Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chomikowka

Nie mogę sobie poradzić z bałaganem...

Polecane posty

Gość Chomikowka

Zacznę od tego ze pochodzę z rodziny która była dosc biedna. Stad pewnie mam chomikowanie we krwi, a i takie nawyki. Mam za dużo rzeczy które mogą się przydać. Choć te rzeczy są czyste i poukładane ale jest ich dużo, a niektórych już z różnych powodów nie używam. Nie są wiele warte ale zawsze coś u dlatego trudno mi wyrzucić. Ale co gorsza do niedawna mieszkałam z mama która już nie żyje, mama na koniec życia zaczęła robić zapasy. Do tego przeprowadziła się do mnie z dużego mieszkania i wzięła ze sobą rzeczy po dziadku w jakichś kartonach. Do marca muszę opróżnić mieszkanie a mam pełno kartonów. Cały duży pokój (jej) jest nimi zawalony, stoją jedne na drugich, na meblach. Jeden ława stoi pod stołem a obok stolik z Ikea i w rogu jeszcze jeden, a wszystko w jednym pokoju. Pół kuchni to tez jej kartony. Ja ciężko i długo pracuje i jestem strasznie zmęczona i zmarznięta i mam tylko jeden dzień weekendu wolny na sprzątanie, ma ktoś pomysł jak się do tego zabrać?

Gość gość
ZAOFERUJ RZECZY SCHRONISKU DLA BEZDOMNYCH .

Gość Aniaa382
Mi bardzo pomogła firma Anilop. Zleciłam jej obowiązki, którymi ja nie lubiłam, bądź nie potrafiłam się zająć. Dzięki temu mój dom wyglądał olśniewająco kosztem niewielkiego wysiłku :)

Gość Chomikowka
Juz to sprzatnelam. Niestety obydwie rady sa kompletnie bezwartosciowe. Po pierwsze, schroniska dla bezdomnych, matek z dzieckiem i narkomanow sa niesamowicie wymagajace pod wzgledem przyjmowanych rzeczy, ktore musza byc starannie wyselekcjonowane i dostarczone do schroniska, otwartego w godzinach Waszej pracy. Po drugie, jesli w rzeczach po Rodzicach macie jakiekolwiek rzeczy cenne, sentymentalne, pieniadze itd. - a na ogol tak jest - to pozwolenie obcym ludziom, by w tym grzebali, to najglupsza z mozliwych opcji. Mozna stracic nie tylko pamiatki, ale i mnostwo pieniedzy.