Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co to jest Ściganie z urzędu ? a dokładnie

Polecane posty

Gość gość

Cześć nie mogę się do końca połapać w kodeksie który czytałem przed chwila Czy ściganie z urzędu ro po prostu jest wtedy gdy przestępstwo zostanie ujawnione ? Nie zależnie od tego czy pokrzywdzony czuje się pokrzywdzony czy nie Jak jest jawne Przestępca sprawca czynu jest ściany ? Dajcie przykłady z życia jakie znacie Jak Prokuratura może ścigać z urzędu o co mi chodzi ? Jest wiele art kk ściganych z urzędu np gwałt pobicia zazwyczaj jest tak ze pokrzywdzona składa i jak chce wycofać to już nie może dajcie mi przykład art 197 1kk gdzie prokurator bez pierwszych tikow pomocy pokrzywdzonej w zawiadomieniu . Dał radę wysłać akt oskarżenia bez jej przychylnia krótko mówiąc sam zebrał dowody i udowodnił czy prawo w tym przypadku zmusza pokrzywdzoną do ujawnienia prawdy , dowodów nawet jeżeli dana kobieta tego nie chce i nie czuje się pokrzywdzoną chodź tak naprawdę jest inaczej woli sprawcę kryć nie ze strachu tylko po prostu nie chce czekam na wasze odp. Durne pytanie zadaje jak durne Pl KK.

Gość gość
Gwałt nie jest ścigany z urzędu, babka wycofa oskarżenie powie że sama chciała ostro i nie ma sprawy. Z urzędu ściga się np pedofilię, ktoś się przespi z zakochaną chętną 14 latka, ba nawet ona namówiła na sex nieśmiałego 18 latka i on idzie siedzieć.

Gość gość
5:24 Ok ja znowu czytałem że kiedyś 197 kk gwałt nie był ścigany z urzędu Dziś już ponoc jest Np Jarosław sokołowski masa miał zgwałciłć kelnerke . Kelnerka po czasie wycofała i nie było sprawy . Bo wtedy ten czyn nie był ścigany z urzędu wiec ponoć mogła wówczas uchyloną miał sankcje areszt dziś by jego los się potoczyło inaczej w takiej sytuacji Powód taki ze mamy dzisiaj inne prawo A art 207 1 kk pobicie bliskiej osoby rodziny znęcanie się Jest z urzędu ponoć teź jest z urzędu wiec stary na syna nie musi zawiadamiac wystarczy ze syn da mu przy policjantach i czy ojciec czuje się pokrzywdzony czy nie syn zarzut ma ?