Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Cały czas odczuwam ciało obce w gardle

Polecane posty

Gość gość

Witam potrzebuje pomocy może ktoś był w takiej sytuacji jak ja? Od miesiąca czuje ja coś mi się przemieszcza od gardła do przełyku jakby ciało obce byłam dwa razy u laryngologa miałam robione tk szyi rzadne badanie nic nie wykazuje zęby tam coś było,ale jednak ja to czuje jak to się przemieszcza lub szuka wyjścia zaczyna mi się robić zimno serce bije jak zwariowane szum w głowie i czekam aż się usadowi i da mi spokój coś na chwile. nie jem już od dwóch dni bo nie mam wogólę apetytu.a może już się boje jeść żeby mieć spokój. Jeżeli ktoś wie gdzie się można jeszcze udać to proszę o poradę. miałam również badana tarczyce tez jest oki. Pozdrawiam

Gość gość
głębokie gardło lubisz?

Gość gość
Psychiatra siostro

Gość gość
To nerwica , im więcej będziesz o tym myśleć tym bardziej będzie ci przeszkadzało, radzę skorzystać z pomocy psychiatry bo sama z tym sobie nie poradzisz i żaden lekarz ani badania nic nie dadzą ,

Gość gość
Tak to może być na tle nerwicowym . Ale ja akurat mam takie cos i mam refluks po prostu pokarm sie cofa

Gość gość
Czy ktoś słyszał co to sa kieszonki w gardle? ponoć tez może tam się dostać pokarm i co w tedy ?

Gość gość
wypluj nasienie

Gość gość
Sa takie komory w migdalkach tam dostaje sie pokarm i zalega . Moze powodować brzydki zapach i zapalenie migdalkow

Gość gość
to laryngolog nie ma tam dojscia,ze wysylaja mnie na gastroskopie?

Gość gość
Tam ma . Ale jezeli wyglądają na normalne to szuka gdzie indziej powodu tych guli w gardle . Miedzy innymi refluks żołądkowo. Przelykowy . Przepuklina przelyku albo nadżerki. Itd

Gość gość
Napisałaś autorko: "ja to czuje jak to się przemieszcza lub szuka wyjścia zaczyna mi się robić zimno serce bije jak zwariowane szum w głowie i czekam aż się usadowi i da mi spokój coś na chwile" To wygląda rzeczywiście jak typowy atak nerwicy wręcz histerii . Czy nikt z lekarzy nie skierował cię do psychiatry ? Jeśli wyniki badań wychodzą dobrze to znaczy że tam nic złego się nie dzieje i jeśli w to nie uwierzysz a wciąz będziesz szukać przyczyny to nigdy tego uczucia się nie pozbędziesz . Poczytaj na forach osób znerwicowanych , większość z nich ma uczucie właśnie takiej guli w gardle .

Gość gość
Tak to prawda co pisze gość wyżej ja tez to miałam balam sie zr mam raka dopiero. Jak się przekonałam ze ho nie mam przeszlo. Czasem sie pojawia ale juz nie jest tak zle bo wiem ze to tylko w mojej. Głowię.

Gość gość
Witam po przerwie świątecznej wracając do przyczyny mojego stanu zdrowia pisałam wcześniej ,ze coś mi się przemieszcza po gardle . Zrobiłam gastroskopie pod narkoza świetna sprawa tylko trochę kosztuje, no ale czego się nie robi dla zdrowia. Stwierdzono po badaniu grzybice przewodu pokarmowego. Przepisał mi lekarz Flucofast i Synbiotex ja nie znając choroby wyszłam ze świadomością ,ze będzie lepiej. Gdy wróciłam do domu szybko zaczęłam szukać w internecie co to jest i się przeraziłam ze ja ta grzybice własnie mam.Do tego mam jeszcze ref lux i żółć przelewającą się do żołądka.Przy tym straciłam apetyt i jem tylko bo coś muszę zjeść .Staram się trzymać dietę .ale zaczynam słabnąć.W tej diecie nic nie można jeść?Czy ktoś może mi doradzić czy mogę jakieś witaminy pic, żeby się wzmocnić ? Czy naprawdę ma być taka ścisła dieta?Proszę o poradę.Pozdrawiam

Gość gość
Grzybica przewodu pokarmowego to dość ciężka sprawa do pokonania ale nie niemożliwa . Musisz odstawić jasne pieczywo ,wszelkiego rodzaju makarony , słodkie owoce , wszystkie ciasta i słodycze , gotowaną marchew i buraki czerwone . Najepiej stosować pokarmy z niskim indeksem glikemicznym . Powinnaś jeść dużo kiszonek tz ogórki kiszone , kaputę kiszoną . Poza tym stosuj probiotyki rano i wieczorem . Witaminy możesz łykać i omega 3 .

Gość gość
aha i zapomniałam napisać , koniecznie kup Candida Clear i bierz po 2 kapsułki , pomaga zwalczyć grzyby.

Gość gość
Dziękuję za wszelkie porady. Najgorsze jest to ze ta grzybica siedzi mi najwięcej w gardle ,przełyku i nie pozwala mi zbytnio przełknąć większego kęsa. Tabletki wszystkie rozpuszczam ,bo boje się żeby mi nie stanęła.Czasami biorę na uspokojenie tabletkę,bo serce wali jak zwariowane. Nie wiem czy tak mi daje popalić ta grzybica, czy znowu będę musiała się wybrać do lekarza .POZDRAWIAM