Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ratunku roczne dziecko nie mowi mama

Polecane posty

Gość gość

Porownujac dzieci moich kolezanek moje wypada najgorzej. Mowi tylko bababa i to tez czasem. Nie robi papa ani nie pokazuje palcem. Nie reauguje na swoje imie ale mam wrazenie ze ignoruje mnie po prostu ale jest bystry wie ze czapke nosimy na glowie, wie ze z kubka sie pije, potrafi przekladac z pudelek zabawki, wie ze okulary babcia nosi na nosie. Usmiecha i zaczepia obcych, cos tam wydaje jakies dzwieki z siebie ale nie mowi mama ani zadnego innego slowa...:-( dwa dnie temu skonczyl rok czy powinnam sie martwic

Gość gość
Powinnas isc do logopedy i tam poszukac odpowiedzi, a nie pytac przypadkowych ludzi na kafe.

Gość gość
Moja córka powiedziała "mama" raz, jak miała 8 miesięcy. Potem długo, długo nic. Rozkręciła się jak miała może 15 miesięcy? Teraz ma 17 i dopiero od niedawna jest chętna do powtarzania a też dużo rozumiała z tym że nie chciała mówić. Odblokuje się w swoim czasie :)

Gość gość
Martwie sie. nie chce zeby moje dziecko bylo glupie:-( kolezanki syn w wieku roku juz mowi papa, daje czesc, mowi mama tata baba i am:-(

Gość gość
a mój syn zaczął mówić jak miał 20 miesięcy. Najpierw mama, po tygodniu tata. A potem poszło lawinowo. Od razu mówił całymi zdaniami. Dzisiaj ma 3,5 roku i możesz z nim normalnie rozmawiać. Bardzo ładnie mówi, buduje zdania i rozumiem co mówi. tak więc nie martwiłbym się na zapas.