Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dywan zabrudzony przez dzieci plasteliną. Jak to usunąć? Pomocy!

Polecane posty

Gość gość

podczas ostatnich mikołajek u mojej córki były dzieci z przedszkola i do końca ich nie przypilnowałam i podczas zabawy plasteliną bardzo zabrudziły dywan. teraz nie wiem jak usunąć w całości plamę z tej kolorowej plasteliny, a nie chcę wyrzucać dywanu, bo jest nowy. Prosze o pomoc!!

Gość gość
Kiepsko to widzę. Może zadzwoń do dowolnej pralni i zapytaj czy coś takiego da się wuczyścić.

Gość gość
Pozbyj sie dzieciakow

Gość gość
Miałam podobny problem, bo u mnie dzieciaki pobrudziły włochacza nie tylko plasteliną, ale i modeliną i farbami . oj źle to wyglądało, ale znajoma z przedszkola mi podpowiedziała, że we Wrocławiu na ulicy Kiełczowskiej 62 jest pralnia, która specjalizuje się w takich praniach i poszłam do nich z moim włochaczem i się okazało, że na wypranym dywanie nie widać żadnych śladów, a cena była moim zdaniem bardzo przystępna. myślę, że warto skorzystać!

Gość gość
obłóż lodem a jak skruszeje to zeskrob i dopiero wyczysc na mokro

Gość gość
To po jakiego grzyba zrobiłaś sobie córke.

Gość gość
Zmień dywan a potem pozbądź się dzieci

Gość gość
Pasem goowniare na gołą d...

Gość gość
TEMAT PROWO bo Mikołaj już nie przychodzi. 5 grudnia zamknęli go w pierdlu za molestowanie renifera.

Gość gość
Właśnie lód pomaga. Włóz do siatki kostki lodu i połóz na plastelinę, skruszeje, a potem wykruszyć i gotowe:)

Gość gość
heh też się zastosowałam do tych porad i wynik był taki, że ciastolina wgryzła się glęboko w dywan. nie zbyt przyjemnie to wyglądało i co śmieszniejsze z dywanu się zrobiło małe lodowisko, bo ciastolina jest niestety tłusta. ktoś tu dał namiary na pralnię pierzdywan, a że jestem wrocławianką to pasowało jak ulał. nie było problemu z kontaktem i zapewnili, że nawet w ten sposób zabrudzony dywan da się wyprać . no i jest super. nie ma już tłustych plam a dywan odzyskał dawną puszystość. już się zgadałam z nimi, że przed świętami pozostałe dam do prania. za te groszowe pieniądze to gra warta świeczki. pozdrawiam.