Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie wiem czy nie jestem w ciązy a z moim facetem nie mozemy byc razem

Polecane posty

Gość gość

Nie wiem co mam robic bo robiłam dzisiaj test i wyszla mi druga niewyrazna kreska :O Zaraz zreszta wstawie zdjecie to ocenicie, ale moze byc to ciąża. Z tym facetem spotykam sie juz jakis czas, ale on nie chce byc ze mną na stale z pewnych przyczyn, niewazne jakich. Ale jestem zrozpaczona, jak bede w ciazy to nie wiem po zrobie :( On na pewno z ciazy szczęśliwy nie będzie. Spotykamy sie juz dlugo, ale nigdy nie jestem go w 100% pewna i to jest taka sinusoida, raz jest dobrze, raz zle , a ja sie zakochalam jak glupia choc moglam spokojnie miec innego faceta z ktorym bylaby jakas przyszlosc. Jesli jestem w ciazy to ja chyba usune , nie zartuje ... chociaz nie chce tego robic. Musialam sie wygadac bo jestem roztrzesiona

Gość gość
to lepiej usun, faceci coraz rzadziej daja sie zlowic na dziecko

Gość gość
Serio chyba usunę... Jeszcze gdyby on chcial tego dziecka, ale jestem pewna, ze nie bedzie z tego zadowolony. Moze alimenty by placil i nic wiecej, a poza tym to sa jeszcze inne przeszkody. Trwa to juz dlugo i mam wrazenie, ze mu na mnie zalezy, ale nie wiem jakby zareagowal na ciaze. Ale raczej nie chcialby zebym usunela bo on jest katolikiem i w ogole. Wiec pewnie by placil alimenty w ukryciu, a miedzy nami nawet nie wiem czy by cos dalej bylo, byc moze nie bo by pomyslal ,ze chcialam go wrobic. A ja nie chcialam, tak wyszlo... Nie mogę spać teraz z nerwow, spoznial mi sie okres, wiec przekladalam zrobienie testu z dnia na dzien az dzisiaj sie odwazylam. Nawet juz sprawdzalam klinikę w Czechach gdzie obsluguja Polki i mozna usunac ciaze... Choc plakac mi sie chce na sama mysl, ze mialabym to zrobic, ale chyba nie bedzie wyjscia. I jeszcze uwuwanie dziecka bedace czescią człowieka, ktorego kocham bedzie jeszcze gorsze

Gość gość
Choc jeszcze to nie jest pewne, mam nadzieje, ze ta kreska druga bardzo niewyrazna to pomylka ... bo w sumie pojawila sie nie po 2,ale po jakichs 4 minutach, wiec nie wiem co o tym myslec. Ale okresu nie mam juz 8 tygodni

nie wolno usówac bo bedziesz gorzej cierpiała a sex tylko po slubie po to jest dekalog by człowiek był szczesliwy jezeli go nie bedziesz przestrzegac bedziesz cierpiec na własne zyczenie jak kazdy kto nie przestrzega gdybys nie złamała 6 przykazanie to bys nie cierpiała i jeszcze chcesz złamać 5 przykazanie nie zabijaj jiz możesz nadać jej imię Alicja

Gość gość
Jeszcze gdyby on mi byl obojetny to latwiej by mi bylo usunac.. Choc tez bym to bardzo przezyla. Ale usunac dziecko ktore jest czescia jego byloby mega ciezko :( Chpc formalnie nie byloby z tym problemu wystarczy pojechac do Czech i zrobic to legalnie Myslalam, ze ten test mnie uspokoi ,ze bedzie jedna kreska, ale po tej drugiej niewyraznej sie normalnie zalamałam. Ale nie moge mu powiedziec o tej ciazy jesli bym sie zdecydowala na usuniecie bo wtedy bylby miedzy nami koniec

Gość gość
Testy myła sie tylko w jedna stronę, mogą nie wykryć wczesnej ciąży ale jak pokazuje 2 kreski choć ta druga jest słaba to jesteś w ciąży na 100%.

Gość gość
straszne k******iskoooo z ciebie i tyle szkoda tylko tej dzieciny której i tak nie chcesz wiadomo ze usuniesz i najgorsza kara dla ciebie będzie to ze będzie ci się śniło to dziecko do końca życia i bedzuesz myślała jakby wyglądało jakie by było. ..takich jak ty coraz więcej niestety....pamiętaj ze wszystko ci się zwróci z nawiązką. ..marny śmieciu. .

Gość gość
Potwierdź ciążę najpierw, a co do decyzji - on sobie może nie chcieć być z Tobą, ale dziecko jest także jego obowiązkiem.

Gość gość
No wlasnie boje się, ze wtedy wszystko miedzy nami sie skonczy :( Dziecko jest jego obowiazkiem i myślę, ze finansowo by sie zgodzil mu pomagac bo biedny nie jest, ale boje sie, ze musialabym sie tym dzieckiem sama zajmować bo przeczuwam, ze on by tego nie zaakceptował . Choc moze sie myle. napewno by sie jednak nie ucieszyl bo dopytywal nieraz czy nie mam dni plodnych i powiedzial wrecz wprost, ze on nie moze sobie pozwolic na niespodzianke i mysli, ze ja tez nie- on juz ma dzieci

Gość gość
A tabletek nie brałam bo nie moge z przyczyn hormonalnych - jak je bralam to miałam rozne sensacje typu okres trwajacy 12 dni ktory nie chcial sie skonczyc i gin mi kazała robic badania hormonalne i musialam odstawic. Gumek on nie lubi, wiem ze to glupie ale zgodzilam sie na " kalendarzyk" i konczenie jego poza mna. Ale wiadomo, ze to nie jest pewna metoda w 100%. Teraz sobie pluje w brode ze bylam taka glupia

Gość gość
Nie usuwaj. Tez wpadłam z nieciekawym typem. Związek się rozpadł. Po kilku latach poznałam wspaniałego faceta, jest moim mezem od ponad roku. Gdyby nie dziecko nie dowiedziałabym się jak wspaniałym człowiekiem jest mój mąż. Cieszę się, ze ono jest!

Gość gość
Jak bierzesz sie za metody naturalne to się ich naucz. Stosuje je 10 łat i mam dwoje planowanych dzieci. Trzeba było nie dawać dupska żonatemu. Urodź i zanies dziecko ojcu do wychowania i powiedz jego zonie, ze on nie lubi używać gumek i właśnie mu przyniosłas to, co zostawił.

Gość gość
" Ale raczej nie chcialby zebym usunela bo on jest katolikiem i w ogole." - katolik nie współżyje z nikim przed ślubem, a w ogóle kobieto idź do ginekologa, a nie robisz zamieszanie :P ta sytuacja nauczy cię być może tego, że nie należy rozkładać nóg dla niewłaściwego faceta, który cię nie szanuje. ale widać polubiłaś to, więc masz to, na co zasłużyłaś.

Gość gość
Wiem, ze usunięcie ciazy to bylaby dla mnie duza trauma, ale tak by bylo rozsadniej... Zreszta już się umowiłam na jutro do ginekologa to wtedy sie być może okaże- choc nie wiem nawet ktory to bylby tydzien ciazy i czy juz ja da sie wykryc. Nie wiem co on zrobi jak sie o ty dowie, chyba mnie znienawidzi

Gość gość
Ciąże liczy się od dnia ostatniej miesiączki. Ile spóźnia Ci się okres?

Gość gośćS
nie rób tego to potworny grzech największy z mozliwych. Chcesz zabić niewinne życie?Ono chce zyć i ma prawo żyć .Dasz radę choćby sama bez niego.Przykazanie mówi"Nie zabijaj"!!To przecież krew z Twojej krwi.

Gość gość
Oto efekty szybkiego wskakiwania do łóżka ledwo znanym facetom lub nie zainteresowanym związkiem, a jedynie bzykaaniem. A takich facetow jest teraz zatrzesienie. On i tak Cie oleje ale alimenty będzie musiał płacić jeśli urodzisz. To tylko Twoja decyzja i nauczka na przyszlosc.

Gość gość
Ja nie wskoczyłam mu szybko do łożka bo znamy się już długo. Kiedyś to w ogole bylismy znajomymi, a od dawna tez jestesmy kochankami. Tylko ja nigdy nie jestem go pewna i to jest straszne. Przez kilka tygodni potrafi byc bardzo dobrze,a potem on sie dostansuje i tak w kolko, wiec ciaza on tak jak pisalam zachwycony nie bedzie. nie chce go stracic, tak bardzo nie chce :( Ale usuniecie ciazy tez by nie poszlo mi ot tak obojetnie, jak znam siebie to bym to strasznie przezyla, pewnie mialabym jakas traume zyciowa nawet przez to. MOdle sie do jutra zeby ten test sie mylil i zebym nie byla w ciazy. Ta druga kreska jest bardzo bladziudka ,ale jest. Pozniej wysle jej zdjecie jesli wyjdzie wydoczna na zdjeciu to same ocenicie moze bo do jutra zwriuje z tego niepokoju i niepewnosci. Wiem, ze gdybym byla samotna matka to by mi to bardzo skomplikowalo zycie. Ale mysle, ze najlepsze na co moglabym liczyc poki co z nim to zwiazek w ukryciu i pomaganie naszemu dzieku finansowo, odwiedzanie mnie raz na jakis czas. Narazie na nic innego nie liczę, choc w przyszloszlosci nie wiem co bedzie

Gość gość
Z tego chaotyzmu, ktory opisujesz nie moge sie polapac. Czemu w ukryciu, co przeszkadza, ze ma dzieci? To zonaty? To romans w ukryciu? Chyba jak na ciebie wchodzil, to wiedzial, ze moze byc ciaza? Ile autorko masz lat, bo wnosze ze gora 20.

Gość gość
Po pierwsze zrób betę z krwi, będziesz wiedzieć na 100 procent, po drugie skończ z żonatym.

Gość gość
Tak to jest gdy się bzykasz niezobowiazujaco z facetem ktory na ojca się nie nadaje...

Gość gośćjahepi
Ten facet nigdy nie będzie z Tobą na stałe ale jego dziecko tak! Ja bym urodziła i nie patrzyła czy będzie zadowolony czy nie. To on źle postąpił, że mając żonę stworzył układ na boku. Niech pozna troche konsekwencji. Nie daj zginąć temu dziecku. To owoc Twojej miłości:) trochę chybionej ale miłości.

Gość gość
Jeśli jesteś w ciąży to urodź to dziecko, będziesz szczęśliwa zobaczysz. Choć teraz wydaje Ci się to wszystko niemożliwe i skomplikowane to wbrew pozorom to może być początek naprostowania Twojej skomplikowanej sytuacji życiowej.

Gość gość
Co powie dziecku kiedyś? Że gdzie i kim jest ojciec? Myślicie d****i nierzadko. O dzieciach w ogóle.

Gość gość
Wiesz co to jest antykoncepcja!? Jak można być taka egoistka!? Nawet teraz chrzanisz o sobie i o swoim fagasie...