Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciągłe zmeczenie ,uczucie zimna

Polecane posty

Gość gość

Witam . Chcę zaznaczyć,że mam 16 lat ,bo to chyba dosyć istotna infroacja. Od jakichś 4 dni jem i nadal jestem głodna. Po prostu czuje jakbym nie jadła nic od kilku godzin pomimo faktu ,że jadłam 5 minut wcześniej. Ciągłe jestem zmęczona [ale nie wiem czy to nie przez to ,ze wstaje o 6 do szkoły i jestem w niej do około 15 ]. Jest mi czasami zimno. Najbardziej niepokoi mnie właśnie ten fakt ciągłego uczucia głodu i zmęczenia. Nie miałam nigdy okresu :/ Boję sie,ze to może być niedoczynność lub nadczynność tarczycy ... Widzę raczej dobrze ,jeśli to istotne Pomóżcie ,ktoś miał podobne objawy ?

Gość gość
Do endokrynologa szybko. Wyglada na choarą tarczyce ale brak okresu na powazne zaburzenia hormonalne...

Gość gość
Wizytę u endykrynologa już mam umówiona . ale z tym okresem to u mnie w rodzinie babcia dostała po 17 roku życia ,a lekarz jej mówił ,ze po prostu musiała na nią czekać i nie była chora . Ale bardziej mnie martwią te inne objawy

Gość gość
Mysle ze to niedoczynnośc tarczycy, dostaniesz hormony i będzie ok.Zrób sobie tsh z krwi przed wizytą.

Gość gość
Przed wizytą u lekarza zrób: TSH cukier na czczo (min. 8 godzin bez jedzenia i picia czegokolwiek poza wodą) podstawową morfologię Lekarz będzie miał bazę wyjściową do dalszych badań.

Gość gość
Bedzie dobrze, najwazniejsze że zaczynasz szukac przyczyny :)