Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Escherichia coli w moczu w 18 tyg ciazy proszę o pomoc

Polecane posty

Gość gość

Właśnie odebrałam wynik. Wyszło Escherichia coli. DOSC LICZNE 10^4 Paleczka gram ujemna POJEDYNCZE 10^2 Sraphylococcus spoko. POJEDYNCZE 10^2 flora mieszana Nie znamienna Grzybów drozdzopodobnich nie wyhodowano. Proszę czy powinnam się bardzo martwić? Gin nie odbiera jest to 18/19 tyg bardzo się boje o dziecko :(

Gość gość
Nikt się nie zna żadna z was nie miała?

Gość gość
No proszę was nie załamujecie mnie

Gość gość
Ja ci powiem tak syn ma 6tyg wyszlo mu ecoli 10^4 i lezymy w szpitalu konsultuj z innym ginem

Gość gość
Moj syn jak mial to dostal zinnat antybiotyk.

Gość gość
No pięknie. :( pisałam do gin ale cisza. Wczoraj skończyłam antybiotyk duomox na inna infekcje. W sieci czytam ze tez dają ten antybiotyk na drogi moczowe. Może i na ta bakterie zadziałał. Jutro zrobię powtórkę bo ten posiew robiłam ponad 3 tyg temu. I dzisiaj dopiero odnaleźli w przechodni :/

Gość gość
Może jest jakaś mama która to przechodziła

Gość gość
Ja w ciazy ledwo co skończyłam duomox na gardło a następne bylo zapalenie dróg moczowych i inny antybiotyk wg posiewu więc ten duomox mnie nie uchronił. Bylam w szpitalu ale : bakteria była 10do 6, mialam fatalne badanie ogolne moczu, wysokie leukoxyty w morfologii oraz podwyższone CRP. Moj lekarz mnie skierował do szpitala i dostawala antybiotyk dozylnie. Pij dużo wody plus wody z sokiem z żurawiny 100%, wez sobie podwójna wit c. A boli Cię pęcherz? Masz jakieś dolegliwości? Mnie pęcherz nie zawsze boli ale mocz jest metny i ma brzydki zapach. W międzyczasie powtórz posiew skoro poprzedni robilas dawno już. Mozesz zrobic tez badanie ogolne moczu bo wynik jest tego samego dnia.

Gość gość
Wzięłam 2 rutinoscorbiny. Wczoraj piekło mnie po oddaniu moczu bo późno poszłam do ubikacji tzn nie wtedy jak mi się chciało wiem to był błąd. Po za tym Nie czuję żeby mnie coś piekło kulo w środku. Zapachu moczu jest chyba normalny. Nie wiem jaki ma kolor ponieważ mam kostkę Brefa która zabawia wodę na niebiesko ale zaraz pójdę i ja wyjme. Posiew ogólne badanie moczu będę robić jutro.

Gość gość
Długo przebywałas w szpitalu? Co ci mówili lekarze? Jaki wpływ ma ta bakteria na dziecko? I co oznaczają pozostałe bakterie. W sieci jakoś nie mogę znajsc za wiele informacji. Widziałam kilka odp ze dostały duomox to i ja mam nadzieje ze w miedzy czasie działał tez na ta bakterie. Gin. Opisała tylko żebym powtórzyła badanie moczu i się nie przeziebiala i dbała o siebie. No bardzo mi pomogła i wyjaśniła. To i bez niej wiedziałam.

Gość gość
Bakterie w moczu u ciezarnej moga byc rowniez objawem zakazenia wewnatrzmacicznego.

Gość gość
No proszę Cię.... :( jak to sprawdzić?

Gość gość
To ja od szpitala : bakteria nie miala żadnego wpływu na dziecko. Bralam tez 2 antybiotyki pod rząd: duomox na gardło i cefuroksym dozylnie juz na drogi moczowe w szpitalu. Z tym ze u mnie było serio zle. Badanie ogolne moczu mialo chyba z 2 strony :) morfologia tez zła. Posiew zly. Byłam z ok 5 dni, przez kilka dni kontynuowałam antybiotyk w domu ale już doustnie. Z racji tego ze święta idą i trzeba mieć wynik szybko zrob sobie jutro morfologie, badanie ogolne moczu, crp oraz posiew ale na niego trzeba poczekać. Z wynikami do gina. W międzyczasie duuuzo pij. Żurawina sok i łykaj np żurawit.

Gość gość
Koniecznie zrob nowe wyniki. W zwyklym moczu wyjdzie czy masz podwyzszony poziom leukocytow

Gość gość
Dziękuję za informacje. Oczywiście ze zrobię badania jutro idę do przechodni

Gość gość
Skoro ta bakteria pokazała się w moczu to pewnie w pochwie tez ja ma? W piątek na wizycie u ginekologa poproszę o wymaz z pochwy

Gość gość
18 03 a czy ty juz urodziłas? Z dzieckiem wszystko ok ?

Gość gość
Tak, corka 5 lat ma. Wszystko z nia bylo ok. Antybiotyki bralam jakos w okolicach 7 miesiąca.