Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy brak hybrydy na paznokciach to w obecnych czasach oznaka zaniedbania?

Polecane posty

Gość gość

Teraz każda znajoma ma hybrydy i jestem jedyna kobieta w dziale,ktora ma niepomalowane krótkie paznokcie Wiem,ze za plecami mnie obgaduja kolezanki,ze nie dbam o siebie,ale nie lubie malowac paznokci i dlugie tez mnie denerwuja bo brud wchodzi ,trudno sie podmywac nawet itd. Teraz nastaly czasy,ze kobiety chwala sie wizytami u kosmetyczek,fryzjerek i caly dzien w biurze potrafia o tym nawijac..jesli ktoras zrobi paznokcie to chwali się natychmiast pozostałym koleżankom i zaczyna się nawija nie Jako jedyna nie uczestnicze w tym wszystkim i jestem wysmiewana. Czy hybryda to teraz obowiazek zadbanej kobiety?odnosze wrazenie,ze tak jest to postrzegane

Gość gość
Raczej klasy. Przecież pod tymi sztucznymi paznokciami jest jeden wielki syf i brud! Księżna Kate ma naturalne paznokcie, mieszkanki Paryża także.

Gość gość
Tak akurat jesteś wyśmiewana z tego powodu. Lecz się idiotko. Na kilometr widać, że nie pracujesz w żadnym biurze, a powielasz jedynie stereotypowe myślenie, które uskuteczniają pisemka typu 'pani domu' albo programy typu 'trudne sprawy'

Gość gość
Jaaaasne brak klasy..a to dobre maja Wszystkie kobiety zamozne i na stanowiskach maja zawsze pomalowane i dlugie paznokcie.

Gość gość
Patrząc na inne też mi się wydaje że jestem kosmitka bo nie ma ani rzęs, ani brwi ani paznokci ktorych nie cierpię. Każda wygląda tak samo. Czym ty się przejmujesz przecież te pazury to tandeta, zwłaszcza te sztuczne i z wzorami jak z bazaru.

Gość gość
Tu autorka. Co to znaczy,ze na kilometr widac,ze nie pracuje w biurze? Gratuluje zdolnosci jasnowidzenia w takim razie:-)nie napinaj sie dziewczyno,bo ci zylka peknie ze stresu:-) Jestem anonimowa i nie musze klamac,zeby komus sie przypodobac. Pracuje w dziale duzej firmy farmaceutycznej i mam sporo koleżanek,które uwielbiają się chwalić nowa fryzura i hybrydami a mnie obgaduja z powodu braku hybryd,bo słyszałam osobiście gdy wróciłam po torebkę przypadkiem do biura:-)

Gość gość
Hybrydy czerwone lub czarne to jednak elegancja i klasa.

Gość gość
Bo tak ci wmówili. Jeśli ktoś nie lubie malować paznokci ani nakładać hybryd to jego sprawa. Naprawdę to jest dla innych kobiet aż tak istotne co ma inna że muszą o tym w pracy rozprawiac? Brak lakieru to nie jest zaniedbanie.

Gość gość
Pozwalam sobie raz na pół roku,fajna sprawa ale szkoda męcyc paznokcie.Teraz robię na świeta.Zawsze klasyka french lub czerwień. Średnia długosć. Mam koleżanke która pracuje w ekskluzywnym salonie i pod tymi hybrydami często klientki kryja zaawansowaną grzybice i olichoze (nie wiem jak to sie pisze),wiec to raczej oznaka zaniedbania :D

Gość gość
jak dla kogo, dla mnie to wiocha taka sama jak sztuczne rzęsy czy narysowane brwi. Także autorko nie przejmuj się naturalność nigdy nie wychodzi z mody a inne fanaberie juz tak. Pamiętacie jak modne były długaśne tipsy z zatopionymi w nich badziewiami typu muszelki czy kryształki? haha i co nie wiocha dzisiaj?

Gość gość
Autorko, a dlaczego akurat brak hybrydy? A jak ktoś maluje zwykłym lakierem? :D

Gość gość
Ogólnie wszystkie kobiety wyglądają dziś jak tandeciary i tyle.

Gość gość
gość dziś Raczej klasy. Przecież pod tymi sztucznymi paznokciami jest jeden wielki syf i brud! XXXXXXXXXXXXXXXX Stuknij się w łeb. Jeśli ktoś ma położoną hybrydę na swoją płytkę, to gdzie tam brud i syf? A gdy ma pomalowane zwykłym lakierem, to syfu już nie ma? Czekam na odpowiedź.

Gość gość
Ja mam krótkie paznokcie, czyste, zadbane, nakładam na naturalną płytkę hybrydę (sama w domu, cienką warstwę żeby wyglądały na naturalne) bo wytrzymuje minimum 2 tygodnie, nie odpryskuje, a lubię mieć pomalowane paznokcie.

Gość gość
Dokladnie hybryde mozna miec na swoich krotkich paznokciach. Ja tak mam robie sobie sama koszt niewielki co nie znaczy ze brak hybrydy to niechlujstwo. Hybryde robie od pol roku wczesniej nie malowalam paznokci wcale tylko nie dziw sie ze ktos kto je robi interesuje sie np nowym wzorem kolezanki

Gość gość
A co to za biuro? W pracy sie pracuje a nie pazoorami chwali. Daj spokoj! Ja mam nic nie zrobione;) i jestem piękna ;) Rzęsy sztuczne- robia krowie oczy, Pazoory- jak tu byc dobra kochanka z takim czymś na palcach? Fryzjer - owszem, ale dobry i drogi. Kosmetyczka? Zależy jaka. Osiedlowa? Co nawet ręczników niedopierze? A idź ! A ile te twoje kol zarabiają ? Jedyne co to bym sobie brwi zrobiła- aby były gęstsze . Tyle. Zmień robotę

Gość gość
11:26 co mają długie paznokcie do bycia dobrą kochanką? Nie znam faceta, który nie lubiłby widoku długich, czerwonych paznokci na swoim koo/ta/sie.

Gość gość
Spotkałam się z opinią, że jeśli kobieta nie maluje paznokci to znaczy, że o siebie nie dba :| Ale osobiście mam to w głęboki poważaniu ;)

Gość gość
11:36 Miałaś wszystkich facetów ? Bo niespotkalas;) czyli wszystkich co spotkałaś! Tos zaliczyła Wow, niezazdroszcze;) kawał roboty odwalilas;) fakt wtedy to rece urobione;)po pachy;) pazoory powinny byc wzmocnione;) punkt dla ciebie

Gość gość
Aleś ty durna. Noś sobie te krótkie kłykcie buahahaahaaaaa

Gość gość
Autorko po prostu trafiłaś na takie towarzystwo którego życie obraca się wokół kosmetyczki fryzjera i paznokci .Olej to i tyle ja też nam krótkie paznokcie czasami pomaluje ale najczęściej lakierem bezbarwnym i tyle .