Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po co Kościół Katolicki zmienia biblie ?

Polecane posty

Gość gość

Po co Kościół Katolicki zmienia biblie ?

Gość gość
Żeby odwrócić uwagę od swoich przekrętów i żeby ukryć przed ciemnotą swoje kłamstwa

Gość gość
Kosciol to przestepcy jedni wyludzaja na wnuczka.Kosciol wyludza na jezusa i to znaczie wieksze sumy niekiedy cale rodzinne majatki

Gość gość
Masz racje wyludzenia to przestepstwo a oni umieja maja naprawde dobrych psychologow

Gość Teppic    No1
Po to, żeby zaadaptować ją do zmieniającego się stanu rzeczy, inteligentniejszych ludzi, mniejszej ilości luk w nauce, sytuacji geopolitycznej etc. To taka ewolucja trochę, tyle że nie dyktowana rozsądnymi pobudkami ;)

Gość gość
Zostało to przepowiedziane. Właśnie to proroctwo Marii z Irlandii spełnia się na naszych oczach.

Gość gość
Tyle co kościół ma krwi na rękach żaden tyran 20 X wieku nie ma więc musi się jakoś wymigać

Gość gość
Zawsze grali i grają rękoma innych ludzi tak jak teraz w Polsce PiS spełnia ich zachcianki wszystko w imię Boga sprawiedliwości a pazury wyciągają po nie swój majątek

Gość gość
gość dziś Tyle co kościół ma krwi na rękach żaden tyran 20 X wieku nie ma więc musi się jakoś wymigać X Dokładnie jest na odwrót. Tyle co chrześnijanie przelali niewinną krew męczenników i prześladowana jest nadal dla Imienia Chrystusa to żadna inna religia nie przelała tyle niewinnej krwi.

Gość gość
Tak to prawda bo chrześcijanie zabijali chrześcijan . I chrześcijanie sa zarówno meczennnikami i katami .

Gość gość
W którym miejscu zmienia? Bo ja wiem tylko o dopisku św. Hieronima w Księdze Tobiasza. Ale to już dawno było.

Marii z Irlandii spełnia się na naszych oczach. to nie jej przepowiednie ona wziela tio z innych przepowiedni i je wymieszała z akito i Quito fatimi ta Maria z Irlandii to oszustka jezus nigdy nie straszył

prawdziwe objawienia fragment uwierzyłam miłosc a ja mój jezu -czym sobie mogłam podbic twoje serce ? ufnością dopóki myślałaś tylko o swojej nędzy ,ale bez ufnosci.byłas podobna do osoby ,która ustawicznie kreci sie w kółko, nie postępując ani kroku naprzód. ja lubie ,gdy dusza rozważa własna nędze .uważam ja za maleńkie pisklę ,które spoczywa w cieniu drzew, bezpiecznie od napaśc****ekielnego kruka .równoczesnie jednak pragne,by to drobne piskle rozwijało skrzydełka ufności ,by prubowało lotu na kazde wezwanie boskiego orła,który spoczywając na wyżynach wzywa przed swoje oblicze maleńkie pisklę by mu ukazac górne rejsy i droge ,która ma przebyc w swoim wzlocie ku Bogu chce byś słuchała mego głosu ,a ty chcesz się rozkoszować słodyczą zatopienia się w bogu połusz głowę na mych piersiach ,posłuchaj uderzeń mego serca .ono dla ciebie bije ,ono dla ciebie zyje .pij życie z mego serca ,bądź moim Janem ,uczniem miłości .dla ciebie otwarta jest rana mego serca pij krew która sie z niego sączy ,bo ona prawdziwie jest napojem . krew moja jest balsamem na rany grzechowe .ona jest okupem za który dokonałem zbawienia dusz .ofiarując moja krew ojcu przedwiecznemu ,ofiarujesz tym samym serce mej matki niepokalanej ,czym sprawisz bogu nowa radość . z krwi jej niepokalanego serca zostało utworzone moje serce- pomyśl o godności matki Bożej. ojciec przedwieczny mówi o słowie :synem moim ty jesteś ,jam cie dziś zrodził Maryja mówi również o nim synem moim jesteś ,jam cie zrodziła.jak nikt na ziemi nie pojmie ,kim jest Bóg ,tak nikt nie zgłębi wielkości matki najświetrzej . ciesz się ze masz taka niezrównana matkę która cie kocha i błogosławi Maryja jest niebem trójcy przenajświętszej . kiedy odmawiasz ojcze nasz ,któryś jest w niebiosach możesz myśleć o potrójnym niebie .pierwszym niebem jest przede wszystkim Bóg sam,który jest w niebie tj.w samym sobie .drugim niebem , w którym żyje Bóg ,jak w żadnym stworzeniu ,jest Maryja. trzecim niebem ,o którym myśleć możesz przy odmawianiu ojcze nasz jest twoja dusza .jest ona niebem bo żyje w niej Bóg -cała trójca przenajświętsza powtarzaj z mi ufasz nawet wówczas ,gdy ci sie zdaje że jesteś odepchnięta od Boga .ufność sprawi ,że dam tobie prośby serca twego ufność zachwyca moje serce ,bo ona zawiera w sobie wiare w moja wszechmoc i dobroc bez granic taka ufność ,pełna dziecięcej wiary ,sprawia ze na jeden szept duszy kochającej działam cuda ,gdy zachodzi potrzeba ufność przebija niebiosa ,ufności wykrada niejako łaski Boze 1903-1940 oczywiscie ma imprimatur uwierzyłam miłość Leonia nastał trwa proces beatyfikacyjny 1903-1940 oczywiscie ma imprimatur uwierzyłam milosc leonia nastał trwa proces beatyfikacyjny

jakim poetyckim jezykiem przemawia a nie prostym z rynsztoka jak u marji a u Faustyny kowalskiej tak samo mimo ze skończyła 3 klasy a dzienniki sa przetłumaczona na 20 języków

Gość gość
Jak to po co, dla własnych korzyści. Przykład, zmiana spowiedzi powszechnej na indywidualną - by kontrolować chłopów. Zmiana chrztu osoby świadomej na noworodka by mieć jak najwięcej wiernych w rejestrach, ilu dzisiaj 18 latkowi by się ochrzcili? 10% ?

jak mozna kontrolowac chłopów za pomoco wyznawanych grzechów ze skłamach oszukał lub nie słuchał sie rodziców dla mnie to bzdura o tym kontrolowaniu sredniowiecze wymysliło lepsze sposób kontroli chłopów nawet sie uczyłes sie o tym na histori chyba ze opusciłe lekcje ten system nazywał sie feudalizm na wschodzie system kastowy

Gość gość
00:34 Przeczytaj to sama. Gdzie tam jest prostota o której mowa? Jezus w Piśmie to chyba ktoś inny? Ja nie wiem, ale mojemu sercu się to nie podoba.

chyba nie zrozumiałas prosto to przemawia w mari z irlandi a tam uwierzyłam miłości to popetycko przemawia