Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sex po porodzie, kiedy się zdecydowałyście?

Polecane posty

Gość gość

W środę minie 6 tyg. Na wizytę jestem zapisana dopiero za trzy tygodnie bo wcześniej nie dało rady przez brak kontraktów. Czekaliście z seksem do czasu wizyty u lekarza? U mnie dwa tygodnie po porodzie położna stwierdziła że macica całkiem obkurczona, tydzień później już nie było krwawienia. Zastanawiam się czy czekać na wizytę by się upewnić czy wszystko ok.

Gość gość
A co moze byc niby nie ok? Juz sie nad soba nie rozczulaj.

Gość gość
Ja 5tygodni po porodzie działałam:-)

Gość gość
14 dni po cc

Gość gość
Pół roku... wcześniej był ból i psychiczny lęk.

Gość gość
Rób co chcesz jak chcecie rodzeństwo to działajcie teraz możesz nawet bliźnięta urodzić,wiec lepiej się zabezpieczyć

Gość gość
3 tyg, maz nie wytrzymal dluzej, bolalo jak diabli

Gość gość
To zależy jaki seks, bo np seks oralny, który bardziej nam przypadł do gustu to już tydzień, a normalny to jakieś 4 tygodnie.

Gość gość
20:23 Oczywiście, że chcemy rodzeństwa dla naszej córeczki, ale bliźniąt nie będzie na bank, to musi być genetycznie, a u nas nie było bliźniaków

Gość gość
Bliznieta nie zawsze po genach, moja siostra ma jednojajowe blizniaczki, wczesniej dziadek kolo roku 1940-1950 mial blizniaki ale dwujajowe, z pierwszego malzenstwa. Wiecej przypadkiw nie mam w rodzinie, ani blizszej ani dalszej.

Gość gość
Autorko nie bądź taka pewna z tymi bliznietami u nas zmzadna że stron nie miała w znanych nam pokoleniach więc tak ze 4-5 i mamy bliźnięta... Podobno obecnie wpływ ma chemia dodawana do wszystkiego jedna z teorii. A czekałam w każdym przypadku 7 tyg zawsze po wizycie u lekarza i z dobra na już antykoncepcja.

Gość gość
20.23 gratuluje meza

Gość gość
gość dziś to pisał podszyw. Nie planuje rodzeństwa w najbliższych latach

Gość gość
Jakieś 4 tyg i to ja nie wytrzymałam mąż się trochę bał czy mnie nic nie będzie boleć i powiem tak sex był inny tzn inne odczucia ale też bardzo przyjemny i nic nie bolało

Gość gość
Kiedy przestałam krwawic, czyli po oby porodach ok 6 tygodni po porodzie. Nie byłam przed seksem u lekarza.

Gość gość
Tak przypadkowo z tymi bliźniakami to raz na milion, raczej to kwestie genetyczne.

Gość gość
Niewiem ale co do bliźniąt to podobno już noetylko genetyka. Jest coraz częstsze. Genetyka jest tylko ze strony kobiety . Są różne teorie od tabletek antykoncepcyjnych po chemię w zywnosci.

Gość gość
Jednojajowe są ze strony męskiej, dwujajowe po stronie kobiety. Jak się ma owulację z dwóch jajnikow, to mamy bliźnięta, proste. Nie trzeba genów do dwujajowych bliźniąt. U mnie po jednej i drugiej stronie są dwujajowe bliźnięta. U mnie w rodzinie, to pierwszy przypadek. Siostra ma. U męża w rodzinie też siostra, tylko tam ponoć któraś ciotka ciotki miała.

Gość gość
Po porodzie owulacja może być nieunormowana więc oba jajniki mogą wyprodukować po jaju lub jeden jajnik dwa jajeczka i już masz bliźnięta.U nas w rodzinie mamy przypadek Synek ur w styczniu a teraz są bliźnięta wszystkie dzieci jeden rok,wiec jeśli nie planujesz dzieci przez ok rok najlepiej się zabezpieczać.

Gość gość
Ps dwujajowe bliźnięta to nie kwestia genetyki tylko pracy jajników . Zresztą nie chodzi o to by mieć bliźnięta tylko o to ,że po porodzie można szybko zajść w kolejna ciążę

Gość gość
Bywa że podwójna owulacja jest dziedziczna. Przynajmniej według mojego lekarza. A tak już na temat - ja po starszym dziecku zdecydowałam się na seks po 6 tyg, jak lekarz dał zielone światło i tabletki anty, piszę tu o typowych stosunkach, wcześniej rzecz jasna były jakieś pieszczoty i inne formy okazywania sobie czułości i zaspokajania potrzeb. Po młodszym po miesiącu, wizyta po połogu się opóźniła i tak. W obu przypadkach czekałam na ustawienie jakiegokolwiek krwawienia czy plamienia przez kilka dni, ale pierwsze stosunki i tak były średnio przyjemne, może ze względu na karmienie piersią i co za tym idzie, słabe nawilżenie.

Gość gość
Nam odbiło i spróbowaliśmy po tygodniu, bo już wtedy prawie nie krwawiłam (nie miałam żadnych szwów ani nic), ale to było głupie. Potem krwawienie się nasiliło, a kilka miesięcy potem okazało się, ze mam nadżerkę, być może przez to. Ale po sześciu tygodniach na pewno już będzie ok :)

Gość gość
Syn ma 20 miesięcy, a my jeszcze nie uprawialiśmy seksu. Wiem zaraz mnie zjecie jak wigilijnego karpia. Ale to nie jest prawo. Nie mamy na siebie ochoty.