Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Lekarz stwierdził płeć w 18 tyg ciąży. Czy może się to jeszcze zmienić?

Polecane posty

Gość gość

Lekarz potwierdził dziewczynkę, powiedzcie czy mogę się już zacząć przyzwyczajać czy lepiej jeszcze zaczekać?

Gość gość
Możesz podpytać na kolejnej wizycie ale nie sądzę, żeby się to zmieniło. Lekarz na pewno wie co widzi, jakość obrazu usg na pewno różni się od gabinetu na NFZ a prywatnie.

Gość gość
Poczekaj aż potwierdzi na następnej wizycie.

Gość gość
14:38 Niekoniecznie prywatnie znaczy lepiej. Podam mój przykład. Chodziłam do 28 tygodnia ciąży prywatnie. Od 15 tygodnia lekarz mówił, że będzie chłopiec. W 30 tygodniu miałam umówiona wizytę ale lekarz przenosil gabinet i musiałabym czekać do 34 tygodnia. Poszłam na NFZ i okazało się, że będzie dziewczynka, lekarka testowała nowy sprzęt i zrobiła mi usg 4d. I urodziłam córke.

Gość gość
Jakość zależy od sprzętu. Dobry sprzęt kosztuje od 120 tys. W górę. Jak myślisz kogo na niego stać? Lekarza z prywatna praktyka przychodnie przyszpitalna(ktora często korzysta z funduszy eu) czy sieć łecznica typu luxmed, medicover? Mało który lekarz z prywatna praktyka ma dobry sprzęt. Nie pisze że takich nie ma, są ale to nie jest większość. Mam brata po specjalizacji z radiologii:-)

Gość gość
Współczuję córki. To straszny wstyd dla całej rodziny. Ja bym po takiej diagnozie zaraz usunęła.

Gość gość
Mnie się wydaje, że już się nie zmieni

Gość gość
oj tam, cieszyć się, że dzidzia zdrowa :)

Gość gość
jak by stwierdził, że chłopiec to jeszcze bym nie była do końca pewna bo narządy mogą się zmniejszyć. Ale jak stwierdził, że dziewczynka to chyba już nic jej nie wyrośnie :) Gratulacje :)

Gość gość
U mnie też w obu ciążach potwierdzało się to co lekarz powiedział jeszcze przed połówkowym usg. Ale zawsze zaznaczali że to "na 90%"- mam kuzynkę która rodziła niedawno, do porodu była przekonana że to dziewczynka, a urodziła chłopca.

Gość gość
Mi w 16-tygodniu lekarz powiedział, że dziewczynka i jest córcia.

Gość gość
jak by stwierdził, że chłopiec to jeszcze bym nie była do końca pewna bo narządy mogą się zmniejszyć. Ale jak stwierdził, że dziewczynka to chyba już nic jej nie wyrośnie usmiech.gif Gratulacje usmiech.gif X Raczej odwrotnie. To właśnie chłopca są bardziej pewni. Ale na tym etapie raczej nic się nie zmieni.

Gość gość
U mnie bylo widac dopiero w 26tc i miala to byc dziewczynka. W 31 tc okazalo sie jednak, ze bedzie chlopiec... Lekarka byla w szoku, bo pierwszy raz sie tak pomylila.

Gość gość
u mnie w pierwszej ciazy, juz w 13 tygodniu lekarz powiedzial, ze bedzie corka ( mala bardzo dobrze lezala, ze wszystko bylo widac :P ) , przy kolejnych wizytach potwierdzona- urodzila sie corka. W drugiej ciazy- mala pokazala sie w 20 tygodniu :) i mam druga coreczke :)