Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

donka0403

Test ciazowy pozytywny a krwawienie

Polecane posty

Witam, z któraś z Was miała tak, że dostała plamienia lekkiego krwawienia ale tylko podczas podcierania się papierem małe ślady na podpasce po wykonaniu testu ciążowego. Lekarza ginekologa mogę mieć najwcześniej dopiero w piątek z racji że są blisko święta i wszystkie terminy są pozajmowane. Do szpitala się nie kwalifikuje ponieważ jeśli test nie kłamią mogę być maksymalnie w 2 tygodniu tejże ciąży. pytania które mnie nurtują to czy : robić bhcg i czekać do tego piatku na wizyte czy też nie robić nic i iść do ginekologa ponoć może być tak że test wyjdzie pozytywny a to mogło już polecieć i nic nie być a poziom hormonów jest podwyższony, tyle że zastanawiam się jakim cudem mogę być w ciąży skoro okres miałam 3.12.2017 roku a wcześniej nie miałam okresu a wizytę tą w piątek miałam zamówioną wcześniej z racji nieregularnych okresów, chyba że to co teraz się dzieje na dole są to krwawienia implantacyjne jak sądzicie bo sama dostaje kota w głowie i się zastanawiam... Temu jakby krwawieniu-plamieniu towarzyszy lekki bol brzucha podbrzusza tkliwość piersi i bol kregosłupa na dole takie same mam objawy przy zwyklym okresie co to może być ? pozdrawiam i dziekuje za kazda odpowiedz

Gość gość
U mnie akurat plamienia wogole.niebylo. ale kolezanka z pracy zarowno przy pierwszej idrugiej ciazy miala brunatne krwawienie jednodniowe. Mysle ze bete spokojnie mozesz zrobic a wizyta nie wiem czy nie za wczesnie. Serduszko dopiero 6-7tydzien zaczyna bic. A tak moze nawet wcale ci ciazy niezobaczyc na usg I kazac przyjsc jeszcze raz

Gość Donia0403
Ale u mnie krwawienie nie było jednodniowe wczoraj było czerwone dzisiaj tak samo plus ból brzucha podbrzusza tkliwosc piersi i kręgosłup dół boli pójdę zrobić BHCg jeśli jutro wyjdzie dodatnia powtórzę jeszcze raz i będę szła do lekarza wtedy z wynikami i niech myśli co robić tak sądzę ale chyba nie będę w ciąży jeśli takie kokosy się dzieją dziękuję za odpowiedź bardzo serdecznie

Gość gość
Krwawienie implantacyjne występuje zanim test jest pozytywny. Impkantscja dopiero rozpoczyna wydzielanie hormonu beta hcg!!!

Gość gość
Poronienie..chyba..nic mie zrobisz..to jak mocniehszy okres

Gość gość
Koniecznie jedz na izbe to moze byc ciaza pozamaciczna. U mnie byl wynik testu pozytywny a potem plamienie i krwawienie i dwutygodniowy pobyt w szpitalu. Zycze Ci aby oczywiscie tak nie bylo!

Gość gość
Ale ją straszycie :-) Krwawienie na początku zdrowej, fizjologicznej ciąży zdarza się - ginekolog sam mi sugerował ciążę kiedy przyszłam z nadprogramowym krwawieniem właśnie. Tak czy inaczej należy do niego iść - żeby ciążę potwierdzić, wykluczyć poważne przyczyny (jak wspomniana tu ciąża pozamaciczna).

Gość gość
Ciąże liczy się od pierwszego dnia cyklu a nie od momentu ewentualnego zapłodnienia. U mnie dwa dni po pozytywnym teście wystąpiło plamienie a potem przyszła @. Samoistnie poronienie. Ale nie musi tak być w twoim przypadku. Planienia na początku ciąży zdarzają się dosyć często. Powodzenia.

Gość gość
Ja mialam w pierwszej ciazy dosc mocno plamienia. W drugiej zupelnie nic i w 3 tez troche mialam

A poronienie samoistnie wymaga lyzeczkowania no jest jakby okres bo leci przy podcieraniu później oczywiście boli mnie podbrzusze i kręgosłup. Wiadomo że do lekarza pójdę ale czy robić ta BHCg jest sens nad tym się zastanawiam