Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Stypendium socjalne dla najubozszych uczniów

Polecane posty

Gość gość

Witam! Mam takie pytanie o stypendium socjalne. Dopiero dowiedziałam sie,ze jest coś takiego. Wiem,ze we wrześniu trzeba było składac,ale moja sytuacja była inna. Mój mąż pobiera świadczenie rehabilitacyjne w wysokosci 1700zl.Zus je wypłaca. Ja jestem na wychowawczym . O co chodzi z tym stypendium? Jak to wygląda? Mam prosic w sklepie o faktury?

Gość gość
A my to wróżki że wiemy jak to działa?! Każda uczelnia ma swój regulamin, zadzwoń, dopytaj się albo ze strony ściągnij....

Gość gość
Grzeczniej. Tu chodzi o dziecko z podstawowki. Jak nie wiesz to po co odzywasz sie? Milcz

Gość gość
Ja wiem ale nie powiem, bo autorka kulturą nie grzeszy.

Gość gość
Nie wiem jak jest teraz, ale jak ja byłam w szkole (początek lat 2000-nych) to ciężko bylo to dostać bo dochód na osobę mysialbyc naprawde niski. W mojej klasie liceum dostawalo zawsze dwie osoby które miały dochód 8-12zl/ mies na osobę. Oczywiście rodzice pracowali na czarno za granica i tak naprawde te osoby miały kupę kasy ale oficjalnie bylo jak bylo. Mam nadzieje ze troche sie w tej kwesti pozmieniało. Autorko, jesli papiery można bylo składać do konca wrzesnia to nie ma szans żebyś cos ugrala w tym roku. Aczkolwiek czasem szkola może dac jednorazowa zapomogę na semestr. Ja kiedys dostałam chyba 300zl. Trzeba tylko napisac podanie i uargumentować ze np. Rodxic stracił prace, miał wypadek czy jakas inna sytuacja losowa. Ale dopytaj w szkole.

Gość gość
A co takiego niekulturalnego napisala ?

Gość gość
Aha! Zapomnialam dodac ze u mnie zawsze chcieli zasw ze skarbówki, ewentualnie od pracodawcy jesli chodzilo np. O obcięcie pensji czy przedstawienie ze ci się sytuacja nagle pogorszyla

Gość NOVA CE GLIWICE
Pomożemy Ci zawodowo! U nas rekrutacja trwa cały rok! Wystarczy 1 rok by zostać specjalistą ! Nie wymagana matura. TOP kierunki: Specjalista do spraw dietetyki, Opiekun Medyczny, Rejestratorka Medyczna, Technik Handlowiec, Technik Elektryk, Organizator Imprez Ślubnych. Zapisz się do NOVA Centrum Edukacyjne ul. Zwycięstwa 50/2, Gliwice, tel.: 794 400 162, mail: gliwice@nova.edu.pl lub zapisz się ON-LINE: www.nova.edu.pl