Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Implanty zębów, ma ktoś z Was?

Polecane posty

Gość gość

Ma ktoś z Was implanty zębów? Ostatnio zdecydowałam się na leczenie ortodontyczne, ale ortodonta stwierdził, ze w moim przypadku konieczne jest wstawienie implantów 4 zębów, ponieważ bez nich moje zęby po leczeniu znowu się rozejdą. Brakuje mi 4 zębów ponieważ nie wyrosły mi stałe szóstki na dole i na górze (brak zawiązków stałych zębów), przez co mam spore szpary pomiędzy innymi zębami. Boję się jednak, że całkowity koszt wstawienia implantów jest bardzo wysoki, a mój studencki budżet jedynie pozwolił mi uzbierać na aparat. Jeśli ma ktoś z Was implanty, to ile kosztowała Was całość- czyli implanty+ ich wstawienie?

Gość gość
Mam jeden implant, i przedtem tez mialam leczenie ortodontyczne. Korzystalam z uslug stomatologicznych nie w Polsce, wiec ceny duzo wyzsze. Ale co do twojego przypadku, to powinnas isc na konsultacje do innego ortodonty, zawsze warto zasiegnac kilku opinii. Nie wiem, czy w twoim przypadku obejdzie sie bez implantor, bo to jednak duza przestrzen do wypelnienia. Zeby rzeczywiscie musza sie dotykac, bo inaczej zaczynaja wedrowac. Tak poza tym to po leczeniu ortodontycznym nosi sie przeciez aparat retencyjny, albo na stale (drucik z tylu zebow), albo zakladany na noc. Bez tego zeby wracaja do poprzedniej pozycji niezaleznie od tego czy sa luki jak u ciebie czy nie. Ortodoncja moze zeby przesunac na inne miejsce, ale juz ich utrzymanie to kwestia noszenia aparatu retencyjnego w nieskonczonosc a zarazem wspolpracy pacjenta. Porozmawiaj z nim na ten temat.

Gość gość
Mam 4 implanty. Wstawienie implantu kosztuje 2 - 2,5 tys.zł.(w zależności od tego, czy i ile masy kostnej potrzeba.Po upływie min.6 miesięcy drugi etap - korony - mniej więcej tyle samo co za implanty.Reasumując: 4 implanty = ok.20.000zł.

Gość gość
Rozmawiałam z dwoma ortodontami i obydwaj stwierdzili, że konieczne są te implanty, bo luki będą zbyt duże po zdjęciu aparatu i w dodatku- jak na złość, jestem posiadaczką drobnych zębów. Gdybym miała większe zęby to być może obyłoby się bez tych implantów. Ortodonci stwierdzili, ze bez tego będzie wyrzucona kasa za leczenie w błoto, bo nie ma szans, żeby zeby utrzymały się na właściwym miejscu mając tyle przestrzeni w dziąsłach.

Gość gość
4 implanty = ok.20.000zł. x Jezu, jakim cudem? Implanty tanieją, są juz nawet oferty implantów z korona za 1600... ale w całkiem dobrych klinikach sa implanty za 2 tys, a korona za np. 900 zł. Więc niecałe 12 tys, nie dawjacie z siebie zdzierac

Gość gość
Nie chcialabym miec implantu za 1600 zl. Dziekuje, ale nie.

Gość gość
tylko jakbys nie wiedziała, głównie ta cena to wstawienie ustrojstwa. a sam implant to kosztuje na serio kilkaset złotych, reszta to ile wezma dodatkowo. Teraz te zabiegi powszednieją.. Dobry i dosc tani jest implant alpha bio, i np. wszczepienie jego kosztuje zupełnie inaczej w róznych miejscach, od 1600 we Wrocławiu, do np. 2000, 2500, 2700 w Poznaniu.. https://www.tourmedica.pl/kliniki/implanty-zebowe-alpha-bio/poznan/

Gość gość
Alez wiem, skad zalozenie, ze ty wiesz lepiej? Wlasnie o wstawienie chodzi, zalozmy ze 500 za implant, 1000 za wstawieni. Jesli przychodnie zadowala 1000zl czyli okolo £200 (zaplata dla chirurga, personelu, leki, dodatkowy czas lekarza w razie powiklan itd ) to nie dziekuje, mam podejrzenia co do kwalifikacji, umiejetnosci klinicznych, odpowiednich warunkow przeprowadzenia zabiegu itd. Takze jednak nie, dziekuje. Prawda jest taka dostajesz to za co placisz.

Gość gość
to nie dziekuje, mam podejrzenia co do kwalifikacji, umiejetnosci klinicznych, odpowiednich warunkow przeprowadzenia zabiegu itd. Takze jednak nie, dziekuje. x rozumiem ten typ myslenia, ale zdecydowanie to nie jest prawda... ja chodze do bardzo fajnej kliniki w Poznaniu, sprzęt po prostu wypas, dentysta co robi implanty tez swietny, tylko ze ludzki do tego, i nie szaleje z cenami. Ale jak chcesz koniecznie płacic więcej i myslec ze jak ktos zedrze to zrobi lepiej ( bo przeciez chodzi o ten sam implant) bedzie lepiej, to droga wolna... 2 tys zł za implant to tez sporo. Ja chodze do kliniki Kwiatek, poczytaj sobie jakie maja opinie dobre, i jaki sprzęt. Wyleczyłam sie tam z dentofobii

Gość gość
Wlasnie, dokladnie ten sam implant?

Gość gość
Sorry, ale zwykla ekonomia sie klania. Za darmo nic nie ma, taka jest prawda. Fajnie, ze czasami wszystko pojdzie dobrze, nawet przy taniej opcji, ale jednak naprawde wole spac spokojnie. Wiec blagam nie wywyzszaj sie, dlatego tylko ze nie masz za wiele pieniedzy.

Gość gość
dokładnie ten sam implant, linki nie działaja wam, czy co? niesamowite jestescie... Czyli wystarczy byc byle partaczem, grunt dac wysoką cenę to ludzie bedą mysleli ze jest jakosc... :( za 2000 za implant sie zarabia, i to swietnie. A swoja droga, to mój wujek niedawno sobie robił 4 zęby i dał za nie 20 tys. W najlepszym miejscu to robił niby, jakis profesor zakładał, i dwa razy sie nie przyjęły, dopiero za trzecim razem, miał szczęscie ze wymusił praktycznie na nich umowę z gwarancją, bo najpierw nie chcieli, a on ze w takim razie rezygnuje, to w końcu sie zgodzili, i musieli robic potem ma własny koszt...

Gość gość
no pewnie, na każdego nadchodzi ten moment z różnych przyczyn. Gabinet stomatologiczny Ortoprotex robi ładne implanty. Miałam u nich leczenie stomatologiczne + mocowane implanty. Wszystko zrobione ładnie, uśmiech jest estetyczny. Nie ma żadnych komplikacji, wszystko jest do siebie dopasowane i ładnie wygląda.

Gość caroline11
a taki implant wygląda identycznie jak ząb który wcześniej był. Interesuje mnie czy nie przeszkadza i nie jest odróżniający się dotykając językiem? Ktoś poleci dobry gabinet stomatologiczny w Łodzi?

Gość gość
to czy sie odróżnia od innych zębów to zalezy od tego jak zostanie zrobiony,ile masz własnej kosci a ile trzeba podsypać i jak to się uda. Potem jak juz implant sie przyjmie to na jakiej wysokosci zostanie wstawiona korona, jak głęboko pod dziąsło, z czego zrobią koronę i jak dopasują kolorystycznie, czy będzie pełnoceramiczna czy na metalu itd. Za pełnoceramiczną koronę to trzeba dac przynajmniej 2-3 tys więc nie wiem kto mówi ze dobry implant z koroną można wstawic za 3 tys jak tyle kosztuje sama korona a implant drugie tyle. Poza tym partaczy nie brakuje więc tto głównie zalezy od tego kto robi i jakich materiałów używa. Nikt nie jest w stanie stwierdzić wcześniej czy akurat twój implant będzie niewyczuwalny i nieodróżniajacy się od innych zebów. Jedno co mogę powiedzieć na oewni to to, ze żaden implant nie zastąpi zdrowego zęba tak samo. Implant zawsze będzie słabszy niz ząb na własnym zdrowym korzeniu, może delikatnie zmieniać kolor dziąsła (prześwitywać przez dziąsło), gryząc twarde jabłko czuć że gryzie się je implantem a nie własnym zdrowym zębem DLATEGO MATKI DBAJCIE O ZĘBY DZIECI BO MOJA MATKA NIE DBAŁA I W WIEKU 30 LAT MAM 2 IMPLANTY I 2 KANAŁÓWKI!

Mój przyjaciel musiał wstawić sobie kilka zębów, bo niestety męska duma go przepełniła i wdał się w bójkę :p i skończyło się sporym wydatkiem... On akurat robił we Wrocławiu tutaj: http://www.tarabula.com/implanty-wroclaw/ no i sporo zapłacił, ale takie ceny są praktycznie w całej Polsce. Jak chce się mieć porządnie zrobione, to niestety trzeba przełknąć ten wydatek.

Gość gość
zastanawia mnie czy mając implant można założyć aparat ortodontyczny. czy to w czymś przeszkadza? Miał ktoś z was taki przypadek?

Gość legolas

Ja tam jestem zadowolony, że zdecydowałem się na implant. Sam zabieg miałem wykonywany w Dental House  zmienswojusmiech.pl w Łukowie i wszystko fajnie i sprawnie poszło, implant dobrze się przyjął. Obecnie ceny są zupełnie inne niż kiedyś, także warto o tym pomyśleć.

Gość radek

U mnie też bez problemów. Mam dwa implanty. Oba wstawiłem w Varsovia Dental. To chyba najlepsza metoda na braki w uzębieniu. W ogóle się nie wyróżniają i nie ma praktycznie żadnych problemów, tak jakbym miał po prostu swoje zęby. Jestem tylko teraz bardziej wyczulony na higienę i regularne wizyty u dentysty. Tak profilaktycznie ;)