Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marek16283

3 centylu u córki

Polecane posty

Gość marek16283

Dziewczyny mam problem z 4 miesięczna córka otóż jest na 3 serce centylowej... Urodzila się z waga 2400 a dzisiaj wazy 5100 ona też niechętnie mi pije mleko (podaje humana z mct Z zalecenia lekarza) a wcześniej były podawane 3 inne mleka by ja przekonać do picia... Niby ok 3 centyl to nie tragedia ale przy jej piciu mleka to nie wróży na nic dobrego... Zaczęłam już podawać słoiczki i kaszke ale martwię się że będzie poniżej 3 centyla... Lezalysmy już w Szpitalu na niską wagę i wszystkie badania były ok... A Teraz nasza pediatra chce nas wysłać do kliniki... U mojej córki jest o tyle źle że ona pije mleko jak tylko śpi (choć już zaczynają się z tym problemy) jak nie śpi to wypije góra 50ml a jak śpi to nawet 120ml czy jest się czym martwić? Napewno tak

Gość gość
Moja coreczka byla na 5 centylu przez rok. Tyle ze caly czas na tym 5tym. Czasem minimalnie wyzej lub niezej. Prawie nic nie jadla i ja myslalam ze oszaleje ze zmartwienia. Wszyscy lekarze mowili ze taki jej urok. Teraz ma 3 lata jest mega niejadkiem i jest bardzo szczuplutka ale jest wysoka. Jest wesola i rozwija sie bardzo dobrze.

Gość gość
Nie napisałaś w którym tygodniu ciąży się urodziła, ani ile dokładnie zjada i jak często. Niewiele to bardzo enigmatyczne określenie.

Gość marek16283
Urodzila się po 37tg ciazy zjada góra 600ml na dobę

Gość gość
Ja mam podobnie tylko mój synek jest wczesniakiem i ma inne siatki właściwie to nikt go w siatkach nieoblicza tylko dzienny przyrost masy. Bliźniaki 35 tydzień i jeden je głównie na spiocha a tak w ciągu dnia potrafi przez 6 h jeść raz i to np 40 tylko.. Ale wychodzi ze dziennie tyle w normie a jak podsumuje wszystko co zjada to jest od 600 do 800 ale zazwyczaj w 700 się miesci. Ponieważ jego brat je sporo więcej to karmię go na spiocha i często gdy zupełnie się niedomaga. Potrafimy w trakcie karmienia butelkę zmieniać bo ta akurat już mu się znudziila albo zmieniać pozycję karmienia i wtedy jeszcze trochę zje.

Gość gość
Moja coreczka tez tyle jadla. Po prostu tyle potrzebowala. Teraz ma 3 lata i je jak dziecko roczne ale caly czas dobrze przybiera i jest zdrowa po prostu jest bardzo chudziutka. Ja wiem ze kazdy porownuje dzieci i dla kazdego 10-kg trzylatka to jakas chora ale wlasnie niekoniecznie. Mam nadzieje ze jest tak tez u was i nie macie sie o co martwic