Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ból przy mówieniu

Polecane posty

Gość gość

Ok 2 msc temu byłam przeziebiona, lekarz polecił brac leki - griposin i inne bez recepty. Po ok tyg przeszło lecz za pare dni nagle poczułam straszny ból gardła. I gdy chciałam cos głosniej powiedziec bolące przyduszanie w gardle. Pobieglam do lekarza który stwierdził ze mam gardło jak poparzone. Dostałam antybiotyk Duomox. Gardlo przestało bolec lecz ciagle przy mówieniu czułam lekki ból. Udałam sie do laryngologa przepisała siatke leków do ssania typu orofar, sebidin. Pobralam i była lekka poprawa gardlo mniej czerwone. Za ok tydz znów mocno czerwone gardło i biała kropka na scianie gardła, biały piekący język.Znów laryngolog. Lekarka przydusiła kropke patyczkiem i zrobiła wymaz. Znow sebidin. Po ok tyg gardło mniej czerwone jezyk rózowy. Wymaz wynik ujemny na candida,paciorkowca.Gardło nie boli mnie gdy przełykam, tylko wtedy gdy mówie. Często chrząkam, chrypne gdy mówie nagle czuje suchość i ból. I ciagle cos przełykam jakby mi sciekało do gardła. Nie mam gorączki.Zaczelam podejrzewac alergie bo sa chwile gdy kicham i zaraz smarkam, robi mi sie przezroczysty katar ktory trwa ok godz i przechodzi. Dodam ze pracuje w pomieszczeniu gdzie przez cały rok włączona jest klima. Tak naprawde juz nie wiem co robić. Najlepiej jest jak nic nie mówie, ale cięzko bo pracuje jako sprzedawca

Gość gość
Ma Pani podejrzenie na co może być Pani uczulona? Jednak bardziej mi się wydaje, że są to infekcje gardła, niedoleczone.

Gość gość
prponuje coś ssac czesto np zwyklego cukierka to spowoduje produkcje sliny a w efekcie nie bedzie uczucia suchego gardla

Gość gość
A jak wyglądają pani migdałki. ?

Gość gość
Z migdałkami ok laryngolog mnie badał. Jesli chodzi o alergie to nie mam pojecia. Ciagle podejrzewam ze od klimy kicham i smarkam i byc moze wysuszone gardlo dlatego boli. Ehh ciezko gdy nie wiadomo jak sie leczyc i lekarz nie bardzo pomaga. Za 2 dni do lekarza moze cos poradzi.