Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W Polsce nie ma pracy

Polecane posty

Gość gość

A jedynie sztucznie utrzymuje się niską stopę bezrobocia rejestrowanego, żeby móc ludziom wmawiać, że praca jest. A jak ? To proste. Trudno się zarejestrować w urzędzie pracy, łatwo zostać wyrejestrowanym, a jak cię wyrejestrują to nie można się zarejestrować przez 9 miesięcy. I w ten sposób ludzi się spławia. A pracy nie ma. Za to rząd wmawia wszystkim że praca jest. Chyba dla tych 4 milionów Ukraińców którzy przyjechali w tym roku do Polski...

dokładnie, cały czas to powtarzam, praca może i jest ALE DLA UKRAIŃCÓW za śmieszne stawki i najczęściej w rolnictwie, na taśmie, etc.

Gość gość
Otóż to.

Gość gość
praca jest a owszem .tylko gówniana za jeszcze bardziej g*******e pieniądze.cały czas gdzieś do czegoś szukają ale za 2000 brutto.masakra.

Gość Hdhsgsgajskd
Napiszcie jakie w takim razie macie kompetencje i doświadczenie i jakiej pensji oczekujecie. Narzekać każdy potrafi ale coś zrobić to już niewiele osób. Ja nie narzekam pracuje w banku i zarabiam powyżej średniej krajowej

Gość gość
Nie ma co ze sobą zrobić. Pracy nie ma, zasiłków socjalnych dla bezrobotnych nie ma... mnóstwo ludzi choruje psychicznie i zwyczajnie zdycha z głodu.

Gość gość
Pracy nie ma? Gdzie wy zyjecie? Nawet na wsi jest praca. Pracy jest duzo, multum, ogrom. Tylko chetnych (Polakow) nie ma, bo przez ZUS stawki sa glodowe.

Gość gość
Bo ja szukam na kierowniczym stanowisku, nie po to studia kończyłam rzeby mi ktoś rozkazywał! Słuchać się mie mają!

Gość gość
18:14 Roszczeniowi studenci. Tacy są najgrosi. Obiekt kpin pracodawców. Myśli, że skończył prestiżowy uniwerek opłacony przez rodziców, nigdy w życiu pracą się nie skalał a chce być prezesem :D Och tak, sami księciunie i księżniczki... Zamku nie starczy dla was wszystkich.

Gość gość
Tak, a poza Polską pracodawcy nie muszą płacić składek na fundusz emerytalny ani podatków :D:D:D

Gość dobranoc 2018
To prawda, że jest problem. Ja co prawda nie kursowałem po całym kraju ale mieszkam w Szczecinie i tu pracy po prostu już nie ma. Wszystko od lat jest zarezerwowane to co lepsze a te najgorsze prace widnieją na portalach internetowych jako ogłoszenia. Mając na myśli gorsze prace, mam też na myśli nie wysiłek czy trud ale też wynagrodzenie, którego nie można nazwać "wynagrodzeniem", bo to żadna nagroda a wręcz kara. Oferowana pensja jest żałosna i świadczy źle o miejscu pracy. Nie sposób sobie zbudować czegokolwiek w życiu przy takich pensjach jakie oferują. Innymi słowy jest to już zagrożenie życia.

Gość gość
skoro nie ma to z czego wy ludzie zyjecie?? skad macie na internet itd serio pytam bo nie mieszkam w polsce a tu gdzie mieszkam nie przezyjesz jak nie pracujesz......ciagle slysze narzekania, to z czego rachunki placicie jak nie pracujecie ?