Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam niemowlaka, zaniedbałam się!

Polecane posty

Gość gość

nie mogę już na siebie patrzeć a jednoczęsnie czuję niemoc. nie mam sil na "robienie sie", zmuszam sie chociaz do codziennej higieny nawet jak juz bardzo mi sie nie chce. to miniumum ktore przy sobie robie. nie mam sil ani checi na fryzjera, kosmatyczke, malowanie paznokci. mam wrazenie ze jestem taka jedyna ze wszystkie fit i "zrobione" :( :( :(

Gość gość
No jeśli ty sama nie chcesz to przecież nikt ci nie zmusi. Ile ma dziecko?

Gość gość
Zacznij wychodzić do ludzi to i wtedy Ci się zachce. Pamiętaj też o swoim faceci żeby codziennie nie widział cie w tak opłakanym stanie. Ja codziennie się delikatnie malowalam bo przecież wychodziłam chociażby na spacer czy do sklepu.

Gość gość
Siedem miesiecy ma dziecko, a ja probowalam przez ten czas tego co piszecie i fakt, jak trzeba wyjsc to zmuszam sie do minimalnego makijazu oczu i to wszystko. nawet nie mam checi poszukania czegos co by mi ulatwilo makijaz, moze jakies kosmetyki ktore sa nieskomplikowane a dodaja blasku i tuszuja zmeczenie? Znacie cos? cos takiego "na szybko" . w domu wygladam nieciekawie .na co dzień kompletna porazka.

Gość gość
nie jest tak zle, czesto mama niemowlaka przez pare miesiecy nie opuszcza domu, chodzi w tej samej koszuli nocnej, bez prysznica, mycia glowy i zebow prze ten czas.To nie brudas, po prostu nie ma na to czasu bo dziecko zajmuje 200%.A ty autorko mowisz tu o fryzjerze czy paznokciach, jak normalnie nie ma czasu zjesc raz dziennie, spac godzine na dobe ani sie za przeproszeniem wysr...c

Gość gość
nie ma motywacji do malowania w domu, tym bardziej, gdy maluch przytula sie, mizia po twarzy, to zaraz "zje" mi puder czy podklad :( do tego czesto sie pokładam za dnia, bo w nocy male sie budzi, wiec wszysto zostawaloby na poduszkach itp, . czesto pocieram oczy ze zmeczenia i rozmazuje tusz., robie to bezwiednie i bezmyslnie bo ciezko mi ogarnoc mysli po trudnej nocy a co dopiero cialo.

Gość gość
13.35 no wlasnie mam tak samo, ze czasem trzymam dlugo siku bo male wrzeszczy az mnie boli glowa, albo sama nie jem bo brzdac sie domaga, a zaraz trzeba nastawic pranie, pozmywac, cos poukladac itp i nagle patrze w lustrze a tam 10 lat starsza , zaniedbana kobiecina.:(

Gość gość
13:35 Boże, nie wiem co wy macie za dzieci ze nawet zębów nie myjecie przez długi czas. Chyba że lubicie grać cierpietnice matki polki udreczone.

Gość gość
Skocz do kosmetyczki zrób sobie sztuczne rzęsy henne na brwi i hybrydy (krótkie rzecz jasna), wtedy wystarczy Ci tylko korektor pod oczy codziennie ;)

Gość gość
13.39 moje wciaz wrzeszczy , serio 13.40 myslalam o sztucznych rzesach tylko to chyba czasochlonny zabieg i trzeba powtarzac czesto? czy nie? bo ja nie mam z kim dziecka zostawic na dluzej.

Gość gość
Jesteś brudas i tyle. Takie małe dziecko śpi przecież dużo a prysznic i makijaż zajmuje gora 20min Ja odkąd się mój syn urodził nigdy nie wyszłam z domu bez makijażu. Paznokcie też sama maluję więc zajmuje mi to więcej czasu niż hybryda Jestes fleja i nieogar

Gość gość
W ciazy mialam uczulenie na wiekszosc kosmetykow. Teraz maluje tylko rzesy, ewentualnie usta. Paznokci nie robie, bo nie lubie. Do fryzjera chodze, do kosmetyczki nie, bo maseczke robie sama a kremow do twarzy w zasadzie nie uzywam. Nie czuje sie zaniedbana.

Gość gość
to jakis mit ze niemowle spi duzo,z tego co slysze to noworodek czuwa caly czas.to by sie zgadzalo, maja tetno jak dosrosly po treningu

Gość gość
To tylko kwestia twojej organizacji i podejścia do życia. Pije 1 dziecko budziło się po 10 razy w nocy przez pół roku spałam po 3-4 h raz zdążyło mi się spać z nim w dzień. Teraz mam 3 miesięczne bliźnięta i byłam dziś u fryZjera. I żeby nie bylo w domu mam zestaw który się niegniecie i nie trzeba go prasowac a plamy po ulananiu można zaraz wytrzec niemsluje oczu bo zaraz je rozkazuję ale jestem uczesana lekko podmalowana i zaczęłam ćwiczyć narazie w domu ale myślę że na wiosnę uda mi się wygospodarować 2 razy w tyg czas na siłownię. Im więcej człowiek musi tym lepiej się organizuje.

Gość gość
14:02 Zapraszam do mnie :D moja spała do 4msc 5 godzin na dobę i to na kilka razy. Teraz ma 10msc i najdłużej ciągiem spała 1,5godziny. Śpi ok 9godzin na dobę,ale 7-8 godziny przypada na noc. W nocy wstaje jeszcze 2razy na pierś.Powiedz mi jak ja w tym czasie mam się ogarnąć? Chodzi spać o 20 i wstaje ok 3-4rano. Później ma drzemkę koło 10 i śpi przeważnie 30-40minut. W tym czasie biorę prysznic i albo coś ogarne albo wezmę się za przygotowanie obiadu. Jestem zmęczona. O ile jeszcze o higienę dbam,o tyle nie chce mi się cudowac z paznokciami i fryzurą. Włosy farbuje sama w domu,wolę ten czas spędzić na kanapie niż latać do fryzjera,zawsze to godzina,półtorej na plusie.

Gość gość
Kochana, tu nikt Cię nie zmusi do dbania o siebie. Musisz chcieć. Przesadzacie, że przy niemowlaku nie ma na nic czasu Może ja mam po prostu farta, bo córa jest cichutka, mało wymagająca, spokojna i cudnie śpi. Paznokietki mam, fryzurkę mam, maski nakładam...dom ogarnięty...w weekendy pracuje. Ruszyć pupę!!!!

Gość gość
Rzesy i hybrydy. I już człowiek wyglada lepiej. Hybrydy robie sama. Na rzesy chodze co ok 3 tyg .

Gość gość
16:27- " cora jest cichutka " - i to jest najważniejsze zdanie w tym co napisałaś. Nic dziwnego że masz czas;)

Gość gość
Do tej od cichutkiej corki. Ja przy pierwszej wlasnie corci mialam cud miod, mala spokojna, grzeczna ( zabki- zobaczylam ze wyszly, zero placzu i jeczenia), potem usluchana i ostrozna. Wszystko mialam na blysk i na wszystko czas przy niej. Teraz mam synusia i juz cudnie nie jest, wlasciwie 3 mce temu zaczal zabkowac i mam kongo czasem. Nie jest cichutki, wymaga wiecej uwagi. Ale w sumie do fryzjera i tak chodze. Co do malowania, nie lubie tapety, maluje rzesy i uzywam blyszczyk. Paznokcie mam naturalne i krotko obciete. Bardzo uczulona jestem nt wlosow i dbam by zawsze miec czyste i swieze, to samo z ciuchami.

Gość gość
nie wiem dzieciaki terrorystów macie pod dachem. moja znajoma w listopadzie, 3 miesiące po porodzie normalnie wzięła udział w biegach z okazji odzyskania przez Polske niepodległość. a jak wiadomo, żeby przebiec te 5-10 km trzeba się przygotować minimum miesiąc trenując, więc coś u Was w chałupie nie gra... dziecko pewnie zakwili i już lecicie zamiast dać się mu wypłakać?

Gość gość
Sorry laska, ale moj do 5 mca prawie ciagle spal i czas mialam na wszystko takze nie porownuj malenkiego niemowlecia z takim juz wiekszym, ciekawskim i przemieszczajacym sie. U nas zabkowanie na tapecie i jest niewesolo. Moj ma prawie 1mmcy i wszedzie go pelno.

Gość gość
Mialo byc ma prawie 10 mcy.

Gość gość
Nie chciałam urazić nikogo cicha corka. To prawda, jest Aniołem. Raczkuje, teraz wstaje, też mam co robić. Ząbkuje. Po prostu mało płacze, dobrze spi. Ale trochę tak jest...ze zaniedbujemy się na własne życzenie...

Gość gość
Jesteś leniwa i tyle moje dziecko ma rok i nigdy nie miałam niewiezych włosów ani nie wyszłam nie umalowana z domu A maluję sie perfekcyjnie podkład, kreski rzęsy brwi konturowanie. Nie mam super grzecznego dziecka ale no nawet te najgorsze i najbardziej wymagajace kiedyś śpi. Nikt mi nie powie że kilku miesięczne dziecko nie ma ani jednej chociaż pół godzinnej drzemki. Mój ma rok już chodzi włazi wszędzie a ja i tak zrobię makijaż. Jak się maluję to daje mu jakiś puszek do zabawy czy pędzel puchaty Możecie wierzyć lub nie ale o 10 mam już posprzatane w domu jestem po śniadaniu dziecko nakarmione i przebrane i idziemy na spacer ponieważ o tej godzinie moje dziecko ma drzemke a ja robie zakupy lub załatwiam na mieście sprawy. Wszyscy mi mowia że macierzyństwo mi służy a ja po prostu chce ładnie wyglądać... Da się tylko trzeba chcieć a nie zwalac na dziecko wszystko