Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie mówcie że nie da się w ciąży przytyć mniej niż 10kg

Polecane posty

Gość gość

Startowałam z 10 kg nadwagą. Moja ginekolog powiedziała że mam się starać nie przytyć więcej niż 10. Przytyłam 8kg a wcale sobie nie odmawiałam wszystkiego. Jadłam lody prawie co drugi dzień. Ale fakt dużo spacerowalam. Codziennie 2h z psem a czasem i więcej bo pracowałam do 5msc fizycznie. Można można. Nieiwem ile trzeba jeść żeby przytyć 30kg...

Gość gość
to Ci powiem ile; trzeba wpiertalać bez opamiętania, leżeć na doopsku na L4 od początku ciąży i usprawiedliwiać to wszystko stwierdzeniem: jestem w ciąży jestem świętą

Gość gość
Nie zes'raj sie

Gość gość
Co???

Gość gość
Weź się zajmij swoja tłusta ciążowa dupa. Jak ktoś chce może sobie przytyć nawet 40kg i uj ci do tego

Gość gość
Oczywiście, ze mozna przytyć mniej juz 10 kg. Ale autorko faktycznie, w sumie co ci do tego, ze inna przytyje 30 kg? Kobiety tęgie tyją mniej niz szczupłe/z niedowaga. Takze , bo skoro miałaś 10 nadwagi tzn, ze zaliczasz sie raczej do grupy tych pierwszych:)

Gość gość
Nie mam pojęcia, bo nigdy nie byłam. Każdemu kto mi imputuje ciążę, życzę raka w brzuchu wielkiego jak 9-miesięczna ciąża.

Gość gość
Chwalisz się czy zalisz? Co cie to obchodzi kto ile przytył. Jakbyś nie miała nadwagi to byś 40 przytyla. A swoją drogą kto cię chciał z 10 kilowa nadwagą. Wieloryb jakiś chyba :D

Gość gość
Autorko, owszem można przytyć dużo wcale się nie obzerajac. Sama w pierwszej ciąży przytylam 26 kg, były upały, więc miałam duże obrzęki, ale jednak to sporo. Startowałam z wagi 57 kg przy wzroście 176. Po pół roku wazylam już 60 kg, w roczek małej 56 kg. W drugiej ciąży startowalam z wyzszej wagi i przytylam 12 kg, fakt że urodzilam wczesniaka, więc może nie zdążyłam więcej przytyć. Ty startowalas z nadwagą, to jest kluczowe. Miało dziecko z czego czerpać. Jedni jedzą w ciąży, Ty się najadlas przed, taka prawda. I nie jest problemem przybrać w ciąży, ważne później się z tą wagą uporać. O ile ja po pierwszej ciąży szybko zrzucalam chociaż dużo miałam do zgubienia, o tyle po drugiej trudno szło.

Gość gość
Tu autorka. Startowałam z nadwagą tylko dlatego że nie zdążyłam schudnąć. Zaczęłam się odchudzać i zaszłam w ciąże. Dziś ważę mniej niż w liceum bo 56kg a urodziłam 4msc temu Trzeba chcieć dobrze wyglądać i się starać niż samo nie przyjdzie. Jak słyszę że kobieta przytyła 30kg bo niby miała obrzęki to śmiać mi się chce. No wszystkie miały obrzęki haha swoją drogą ile trzeba wpieprzac żeby dobić w ciąży do 90kg?

Gość gość
Trzeba chcieć dobrze wyglądać i się starać niż samo nie przyjdzie xxxxx ALE PO CO , MOZE NIE KAZDY CHCE WYGLADAĆ

Gość gość
Puknij się w łeb autorko. To że tobie się tak ułożyło że przytyłam tylko tyle to nie znaczy każda może. Dużo kobiet w ciąży boryka się z cukrzyca, tarczyca i wieloma innymi schorzeniami, Przez które tyje. Nie każda też po porodzie łatwo wszystko zrzuci. Moja koleżanka urodziła 2 lata temu a ciągle nie może schudnąć, bo ma tarczyce. Bierze leki, ma dietę i ćwiczy ale idzie jej to bardzo wolno. Się tak nie śmiej i nie wywyzszaj bo w drugiej ciąży możesz sama dobić 90kg.

Gość gość
A ja miesiąc po porodzie ważyłam. 55kg. Przytyłam. Tylko 7 w ciąży i nie miałam Nadwagi i nie obchodzi mnie to kto ile przytył i ile schudł. Niech każdy żyje po swojemu a jak cie to śmieszy co słyszysz to zatkaj uszy. Wstrętne babsko z ciebie chamskie i prostaczne. Razem z łożysko mózg też chyba urodziłas. Jak można szydzic z czegoś takiego? Ludzie jesteście coraz gorsi i to kobieta kobiecie...

Gość gość
Autorko i super - teraz spieprzaj stad i nie wkładaj kija w mrowisko

Gość gość
Ja przytyłam 30 kg, cały czas byłam głodna a jak próbowałam się ograniczać to tak mnie ssalo i złość mnie straszna brała.. No i co? Nic nie poradzisz

Gość gość
W drugiej ciąży nie dobie do 90 bo nie będzie żadnej drugiej ciąży :)

Gość miła jak zawsze
Można wpierniczać jak dzika świnia a i tak jest nienormalne w takim trybie przybrać 7kg w miesiąc:) a ja miałam taki 6 miesiąc :) skończyłam 19kg na plusie

Gość gość
Aha i myślisz, że to kogoś obchodzi...?