Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

GDZIE W TYM MOJA WINA?

Polecane posty

Gość gość

Złozyłam wniosek 4 Września.. czekałam na pieniądze..24 listopada dostałam wezwanie żeby donieść papiery..?!! teraz wyczytałam ze złozone wnioski do końca pażdziernika bedą z wyrównaniem a reszta nie??? to jakaś kpina?rozumiecie coś z tego?

Gość gość
Byłam dzisiaj to mi powiedzieli że Oni mieli czas do końca listopada na rozpatrzenie wniosków? ej bo ja tam jade zaraz spowrotem co mi radzicie??

Gość gość
Przecież ty złożyłaś w terminie więc czemu mieliby ci nie wyrównać? Masz potwierdzenie złożenia? Jeśli tak to nie ma w tym żadnej twojej winy że tyle czasu trwało obrabianie wniosku. Kto ci powiedział że nie wyrównają?

Gość gość
Mamy dobrą informację dla rodziców i opiekunów, którzy nie zdążyli złożyć wniosku do tej pory i martwią się, kiedy wypłata 500+ z wyrównaniem zostanie wypłacona i czy mają jeszcze szanse na pieniądze za październik. Jeśli dokumenty i wniosek 500+ zostanie prawidłowo wypełniony i dostarczony do odpowiedniej placówki w październiku, Ministerstwo Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej gwarantuje, że świadczenie będzie wypłacone do końca grudnia z wyrównaniem za październik i listopad. Jeśli jednak wniosek zostanie złożony później niż w październiku, świadczenie będzie wypłacone od miesiąca złożenia wniosku, bez wyrównania za wcześniejsze miesiące.

Gość gość
A na to wychodzi że mój nie był prawidłowo wypełniony ,skoro coś musze jeszcze donosić..?

Gość gość
A co konkretnie musisz donieść?

Gość gość
pit 11 za 2016,świadectwo pracy od poprzedniego pracodawcy, [ ksero] i zaświadczenie o dochodach od terażniejszego pracodawcy..

Gość gość
Czy nie dołożyłaś kluczowych dokumentów. Masz dostać pieniądze za darmo od uczciwie pracujących obywateli a nawet nie chce ci się prawidłowo wypełnić wniosku?

Gość gość
Nic nie chcę dostać za darmo, co roku składam świadczenia i jak do tej pory było dobrze. Składając wniosek teraz miałam wszystkie dokumenty ze sobą.. lecz pani która mnie obsługiwała twierdziła że nie musze nic dokładać ponieważ sytuacja u mnie sie nie zmieniła..Przy mnie sprawdzała na miejscu poprawiła co trzeba były z dwie pozycje których nie wiedziałam i to na miejscu uzupełniłam..Nie wiedziałam wtedy że może ta Pani sie myli Przecież gdybym wiedziała to na siłę zostawiła bym te dokumenty. A tym czasem wyszłam zadowolona że wszystko tak szybko załatwiłam..

Gość gość
Mam nadzieje że to będzie tak jak pisze|"gość" powyżej że liczy sie data złożenia wniosku i jak doniosłam to czego brakowało to bedzie wszystko grało..