Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wiezienie za zdradę małzeńską. Byłybyście za czy przeciw?

Polecane posty

Gość gość

Choć w dzisiajszych czasach to raczej absurd zeby tak moglo byc w naszym kraju, ale wyobrazmy sobie ,ze byloby takie referendum, zaglosowalybyscie za czy przeciw? Przypusmy ,ze w zalezanosci od okolicznosci zdrady groziloby za to od kary ograniczenia wolnosci do pozbawienia wolnosci powiedzmy do lat 3, czy 5

Gość gość
Pomysł ciekawy, ja bym zrobił inaczej. Wolne intercyzy, małżonkowie sami powinni mieć możliwość wyznaczenia zasad w swoim małżeństwie, a tak że wymiaru kar za łamanie tych zasad.

Gość gość
przeciw. I nie nie zdradzam,po prostu nie jestem zwolenniczką penalizacji wszystkiego co sie da, a szczególnie zycia rodzinnego. Poza tym co to znowu za krzywda niepowetowana- owszem boli, wiem, bo mnie też facet kiedys zdradził, ale nie widzę powodu zeby się jeszcze bujać na procesie skoro po prostu mogę go wyp...na zbity pysk ze swojego zycia A pomysl o przypadkach kiedy np. mąż wrabia ciebie w zdradę, której nie ma tak naprawdę tylko po to żeby sam mógł sie ciebie pozbyć i spokojnie zamieszkać z kochanką, a ty siedzisz w pierdlu kilka lat

Gość gość
gość dziś No własnie Ty jako Kobieta możesz a My jako Mężczyźni niezależnie czy nasza czy nie nasza wina lądujemy wywaleni na pysk.

Gość gość
ja tam za zdradę preferuję rozwód

Gość gość
Nie :D co to za niby zbrodnia by karać? :D

Gość gość
od razu do krematorium ze zdradzaczami 🖐️

Gość gość
do Afryki na pontonach i z biletem w jedną stronę!

Gość gość
kara śmierci od razu, co się będziecie ograniczać? :D

Gość gość
Na koło z niewiernymi!

Gość gość
Ps. ale te żony mają naj****e we łbach :D

Gość gość
Zdrada nie bierze się z d**y. Zdrada bierze się z tego, że coś jest nie tak i ja zawsze w takich przypadkach daję każdej ze stron 50 % winy.

Gość gość
Przeciw. Zdrada pojawia się tylko w małżeństwach wypalonych, a na to obie strony miały wpływ, stopniowo oddalając się od siebie. Czasem zdrada jest wtedy, kiedy nie ma uczucia, ale wówczas jest karą za związek dla zysku, czy z wyrachowania.

Gość gość
Bzdury.

Gość gość
Oczywiscie za. Tyle ze dzisiaj jest tyle opcji zdradzania po cichu, kobiety sa w tym specjalistkami, wiec nie wiem czy miałoby to sens. Szybkie ruszanko w krzakach czy gdy mowi ze idzie do pracy, a jest u szefa... i tak to sie kreci

Gość gość
Hahahhaahaha ale tu kobiety głosują przeciw, bo są takie zdradliwe właśnie. I jeszcze to mowienie ze za zdrade winne jest 50% xD szkoda ze nie 100%, a znam takie kobiety ktore zawsze usprawiedlwiiaja sie wina innych. Bo on to, bo on tamto xD prawda jest taka ze zdradzasz to 100% jestes winny, ty podejmujesz taka decyzje, zamiast najpierw sie rozstac, a potem dopiero SZUKAC kogos. Zanim doszloby do kontaktu fiycznego sporo by minelo, nie trzeba robic tego bedac w zwiazku i zachowywac sie jak małpka skaczaca z galezi na galaz. Typowe babskie zachowanie.

Gość gość
przeciw,ja bym wprowadziła kary za nazywanie interesów i korzyści miłością,zresztą ja i tak facetów podziwiam ze wytrzymują z babami na codzień

Gość gość
oczywiscie ze są zdradliwe po prostu ta co postuluje jeszcze sie nie znudziła,ale to działa u obu płci

Gość gość
To po 50 % napisałem ja, jestem facetem.

Gość gość
domyslam sie,jestes facetem ktory boi sie zdrady bo baby sa zdradliwe,niestety nie moge pomóc

Gość gość
Tak, powinna byc kara. Tak jak karze sie za bigamię. To jest złamanie przysięgi. Ale u nas zamiennikiem jest orzekanie o winie.

Gość gość
z tego co mi wiadomo babka dostaje histerii jak przysiegi nie złozy wiec jaka to jego wolna wola haha nacisk i tyle i zeby dla swietego spokoju to sie powie

Gość gość
bo facet chce dwoch rzeczy seksu i swietego spokoju,co zle mówie ?

Gość gość
Nie za zdrade, a za seks!!!!!

Gość gość
A ja jestem za. Decydując się na malzenstwo powinno sie ponosic za to pewna odpowiedzialnosc, a zdrada moze byc tez krzywda dla drugiej zdradzanej osoby. Ale kary powinny byc tylko dla osoby zdradzajacej ,a nie dla jego kochanka/ kochanki i powinno byc to przestepstwo z oskarzenia prywatnego- czyli pozew wniesc by mogl tylko zdradzany malzonek, a nie kazdy kto by to odkryl

Gość gość
Aha i jednoczesnie rozwod nadal powinien oczywiscie byc mozliwy. Jesli cos w drugiej osobie nie odpowiada to rozwod albo separacja i wtedy seks pozamalzenski juz nie bylby karalny. Ale oszukiwanie malzonka i zdradzanie go juz powinno byc karalne o ile ten zdradzany malzonek wniesie pozew. Na tej zasadzie, ze sie go oszukiwalo i zadalo pewne krzywdy psychiczne, tak samo jak za przemoc psychiczna sa kary, tak i za takie cos powinny byc. Ale to tez powinno byc rozpatrywane przez sad indywidualnie bo kazda sprawa moze byc inna, ale jesli ustalonoby ,ze jedna osoba perfidnie oszukiwala druga to nalezy jej sie kara

Gość gość
Tak samo za olewanie malzenstwa czego skutkiem jest zdrada. Ale zdrada kogo? Kogoś kto ma cię w d***e na codzień od lat? Co nie zmienia faktu że znowu tu jakaś kochanka dostaje p*****lca.

Gość gość
gość dziś Ale zdrada kogo? Kogoś kto ma cię w d***e na codzień od lat? Karać za trwanie w takim związku!

Gość gość
kara to samo trwanie w zwiazku z męczącą babą ,nie doceniacie ze ktos sie z wami morduje