Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

U kogo spędzić Wigilie w tym roku?

Polecane posty

Gość gość

Witam, proszę o radę dotyczącą gdzie powinnam spędzić Wigilię w tym roku. Otóż 4 lat lemu postanowiliśmy z mężem od co roku spędzać 2 wigilie- u teściów i moich rodziców. Jednak po przeglądnięciu tych 4 Wigili okazuje się że 3 spędziliśmy w całości u teściów natomiast 1 u moich rodziców. Ponieważ u teściów zazwyczaj umawialiśmy się na 17 jednak z powodu spóźnialstwa członków rodziny wigilie zaczynało się zazwyczaj godzinę do 1,5 później co powodowało iż u moich rodziców zazwyczaj przyjeżdżaliśmy jak już wszyscy skończyli zjeść. Mój mąż nie widział w tym nigdy problemu. Jednak w tym roku chciałabym spędzić całą wigilię z moimi rodzicami a dopiero na końcu pojechać do teściów aby mąż zrozumiał jak ja się czułam przez te 3 lata. On jednak nie chce słyszeć abyśmy do jego rodziców przyjechali o 21 jak to zawsze żeśmy się zjawiali u moich.

Gość gość
Moim zdaniem tak byłoby sprawiedliwie tzn. że Wigilię spędzasz ze swoimi rodzicami a potem jedziesz do teściów. Czy on tej sprawiedliwości nie widzi? Wybacz ale czy on odciął pępowinkę od mamci? Zna takie słowo jak kompromis? Ps. A może zróbcie Wigilię u Was i zaproście i jednych i drugich. Ja mam inny ból istnienia, muszę iść gdzieś gdzie nie mam ochoty i już odliczam dni :(

Gość gość
Autorko to zmień zasady - co roku Wigilia tylko u jednych rodziców, of course w Wigilię 2017 naparzaj do swej Rodzinki ;)

Gość gość
A to pan i wladca maz tylko podejmuje decyzje, czy ty tez masz cos do powiedzenia?

Gość gość
Tylko pan i władca. :(

Gość gość
U misia Gogo!

Gość kasjerkaaa64373
wziełam sobie dniowkę dobrowolnie Biedronce:) SKlep mamy czynny do 14:00.sprobuje zostac dluzej tak do 15-16 cos tam poukladam i posprzatam. Poten bede sie wloczyc gdzies po miescie do 20 ej...(jak co roku). Poszukam jakiejś poczekalni albo koscioła zeby sie zagrzac... I powiem w domu ze byłam tak dlugo w robocie. P*****le ,nie bede siedziec w domu. Co to za radosc siedziec samej w 4 scianach przy chlebie i wodzie...