Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak długo temperatura przy zapaleniu uszu ?

Polecane posty

Gość gość

Córka 4 letnia w poniedziałek dostała wysokiej gorączki ok 39 st i skarżyła się na ból USZU. We wtorek wizyta u laryngologa i diagnoza obustronne zapalenie USZU. Dostała krople do uszu , lek do nosa i antybiotyk . Wysoka temp utrzymywała się jeszcze we wtorek ,środę i czwartek ,od piątku trochę lepiej, w ciągu dnia już nie goraczkuje jednakże wieczorem wzrasta do ok 38,5 st i tak do dzisiaj. Po podaniu syropu ładnie spada ,jednak zastanawiam się czy to nie za długo. Jak było u was przy takim zapaleniu?

Gość gość
Moja córka przy zapaleniu uszu miała 4 dni temperaturę po prawie 40 stopni a potem przez kolejne trzy dni taka do 38,5-38,7. Tylko u mojej cztery pierwsze dni to temperatura była taka ze podawałam czopek a po godzinie syrop(ibuprofen z paracetamolem na zmianę).

Gość gość
Dlugo. Jaki antybiotyk macie?

Gość gość
U nas też przez pierwsze dni gorączka ciężko się zbijała. Co 3-4 godz na zmianę Ibuprom z paracetamolem i okłady. Ciężko było. Teraz temp podnosi się tylko wieczorem . Tylko zastanawiam się do kiedy tak będzie bo we wtorek będzie już tydzień. A antybiotyk mamy do środy

Gość gość
Mój syn zazwyczaj ma zapalenie ucha z wyciekiem (ma od urodzenia wysiękowe ap ucha, obustronne). Gorączkę ma ok 4 dni. Jak tylko bębenek mu pęknie to gorączka też już schodzi.

Gość gość
Może macie źle dobrany antybiotyk.

Gość gość
Chyba nie jest źle dobrany bo poprawa jest zdecydowana . W dzien już w ogóle nie goraczkuje tylko trochę pod wieczór,a przez pierwsze dni było ponad 39 st i to cały czas

Gość gość
To jak widzisz poprawę to po co szukasz problemu tam gdzie go nie ma. Jutro albo pojutrze nie będzie już nawet śladu choroby.

Gość gość
Nie szukam problemu tylko zadałem pytanie. Jak masz problem to nie odpowiadaj .

Gość gość
U nas temp 39 jeden dzień. Nastepnego ok 38 a potem już wcale czyli razem 2 dni. Skończyło się antybiotykiem.

Gość gość
Dziecko miało parę razy zapalenie ucha lewego. I pierwsze czytam o pęknięcia benku? Wiem że są powikłania ale jak się nie leczy...? Ktoś mi coś powie.