Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Swięta, ciężki okres dla samotnych i tych w żałobie

Polecane posty

Gość gość

Chcialabym spać przez ten czas i obudzić się na wiosnę

Uciekanie od problemów/ smutku to nie jest rozwiązanie :) Dużo uśmiechu i siły życzę

Gość gość
Wiła,dziękuję, a co jest rozwiązaniem?

Gość gość
nawet tutaj na kaffe widać coraz więcej tematów o skończeniu życia,samotność i święta

Nie znam Twojej sytuacji więc ciężko polecić coś...niemniej może spróbuj zająć się czymś? Hobby jakieś masz? Nauka? Języki obce? Skup się na tym :)

Gość gość
Wiła,jeśli odeszłam od faceta a on się zabił i w liście napisał, zę to właśnie dlatego, to to jest moja wina?

Gość gość
sranie w banie i użalanie się nad sobą. święta w samotności są super; święty spokój, cisza.

Gość gość
ja też tak sądzę ☺ Za dużo komercji w tej całej "magii świąt", choinki i dekoracje już mi się opatrzyły. Wszędzie w pracy pchają się z opłatkiem, jakaś wigilia przed wigilią i takie tam. Osoby słabe psychicznie akurat wtedy odczuwają najbardziej, że ktoś umarł, że rok mija i nie udało się nikogo poderwać, nikt nie zaprosi na Sylwestra, przykre. Święta mnie bawiły w dzieciństwie, choinka, prezenty. Jako osoba dorosła mogę wybierać i decydować, nie mam obowiązku spędzania świąt z rodziną, nic nie muszę i to jest fajne ☺

Gość gość
nie trzeba być słabym psychicznie, by odczuwać ,że kogoś brak przy Wigilijnym stole a ten czas jest szczególny czy się to podoba komuś czy nie

Gość gość
gosc15 30, chyba rodzinę masz w komplecie i nikogo tam co?

Gość gość
autorko,nie sądzę ,że jesteś samotna w rodzinie, najważniejsze,ze nie jesteś chora trzeba zaakceptować swoje życie i cieszyć się każdą chwilą kochaj siebie

Gość gość
nie "świętuje" żadnych świąt, nie oglądam TV, nie łaże po sklepach, i nie mam depresji, polecam to samo, aha i zero zakupów do końca roku, pozdrawiam MYŚLĄCYCH SAMODZIELNIE

Gość gość
Jakby mnie kto pytał, zdecydowanie wolę Wielkanoc. Święta są krótsze i nie takie upierdliwe. Nikt natrętnie nie pyta i nie musisz się tłumaczyć prostakom z kim spędzisz Święta i Sylwestra. Jedni uważają, że nie obżerać się z rodziną, karpia nie utłuc, nie pierdzieć po prochu z kapustą na Pasterce i nie iść na Sylwestra to nietakt. Tacy trują d/u/p/ę innym, bo nie dociera, że może być inaczej i z jakim nie pogadasz

Gość gość
gość dziś Wiła,jeśli odeszłam od faceta a on się zabił i w liście napisał, zę to właśnie dlatego, to to jest moja wina? Zgłoś Ewidentnie miał słabą genetyke i nie nadawał się do związku, poszukaj innego, selekcja naturalna jest bezbłędna.

Gość gość
jakby każdy porzucony się zabijał, to cywilizacja by wiginęla chyba

Gość zero świąt zero zakupów
święta to debilizm dla umysłowej prostoty, polecam mieć w du'pie całą tą szopke, ja tak robie i życie jest piękne :) Pozdrawiam was kochani

Gość gość
no ok, ale piszecie tylko o swiętach komercyjnych a co z wartościami duchowymi?? Ci co je obchodzą to kim są? tYlko na pokaz? Bez przesady!

Gość gość
To ja, z 15:30 W czerwcu tego roku zmarła moja matka na raka wątroby, a w sierpniu zostałam wdową i jakoś przeżyję te święta. Wredni, nieżyczliwi ludzie to znacznie gorsze od samotności. Nikt mi nie musi przytakiwać. Trzeba sobie radzić, a nie użalać się nad sobą. Nie każde towarzystwo mi odpowiada, więc rezygnuję. Biednej wdowie święty spokój się należy. Bardzo mnie irytuje, kiedy ktoś głupio gada, próbuje mnie pocieszać

Gość gość
bardzo współczuję,na co zmarł Twój mąż?

Gość gość
jako wdowa to chyba jesteś seksualnie wyposzczona ?

Gość gość
właśnie, teraz wartości duchowe przeszły do historii. Została tylko komercja. Już w Zaduszki ubierali choinki w niektórych marketach, lampki wieszali. 3 listopada, może 4 już choinki stały i jak tu poczuć magię?

Gość gość
nooo jak w Rajchu, wszystko idzie od nich pzrecież

Gość gość
ściągnij majtki i włóż palec w o***t,poczujesz taką magię,że ci się odechce świąt :-D

Gość gość
mąż miał tętniaka, o którego istnieniu nie wiedział i nie udało się go uratować. W mojej dzielnicy jeszcze 2 osoby zmarły dość młode, ok.30 w tym roku ☹

Gość gość
pewnie jesteś czarną wdową

Gość gość
Święta i ta cała atmosfera przed, wpędzają wielu z nas w zły nastrój. Trzeba sobie znaleźć jakieś zajęcie, żeby o tym nie myśleć. W pracy, wszędzie, o zakupach, prezentach, Sylwestrze

Gość gość
gość dziś no ok, ale piszecie tylko o swiętach komercyjnych a co z wartościami duchowymi?? Ci co je obchodzą to kim są? tYlko na pokaz? Bez przesady! Zgłoś tak, to tylko na pokaz, więc olewam to wszystko, nie chodze do kościoła itp., życie nabiera wtedy barwy

Gość gość
gość dziś jakby każdy porzucony się zabijał, to cywilizacja by wiginęla chyba Zgłoś Nie, właśnie byłoby lepiej, bo tylko ci nadający się do życia by żyli, a nie miliardy różnego typu niemot. Mniej byłoby ludzi i byłoby lepiej dla wszystkich.

Gość ani jedno ani drugie
komercja to syf, a duchowe sprawy to jedno wielkie kłamstwo, pozdrawiam naiwnych

Gość gość
nie zamierzam pisać o seksie i gdzie wsadzić palec. To wszystko, pozdrawiam i wesołych ☺