Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy modlenie o własną śmierć jest grzechem??

Polecane posty

Gość gość

Czy jest ciężkim grzechem i czy może zostać wysłuchana. Czy jest szansa na reinkarnację? Że człowiek narodzi się na nowo i będzie mógł się znowu cieszyć życiem ale już jako zupełnie ktoś inny?

Gość gość
bzdura, reinkarnacji nie ma, umierasz i jest po krzyku, to g****o wymyślili w indiach, ginie świadomość giniesz na amen

Gość gość
a spotkanie z Bogiem? po śmierci?

Gość gość
spotkasz się ze samą sobą i zobaczysz wszystko co robilas, w mózgu powstaje koktajl chemiczny i stąd te wizje, wtedy osoądzisz siebie

Gość gość
a skąd to wiesz?

Gość gość
A czy modlenie o śmierć innej osoby jest grzechem??

Gość gość
nikt nie wie niczego na pewno, ale tak jest logicznie

Gość gość
Pewnie jest ale czasem nie ma wyjścia. Czasem ktoś modli się o śmierć swoją i innych osób, wiedząc, że takie życie to nie życie.. Jedni mają wszystko, są bogaci, zdolni, zdrowi, utalentowani a drudzy są chorzy, tępi, w dodatku urodzeni w nędzy.

Gość gość
Dziwna logika. Jezeli zakladasz, ze jest ktos, do kogo mozna sie modlic i byc moze wyslucha, to modl sie o wspaniale, szczesliwe zycie. Ja osobiscie nie znam osoby, dla ktorej jakikolwiek bog cokolwiek uczynil. Powodzenia.

Gość gość
Pewne rzeczy nigdy nie zostaną wysłuchane.

Gość gość
przeanalizuj sobie modlitwę "Ojcze nasz"; JEDYNĄ prawdziwą modlitwę, przekazaną przez Jezusa. Tam jest klucz do zrozumienia, zwłaszcza wers "bądź wola Twoja". Modlenie się o cokolwiek jest pozbawione sensu i jest bałwochwalstwem. Dla każdego z nas jest boski plan, którego sensu możesz nie dostrzegać, ale on w tym wszystkim jest. Życie ziemskie ma Cię czegoś nauczyć, choć za życia możesz tego nie pojąć; wnioski wyciągniesz po śmierci

Gość gość
A jaka rzeczywistosc przyciagaja istoty niemyslace? Np. Krowy, bardzo ciezka uposledzone osobniki homo sapiens, muchy, wiewiorki?

osoby niemyślące przyjmują życie neutralnie. Nie interpretują życia na sytuacje pożądane i niepożądane. Gdyby nie myślenie, nikt by nie miał doła

Gość gość
do @15:32: Fajny numer, poniewaz niesprawdzalny, mnie bog ukazuje sie dosc czesto. Twierdzi, ze wszystko wie i moze, wiec nie ma zadnych potrzeb. Nie potrzebuje wiec ani naszej milosci ani modlitwy ani wogole nas. Smieje sie z kosciolow, ktore nazywamy domem bozym, z obrzadkow wiernych owieczek przy kazdej okazji itp. I jeszcze twierdzi, ze to ludzie jego stworzyli a nie odwrotnie.

Gość gość
hagne88 a co z samobójcami?

15:49 źle o sobie myślą, takie myślenie odbiera chęci do życia, pcha w patologię. Trwają w ciemnościach. Są bardzo zmęczeni sobą i sytuacją nie do zniesienia, jedynym wyjściem wydaje się być nieistnienie, przerwanie niekończącej się udręki.

bliżej mi do ludzi którzy nie widzą w postrzegalnym świecie wartości, niż do ludzi, cieszących się nowym lakierem do paznokci, czy super samochodem. Tych drugich uważam za idiotów.

Gość gość
Modlenie się o śmierć innej osoby jest grzechem ciężkim.

Gość prawi 117
modlenie sie o cokolwiek to strata czasu Jesli nawet bog istnieje , to dla niego jesteś tym samym czym dla ciebie jest pająk albo żaba czy świerszcz.,.

Gość gość
śmierci nie ma tylko nowe życie

Gość gość
Jeśli ktoś się modli o śmierć innego człowieka, to sam wkrótce umrze, a po drodze spotka go wszytko, co chciał sprowadzić na innych ludzi.

Gość gość
mnie bog ukazuje sie dosc czesto. x A jak wygląda? I co na to twój psychiatra?

Gość gość
Modlenie się o śmierć nie jest grzechem, bo grzechu nie ma. Modlenie się to wyrażenie życzenia, może ci się uda. Potem zazwyczaj czeka cię kolejna inkarnacja, możesz sobie ją dokładnie i lepiej zaplanować.

Gość gość
Grzechem można nazwać jedynie sytuacje gdy się kogoś krzywdzi umyślnie w jakikolwiek sposób. Wszystko inne to wymysł żeby ludzie robili co im kościół każe.

Gość gość
do @16:23: coz, moj psychiatra twierdzi, ze moje wrazenia dotyczace boga nie roznia sie niczym od psychozy, na ktore choruja miliony ludzi, mianowicie wiary w boga, ktory siedzi w niebie i kaze za "grzechy" albo wysyla do "raju", po drodze ewentualnie do czyscca. Do tej powszechnej psychozy nalezy jego zdaniem tez przekonanie, ze dziewice rodza dzieci, a przynajmniej jedna, ktora o ile sie nie myle jest krolowa Polski. Dlatego moj psychiatra niczemu sie juz nie dziwi.

Gość gość
15:08 o czyją śmierć się modlisz? Bo ja zaraz zacznę sie modlic o twoją. A odmówiłem modlitwę św. Brygidy, po której każda prośba zostanie wysłuchana.

Gość gość
15:08 a ja ciebie przeklinam, bo klątwa jest bardziej trwała od modlitwy: działa nawet parę tysięcy lat po śmierci rzucającego, więc tym bardziej parędziesiąt lat po. Umieraj, pseudokatoliku/czko.

Gość gość
Mogę tez przekląć twoje dzieci :) a moja śmierć tylko nasili działanie klątwy.