Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama Mileny i Izabeli

Kołysanie,bujanie

Polecane posty

Witajcie mamusie.Mam takie pytanie, czy wasze niemowlaki śpią bez żadnego bujania,kołysania?Moja córka ma 2miesiące, jak śpi to co jakiś czas trzeba ją bujać ,śpi w drewnianej kołysce, nad razem gdy już ma lekki sen bez bujania Wogole nie będzie spala , a tak to pośpi to 6.30-7.00.

Gość gość
Nad ranem *miało być

Gość gość
U nas córka zaczęła zasypiać bez bujania dopiero koło 7-8 miesiąca. Ale my nigdy z nią nie walczyliśmy, dopóki działało to bujalismy. Wieczorem zawsze, w nocy czasami udawało się bez. Teraz ma 14 miesięcy i po wieczornym mleku po prostu składem na do łóżka i wychodze, a ona sama zasypia. Zmieniło się to samo, bez placzow.

Gość gość
śpi w drewnianej kołysce :O

Gość gość
Mojego synka czasem nosze, spiewam i kolysze, czasem zasypia przytulony do mnie a czasem wystarczy wlozyc go do lozeczka i zasypia sam. Spi ladnie, przebudza sie rzadko. Twoja mala ma 2.miesiace, na razie kolyska wystarcza i jest wygodnie pobujac i spi. Co zrobisz, gdy bedzie trzeba ja do lozeczka przeniesc? Na mojego synka dziala wlasnie muzyka ( Ed Sheeran) albo glaskanie po glowie, jesli juz sie przebudzi. Moze sprobuj w ten sposob. Ja moja pierwsza corcie przyzwyczailam do bujania na rekach przed snem i miala 15mcy a ja dalej bujanko. Ratowala nas jednak i w tym wypadku muzyka. Jak miala poltora roku to zaczelam ja odkladac do lozeczka i wlaczalam piosenki. Corka uwielbiala zespol Feel

A co w tym dziwnego że śpi w drewnianej kolysce? Kolyska jest ręcznie robiona ,z własnego drewna.łóżeczko też jest drewniane.córka nie potrzebuje dużo bujania.ale bez jakiej stymulacji nie będzie spokojnie spać.nad ranem śpi w elektrycznej hustawce.ale to tak 2godz Max.

Gość gość
no ale drzewo nie jest własnoręcznie zasadzone i własnoręcznie ścięte. Powinnaś być eko-sreko. Po co zaznaczać, że ręcznie robiona i z własnego drewna...

Pisałaś o huśtawce., tylko nad ranem? Bo u mnie synek nie chciał zasnąć jeżeli wpierw nie bujałam go na rękach. Dlatego właśnie kupiliśmy taką huśtawkę hybrydową https://www.al.to/p/377824-hustawka-pokojowa-bright-starts-hustawka-hybrydowa-wesole-lwiatko-ingeunity-10216.html i odkąd kładę go przed snem (usypia w huśtawce a potem przekładam go do łóżeczka) przesypia całą noc spokojnie. Sporadycznie nad ranem daje czasu ale wtedy też, huśtawka i śpi spokojnie. Ale co mnie zdziwiło odpowiada mu takie naprawdę mocne bujanie, delikatne bardziej go rozbudza. Powoli go odzwyczajamy i zdarza się, że w ciągu dnia usypia sam z siebie.

No taka hustawke mam tylko z Fisher Price , i wkładam ja tylko nad ranem to śpi tak z 2godz, w kołysce zasypia, teraz właśnie mi zasnela, ona ładnie śpi ale co jakiś czas się budzi i wystarczy lekko bujać. Ale czy się nie nauczy i nie będzie trzeba cały czas bujac? Pierwsza córka też długo spala w kołysce , ale ona była bardzo trudnym dzieckiem i do roku byłam trupem bo Wogole nie chciała spać , a przy tej boję się ze się przyzwyczaji i nie będzie chciała spać bez bujania. Ehh macierzyństwo ...

Gość gość
Co jest złego w kołysce? Ja bede mieć drugie i też zamierzam najpierw 3-4msc w kolysce trzymać do spania przy łóżku.

Gość gość
Autorko jesteś z Olsztyna? Dziś chyba założyłaś podobny post na mamuśkach

Nie nie jestem z Olsztyna .Bardziej mi bliżej do Zakopanego . Mój mąż zrobił piękna kołyske.

Gość gość
Kolyska super sprawa. Moj synek ma teraz 14 miesiecy i juz zasypia ladnie sam bez noszenia ani bujania. Zanim sie urodzil ladnie przygotowalismy lozeczko w pokoiku iwgl a pozniej szybko wynosilismy je i przywiezlismy kolyske od dziadkow tylko w niej spal spokojnie jsk sie przebudzil wystarczylo chwile pobujac i znow spal. Jak mial pol roku juz kolyska robila sie za mala wiec wricilismy do lozeczka i o dziwo po kilku dniach nauczyl sie spac bez bujania. Jak dziecko wyrosnie z kolyski a dalej bedzie chcialo bujania to sa fajne lozeczka do ktorych dokreca sie plozy ja juz planuje ze jak bede miec drugie dziecko to kupie takie lozeczko