie gadać takich głupot,ale on wolał poniżanie mnie. Następny facet był z tych normalnych ,spokojnie wysłuchał mojego tłumaczenia. Zaczęło się tak,że ja u siebie nic nie zauważyłam jeszcze a u niego na penisie wyskoczyła drobna wysypka i penis był czerwony .On był zakłopotany,bo nie wiedział co się stało,ale ja już wiedziałam i powiedziałam mu o mojej nawracającej grzybicy.Wystarczyło posmarować Clotrimazolem,maść dostępna bez recepty i przeszło,nie było mowy o żadnych zarzutach typu ,że go zdradziłam,wszystko zależy od charakteru i kultury partnera. Później nagle grzybica ustąpiła i nigdy więcej na szczęście nie wróciła. Idź do lekarza.

Gość jestem autorką tematu
Swędzi mnie i jemu tez czerwone kropki sie pokazały... dziękuję Ci za te słowa bardzo podnioslas mnie na duchu. Zrobiło mi się tak strasznie przykro.... :( uzywam clotrimazolu i biore lacibios femina, mam nadzieję ze przejdzie... pozdrawiam Cię :)

Gość gość
haha klamczynie dobrze ze faceci sie na was poznali

Gość gość
Objawy jak grzybica, oboje maść i ustąpi problem a jak nie to do lekarza.

Gość gość
mnie grzybem mąż zaraził,myślałam że go zatłukę,skąd wiem że on? bo nigdy oprócz niego w życiu z nikim nie spałam,masakra jakaś!!!!Od tamtej pory nie sypiamy razem.

Gość gość
Baby są obleśne :o

Gość swi
Cieszę się,że ci pomogłam.Nie napisałaś wszystkiego i dlatego nie miałam pewności,ze to grzybica ,ale gdy napisałaś więcej to jest na pewno grzybica. Gdy kobieta ma czynną grzybicę to na pewno zarazi partnera. Grzyby tak jak bakterie,wirusy i różne pasożyty mamy wszyscy i wcale nie musimy się od kogoś zarażać .Wystarczy ,że organizm jest osłabiony lub przyjmujemy antybiotyk ,zostaje wtedy zachwiana równowaga pomiędzy naszymi lokatorami i zaczynają się rozwijać np.wirusy lub właśnie grzyby a specyficzna budowa pochwy i warunki tam panujące bardzo temu sprzyjają . W żadnym wypadku nie jest to choroba weneryczna tylko bardzo częsta przypadłość kobiet .Mężczyźni ze względu na inną budowę narządów rozrodczych raczej samoistnie nie zapadają na tą chorobę,dopiero po kontakcie z chorą partnerką mają objawy,które bardzo szybko znikną po zastosowaniu maści. Mężczyźni muszą być świadomi,że kobiety mają różne dolegliwości i ,że w przypadku leczenia ich partnerki oni też muszą poddać się leczeniu. Kulturalny i świadomy facet przyjmuje to ze spokojem i zrozumieniem. Autorko tematu,idź do lekarza,bo ważne jest też podanie globulek dopochwowych a może są takie bez recepty to kup,bo grzybica jest też w pochwie. Ja swojego czasu przerobiłam wszystko co tylko ukazywało się w aptekach ,ale mam nadzieję ,że u ciebie jest to sporadyczny problem. Są takie tabletki ,reklamowane też często w telewizji , Iladian direct plus, tabletki dopochwowe, 10 szt ,które przywracają równowagę bakterii i grzybów w pochwie ,bo wcale nie chodzi o wyniszczenie grzybów tylko o unormowanie ich ilości,bo to wszystko jest potrzebne naszemu organizmowi. Grzyby mamy wszyscy.