Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

cholerne pisowce skłócili ludzi

Polecane posty

Gość gość

dając 500+, u mnie nawet w zakładzie między tymi co dostają 500+ a tymi co nie jest kłótnia, bo zarabiamy najniższą krajową a musimy zapierdalać tylko nam "łeb odskakuje"

Gość gość
spokojnie niedlugo prezes i macoierewicz zdechną, to juz pora do grobu, to stare dziady są

Gość gość
biedny morawiecki ma dwoje małych dzieci i 500+ dostaje

Gość gość
u nas w zakładzie to samo jest

Gość gość
a ja z rodziną jestem skłócona, bo ci co mają więcej dzieci to twierdzą, że im jeszcze malo

Gość gość
bo im ktos ma wiecej dzieci tym większym posrańcem jest, zauwazylam to dawno, wielodzietni są najbardziej roszczeniowi, leniwi, zj****i umysłowo, otumanieni religią, sekciarze, mentalność krowy rozrodowej, twierdzą ze rozkładanie nóg raz po raz to ich sukces i szczescie , debile

Gość gość
Morawiecki akurat NIE POBIERA 500+ Dowiedz się, a potem pisz bzdury :/

Gość gość
Morawiecki nie rozumie problemów zwykłych ludzi bo jest z rodziny banksterów, bogaczy, finansjery, zupełnie jak Ryszard Petru rodzina związana z finansami, polityką, taka osoba umie pitolic trzy po trzy, problemy rodaków to znał Lepper którego zamordowano, bo za duzo wiedział i za bardzo język mu latał na prawo i lewo

Gość gość
do gość dziś - a skąd wiesz idiotko, że nie pobiera, masz wszyscy przy korycie biorą, po huj to wprowadzili, gdyby nie pobierali to by wprowadzili przepis, że mając np. dochód na osobę powyżej dajmy na to 3 tys. nie należny się , a także szamot biorą min. ode mnie, przeklinam ich , b y bogatych szlag trafił, bo muszę zapieprzać na te 500+ sama żyjąc w biedzie

Gość gość
cholerne KODziarze, zazdroszczą 500+. Było się nie skrobać, tylko te dzieci rodzić.

Gość gość
Ja uważam, że jak prezes nie da rady fizycznie- ze względów zdrowotnych, to PIS się rozpadnie... Szczerze to się dziwię takim ludziom jak on, taki wiek, zamiast odpoczywać, to tkwi w tym bagnie. Co innego jak ktoś ma małą emeryturę i musi dorabiać, a taki ma kasę, zamiast korzystać na stare lata, to jeszcze mąci...

Gość gość
precz z 500+, precz z 500+, nie jestem kodziarzem tylko 70 letnią babą mającą ojca który poświęcił życie dla tego cholernego kraju za darmo ,baranie, idioto, patafianie

Gość gość
gość dziś cholerne KODziarze, zazdroszczą 500+. Było się nie skrobać, tylko te dzieci rodzić. x Ja nie chcę dzieci, nie zamierzam mieć własnych, więc dlaczego mam płacić na nierobów?? Niech prezes zapłaci z własnej kieszeni, albo Morawiecki.

Gość gość
do gość dziś - bo jak ktoś głupi to do śmierci zostanie głupi

Gość gość
jasne, najlepiej jak nikt nie dostaje tylko ruskie i wywiad kradnie te miliardy po cichu. wtedy zgoda w narodzie :P

Gość gość
nie szamto, te miliardy należy dać ludziom pracy, a nie jałmużnę, weź sobie szmato wyżyj za 1000 - 1800 zł pop 40 latach pracy, p[recz z wyzyskiem ludzi pracy, precz z wyzyskiem ludzi pracy

Gość gość
gość dziś jasne, najlepiej jak nikt nie dostaje tylko ruskie i wywiad kradnie te miliardy po cichu. wtedy zgoda w narodzie jezyk.gif x Nie. najlepiej jak wszyscy są godziwie wynagradzani za swoją pracę, a nie za lenistwo. Gdyby zrobili przynajmniej tak jak mówili przed wyborami - 500 zł na KAŻDE dziecko... Chociaż ja jestem zdania, że lepsze godziwe wynagrodzenie, ewentualnie np. wyższe zwroty z podatków, niż wszelkie zasiłki.. Państwo powinno pomagać ludziom w sytuacjach losowych- typu pożar, powódź, nagła śmierć, a nie dają kasę wiecznie bezrobotnym...

Gość gość
DLACZEGO ODWOLANO BEATE SZYDŁO ?!

Gość gość nova
Bo nastapi zmiaa programu rzadowego z socjalnego na gospodarczy. Przeczytajcie wywad z prof. Kikiem w Wpolityce. Szydlo nie jest tak oblatana w finansach europejskich i bankowosci. Zostanie jednak wicepremierem od spraw spolecznych.

Gość gość
500+to przeciez program pro poulacyjny, dlaczego ma sklocac ludzi, za rozrod jest bonus. To samo bedzie z programem Panstwa mieszkanie + dla potrzebujacych mlodych, czy emerytura+.

Gość gość nova
Te nowe programy dopiero wejda i nie ma sie o co klocic.

Gość gość
znowu pieprzą w radiu zet o szlachetnej paczce, po wuj jest pomoc spoleczna, tam niech dadzą pieniędzy ma pomoc a nie jeszcze żebrzą

Gość gość
Mieszkanie plus to lipa. Pytałam u mnie w mieście. Miasto 120 tys. mieszkańców. Mieszkanie z umową na 25 lat, po ty czasie będzie Twoje. Dajmy na to 50 m2. Płacisz na początek 40 tys, a później co miesiąc 1150- czynsz wraz z wkładem budowlanym. Mieszkanie w stanie deweloperskim, czyli bez podłóg(wylewka betonowa), białego montażu, drzwi wewnętrznych itp, czyli z 40-50 tys musisz jeszcze włożyć. I teraz, zakładając, że czynsz w moim mieście wynosi ok. 350 zł za podobny metraż, to : 1150-350=800x12x25=240000+40000=280.000. Zakładając, że średnia cena za mieszkanie deweloperskie wynosi 3300/m2, wychodzi 165 tys, niech ktoś weźmie kredyt i odda nawet 100 tys więcej z odsetkami, to i tak wciąż bardziej opłaca się kredyt... Taka to pomoc państwa- tzw. mieszkanie plus....

Gość gość
A mnie sie wydaje, ze to nie pisowcy sklocili ludzi, bo ktokolwiek by nie rzadzil, to miedzy Polakami od zawsze byly swary. Abstrahujac od tego, to dziwne niektorych rozumowanie- jak dali 500+ na drugie i kolejne dziecko,to niedobrze, bo nierobow sie utrzymuje, leni, itd. Ci sami z Was pisza, ze powinno sie dostac na pierwsze dziecko takze- wtedy juz nie utrzymuje sie leni i nierobow? Nie oszukujmy sie- Ci, co najbardziej sie rzucaja, ze 500+ niszczy gospodarke, nie mieliby najmniejszych oporow, by te pieniadze wziac, gdyby mieli mozliwosc . I ja ich rozumiem. Ale najbardziej mnie denerwuje ten falsz i obluda, ze niby kazdy sie o losy Polski troszczy. Za PO tez byly przekrety, afery, dlugi i jakos nikomu to nie przeszkadzalo. Teraz przynajmniej skorzystaja takze obywatele. Te pieniadze nie sa zamrozone, one trafiaja na rynek. Poza tym kazde rozwiniete/rozwijajace sie cywilizowane panstwo ma rozwiniety takze socjal. Mam w kuzynow w Anglii. Bylo ich 7 rodzentwa, wyjechali do UK za praca, pozniej sciagneli rodzicow do siebie (mojego wujka i ciotke). Pamietam, ze gdy mieszkali w Pl to bylo im dosc trudno, bo mieszkali w dosc biednym regionie Polski, w Warminsko-mazurskim. Ciotka czesto nie dojadala, byle dac jesc dzieciom. Tak bylo, gdy mieszkali w Pl. Teraz przebywaja za granica od 10 lat i ostatnio byla u mnie jedna z kuzynek z mezem i dziecmi i jak to ona nie lubi Pisu, jacy to sa idioci, zacofancy, nienawidzi ich i w ogole, bo tylko kraj zadluzaja tym socjalem. Spojrzalam na nia i nie wytrzymalam. Zapytalam, dlaczego tak sadzi? Przeciez gdy mieszkali w Pl, to ciocia z wujkiem korzystali z pomocy opieki, by wyzywic miedzy innymi i ja (pracowali rowniez dorywczo, lapali sie sezonowych prac, ale bylo im ciezko z 7 dzieci). Nie bylo moze wtedy 500+, ale z wszelkich innych form pomocy korzystali. Dodalam tez, ze przeciez jej brat (jeden z kuzynow, rowniez jest w UK, zreszta wszyscy tam wyjechali) rowniez skorzystal z pomocy socjalnej w Anglii, bo dostal tam socjalne mieszkanie. Poza tym jego zona zrezygnowala z pracy, by wychowywac dzieci i pobiera zasilek, okolo 120 funtow tygodniowo, bo nie oplacilo im sie oplacac opiekunki. Dziewcze postawilo wielkie oczyi nie wiedzialo, co odpowiedziec. Stwierdzila, ze oni wszyscy wyjechali za praca i pracuja. Owszem, powiedzialam, ale czy uwazasz, ze te marne 500+ dostaja tylko i wylacznie rodziny patologiczne? Nie. Dostaja rowniez rodzice jedynkow, ktorzy pracuja (tak, jak my). Dostaja rowniez ludzie, ktorzy maja wiecej niz jedno dziecko i nie sa patologiczni w zadnym tego slowa znaczeniu. Wieludzieciom sie polepszyl byt dziecki tym pieniadzom. Ja uwazam, ze warto inwestowac w dzieci. Tak samo bym pisala, gdybym nie pobierala zasilku. Jedyne, co nas podzielilo drodzy rodacy, to zazdrosc i zawisc, a nie zadne partie polityczne.

Gość gość
do gość dziś - po pierwsze nie chce mi się czytać tych idiotyzmów co wypisałaś, po drugie jak ciocia z wujkiem korzystali z pomocy społecznej wychowując dzieci to widać jaka u ciebie patologia od pokoleń, bo mi dziadkowie, rodzice nie korzystali tylko sami z**********i, z**********i, na swoje dzieci. Także jesteś taka sama pusta idiotka jak ta twoja rodzina. Bo pieniądze należą się za pracę a nei za pieprzenie się i głupie rozmnażanie

Gość gość
do gość dziś - biednemu morawieckiemu jeszcze dają 500+

Gość gość
Wiesz, polemizowalabym z tym, kto jest wieksza patologia- ja czy Ty, bo o tym swiadczy w duzej mierze to, jak sie kto wypowiada i jak traktuje innych ludzi. Akurat to dalsza ciotka i dalszy wujek, wiec co ja mam z nimi wspolnego? Poza tym nie zrozumialas. Nikt z tamtej rodziny nie korzystal z programu 500+, bo nie bylo jeszcze go. Od 10 lat mieszkaja w UK i wszyscy pracuja. Kazde z nich ma dwoje dzieci, wiec nieprawda jest, ze patologia (jak niektorzy nazywaja wielodzietnosc) rodzi patologie. Ciotka z wujkiem korzystali z pomocy opieki, bo mieszkali w takim regionie, w ktorym nie bylo pracy, tylko sezonowa, utrzymywali sie ze zbierania jagod czy kurek, ale COS robili. Poza tym bardzo wiele rodzin polskich korzystalo z pomocy spolecznej |(dodatku rodzinnego) zanim powstal program 500+. Nikt wtedy nie mowil, ze patologia, itd. Teraz nagle skorzystanie z dodatku to przestepstwo niemalze. Nie zapominajcie, ze czesto gesto z rodzinnego, itp. korzystali takze Wasi rodzice, czy inni czlonkowie rodzin. Wy takze pobieracie rodzinne na Wasze dzieci. Tak, wiem zaraz odezwa sie bizneswoman z dziada pradziada, ktore nie pobieraja jalmuzny. I jeszcze jedno- brak logiki w Twoim pisaniu. Najpierw piszesz, ze nie chce Ci sie czytac moich ''glupot'', a za chwile odpowiadasz na historie o moim wujku i cioci, gdzie ta historia byla opowiedziana na koniec postu. Troche wyklucza sie to nawzajem, ale inteligencji nie oczekuje po kims, kto tak sie wyslawia.

Gość gość
I jeszcze jedno. Musisz zaczac rozrozniac pojecia, bo NIE MA zadnego dodatku za pieprzenie sie. Nawet 500+. Gdyby tak bylo,to kazdy bylby milionerem, jak Morawiecki. Ty tez :D

Gość gość
A mnie zastanawia jedno: to ile mogę mieć dzieci według kochanych rodaków, żebym nie została posądzona o patologię? Zawsze marzyłam o 4, ale chyba sobie daruję, bo mi społeczeństwo wytknie, że dla kasy dzieci robię. Pracować pracuję od zawsze, ale jak będę miała czwórkę dzieci to i z 500+ będę korzytać, a innym jedynie mogę polecić maść na ból doopy.