Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Osoby chorujące Psychicznie , zaburzenia emocjonalne nie powinni brać narkotyków

Polecane posty

Gość gość

Osoba chora na zaburzenia psychiczne czy emocjonalne Nie powinni zarzywac takich substancji jak Dopalacze Narkotyki nawet Marihuana Wszystkich innych A nawet Alkoholu ? Tez jest prawda że się szybciej uzależniają ?

Gość gość
Tak, to prawda.

Gość gość
Nie uzaleznilam się, czyli jestem normalna :)

Gość gość
To zależy przede wszystkim od tego jakie to zaburzenie psychiczne i jaka substancja. Mi np w leczeniu depresji pomogła marihuana. Uspokajała mnie kiedy zbliżał się nawrót natarczywych myśli (paliłam może 2-3 razy w tygodniu niewielkie ilości, po kilka buchów). Potem przestałam palić i zdarza mi się teraz sporadycznie, kilka razy do roku. Ciekawe jest natomiast eksperymentalne leczenie zaburzeń emocjonalnych (oraz terapia relacji rodzinnych) za pomocą mdma, w stanach trwają badania na ten temat, czytałam wywiad z lek. psychiatrii , która tak leczy. Natomiast przy większości chorób psychicznych nie radziłabym brać narkotyków, mogą wejść w konflikt z przyjmowanymi lekami albo kogoś zwyczajnie przerośnie faza. Mój przyjaciel, psychicznie zdrowy, ale z traumami, miał bardzo nieprzyjemne psychicznie uczucia kiedy spróbował, przykro mu było i bardzo się męczył.

Gość gość
19:38 masz dużo racji heh nie tylko twój kolega tak miał ją miałem to samo ostatnie twoje zdanie to jak bym czytał o sobie Dodam jeszcze że nie trzeba wcale chorować psychicznie Nie które substancje same do tego prowadzą