Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja 7 miesięczna córka nie przekreca się

Polecane posty

Gość gość

z pleców na brzuch. Czy powinnam się martwic.?

Gość gość
Dobrze byłoby skonsultować to z neurologiem dziecięcym. Pediatra powinien wystawić wam skierowanie. To trochę niepokojące u takiego ponad półrocznego malucha.

Gość gość
No właśnie mieszkam w uk i tu ciężko o coś wyprosic..dla nich wszystko jest normal, ale w takim razie chyba pójdę na spotkanie z kobietami ktore doradzają w sprawie zdrowia dzieci i zapytam.

Gość gość
Mój długo się nie przekręcał, wcześniakiem był i rehabilitantka mówiła że niedobrze a później wszystko się wyrównało. Rehabilitowaliśmy go met. Vojty

Gość gość
Moja się zaczela przekrecac w wieku 4 mcy a teraz ma 8,5 i jeszcze nie siedzi. ..

Gość gość
Kolezanka mowila mi ze jej corka byla bardzo sppokojna i tez dlugo sie nie przekrecala i w zasadzie dopiero w 8 miesiaca zaczela sie przekrecac w tym czasie co i siadac.

Gość gość
Moj mial chhba 8-9 miesiecy jak zaczal sie przekrecac, turlania nigdy nie nauczyl sie, pozniej jakos sie wyrownal rozwoj fiz jednak dlugo sie potykal, rozwoj psycho tez pozno ruszyl i bylismy u psychologa z nim i tam stwierdzili ze mial obnizone napiecie miesniowe. Ale wszystko sie wyrownalo na szczescie. Wiem ze te dzieci pozniej wszystko lapia

Gość gość
A na brzuszek sie bez problemu przekreca?

Gość gość
No właśnie z brzucha na plecy bezproblemu..w obie strony. Znalazłam ćwiczenia jak zachecic dziecko do przekrecania się i jak jej pomogę to tak..wie o co chodzi ale samej tak jakby się jej nie chciało

Gość gość
A moja ma pół roku i od dawna przekreca się z pleców na brzuch, a na odwrót nie chce. Jednak jest silna bardzo, na leżaczki już dzwiga się i siada bez podparcia. Dlatego nie martwie się.

Gość gość
Jeżeli się martwisz, to możecie odwiedzić neurologa, ewentualnie dobrego rehabilitanta. A to jest tak, że ona próbuje i nie daje rady, czy w ogóle się nie stara? Jak z pozostałym rozwojem, nic więcej Cię nie niepokoi?

Gość gość
Właśnie bardziej to wygląda że się nawet nie stara..jesli chce jakas zabawke to wygnie sie, poodpycha i ja zdobedzie, jesli chodzi o resztę to nie widzę nic nie pokojacego.

Gość gość
Moja też tak miała, zero motywacji, ale zaczęła jakoś zaraz przed skończeniem pół roku. Dla spokoju możesz odwiedzić specjalistę, sprawdzi, czy nie ma problemów z napięciem, czy coś jej nie blokuje.