Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciezarne dlaczego wy

Polecane posty

Gość gość

Jak idziecie do lekarza to wchodzicie do gabinetu z calymi rodzinami ? Jestem w 3 ciazy i moj maz byl ze mna raz na usg, bo lezalam w szpitalu i akurat jak on byl u mnie to poszedl ze mna na usg, bo mnie wezwano. Ile razy jak czekam do lekarza, a wy wchodzicie z mezem, dziecmi. Te dzieci tam krzycza, placza. Rany!

Gość gość
Bo za to płacę.

Gość gość
Wspolczuc lekarzom. Juz tak sa nierozlaczni, ze na zbadanie pochwy i usg musza zabierac meza i dzieci.

Gość gość
Moi bliscy byli wołani tylko na samo usg i to mój lekarz sam proponował. Pytał, a z kimś pani jest. I tak usg ze mną zaliczyli mąż, mama, babcia, syn i teściowa. Oczywiście każdy podczas innej wizyty. :)

Gość gość
Acha myslalam, ze wszyscy na raz. Po was mozna spodziewac sie wszystkiego.

Gość gość
Nie widziałam jeszcze żeby ktoś wchodził całą rodziną, albo z mężem albo ewentualnie z małymi dziećmi, q wózkach, z którymi widać nie miały co zrobić.

Gość gość
Mnie tez to wpienia. Zajmuja tylko miejsce w poczekalni!!!!

Gość gość
Bylam 2 razy w ciazy i byl moj maz na usg. Nigdy nie widzialam dzieci, tesciowych i matek w gabinecie. Jesli juz, to czekali w poczekalni a do gabinetu wchodzili mezowie/ partnerzy.

Gość gość
Ja chodze prywatnie i tak jest non stop. Przychodza z mezem i dziecmi. Czasem ci faceci wychodza z tymi dziecmi, bo placza i tam chyba lekarz nic powiedziec najwyrazniej nie moze. U mnie maz siedzi z dziecmi, a ja ide do lekarza. Jeszcze dzieci w kolejke bym brala.

Gość gość
Tylko, że ja nie zawsze byłam z mężem. Bywałam też z innymi osobami i po badaniu, gdy miałam robione usg mój lekarz wolał ich z poczekalni. :) Sam chciał i z lubością opowiadał co teraz widzimy. Fajny lekarz. :) *chodziłam na wizyty prywatnie

Gość gość
Dodam tylko jeszcze, że wizyty były umawiane na konkretną godzinę i w poczekalni była zawsze max jedna pacjentka, która miała wchodzić. Kiedy ja zbierałam się do wejścia przychodziła ta, która miała,wejść za mną. Poślizg czasowy bywał rzadkością i organizowano to tak żeby nie było tłoku w poczekalni.

Gość gość
Brałam męża tylko na USG połówkowe w trzech ciążach, poza tym chodziłam sama na wizyty.

Gość gość
Bo są nienormalne... Moj maz był przy każdym dziecku raz na usg. Ostatnia sciaza była ciazka i często musiałam mieć badania usg i zadziwiające było to ze np co 3 tyg mając badanie te same kobiety były z partnerami i ja mam pytanie gdzie oni pracują ze maja tyle wolnego a nie mowie tu o wizytach prywatnych a panstwowo przychodzili o 8 a badanie było np o 12 więc dzień wolnego co 3 tyg.... A potem idzie się na szczepienie czy gdzieś i przychodzą te matki 1 dziecko ona on i babcia zajjmuja przwijak na 20 minut i zastanawiają się czy karmić przewinąć a może już ubrać szlag trafić może... Robimy z siebie takie p*****ly niezdolne do samodzielnego zajmowania się. dzieckiem i sobą.

Gość gość
Ja też nie widziałam nigdy tłumów robionych przez rodziny w gabinecie prywatnym u mojego gina, a prowadziłam dwie ciążę...nawet ilość mężów ;) bym oceniła tak na ok.1/3...a ja też najczęściej chodziłam z mężem na wizyty, co w tym złego? :P, ze traktuje poważnie mnie i dziecko? :) czasen oprócz mężów ktoś przyszedł, dzieckiem, jak większe to najczęściej zostawalo w poczekalni, albo np. kobieta w ciąży z matką, no ale to jakieś pojedyncze przypadki...

Gość gość
gość wczoraj Jak idziecie do lekarza to wchodzicie do gabinetu z calymi rodzinami ? Jestem w 3 ciazy i moj maz byl ze mna raz na usg, bo lezalam w szpitalu i akurat jak on byl u mnie to poszedl ze mna na usg, bo mnie wezwano x Jak widać twojego męża interesuje tylko, żeby to dziecko zrobić. Jak się czujesz ty, jak się rozwija płód mało go obchodzi, a odwiedził cię pewnie po to, bo tak wypada, albo potrzebowałaś coś z domu.

Gość gość
Tylko na usg brałam ojca dziecka żeby sobie zobaczył na monitorze jak mały wygląda w brzuchu, był szczęśliwy że może uczestniczyć w takim badaniu i przeżywał do końca dnia co zobaczył, wzięłam go też na badanie glukozy bo nie wiedziałam jak zareaguje tyle h na czczo po wypiciu tego, wszystkie inne badania chodzilam sama

Gość gość
To wszędzie tak jest. Mój syn jeździ do takiej małej poradni alergologicznej, mało się zdarza tak aby z dzieckiem był tylko jeden rodzic. Z reguły całe rodziny. Miejsca nie ma, duszno ale cała rodzina musi być i potem tak samo do gabinetu wchodzą. Nawet gdzie siedzieć nie ma bo cała rodzina musi sobie zając miejsce a reszta na środku stoi.

Gość gość
Ze mną mąż jeździł, bo nie mam prawka. Ale czekał zawsze w samochodzie. Tez nie rozumiem tego włóczenia ze sobą męża do gabinetu. Upośledzona nie jestem, potrafię sama dowiedzieć się o stan mojego zdrowia i o ciążę, a potem powtórzyć wszystko mężowi. Odezwać też się nie boję, więc gdyby lekarz zachowywał się niewłaściwie, to potrafię zwrócić mu uwagę sama. Nie jak ten ułom, co w każdym temacie pisze o obecności męża przy badaniu cipki. Raz byłam u ginekologa i kobieta w zaawansowanej ciąży musiała stać w poczekalni, bo miejsca były pozajmowane przez facetów. Paranoja.

Gość gość
Chyba nie rozumiecie, że ciąża to nie jest tylko sprawa kobiety, matki tego dziecka w brzuchu ;). Ja na zwykłe wizyty ginekologiczne nie w ciąży chodzę sama, a w czasie ciąży z mężem dla mnie to jest właśnie właściwe podejście :). Mąż od razu na większą świadomość jak z tą ciąża jest, że nie jest takie proste, czuję się bliżej tego wszystkiego. Część kobiet wstydzi się badania ginekologicznego przy obecności męża :P. Śmiać mi się z tego chce, że po urodzeniu większość krzyczy, że nie przecież dziecko ma ojca niech też się wykaże, a w ciąża to już sprawa tylko kobiety :D wiadomo na siłę się nie ciągnie na wizyty, ale jak mąż wyraża chęć, to uważam że to jest wyraz dojrzałości...

Gość gość
A pozniej bedzie chodzic z dzieckiem mama i tesciowa bo ciaza to sprawa wszystkich. Hehe

Gość gość
nigdy nie widziałam tłumów mężów i rodziny, czy w przychodni czy na wizytach prywatnych w ciąży czy gdzieś z dzieckiem! wyolbrzymiacie i uogolniacie jakieś pojedyncze historie!

Gość gość
No wiesz ja jestem w ciazy i ogonow nie zabieram ale jednak widze jak czasami wchodzi tlum na konsultacje lekarska.

Gość gość
co dla was znaczy czasami?

Gość gość
Nie zesraj sie z ta wspolna sprawa ciazy. W niektorych szpitalach jest calkowity zakaz wstepu na oddzial polozniczy i jakos wtedy te delikfentki musza przetrwac "samotnosc".

Gość gość
A ja zawsze sama chodzę na badania, usg. Nie chciałabym, aby był przy tym mąż. Nie chciałam też, aby był przy porodzie. Teraz jestem w 2 ciąży.

Gość gość
Ja też zawsze u lekarza byłam sama. Mąż siedział w samochodzie. Dowoził mnie bo to był kawałek drogi a nie mam prawka. Chodził ze mną na USG prenatalne ale na zwykłe badanie USG to nie. Zawsze fotki oglądał. Ja tego nie potrzebowalam. I to nie prawda że jeśli mąż ze mną nie chodził to nie interesowało go dziecko. Był przy porodzie i lepiej się zajmował córka na samym początku niż ja. Pierwszy ja przebrał itd. w domu kąpał, przebierał pieluchy ja tylko karmiłam.

Gość gość
Mój mąż był ze mną na usg raz. Nie czułam potrzeby aby był ze mną na każdej wizycie. A już tymbardziej nie wyobrażam sobie ciągnięcia ze sobą mamy, teściowej czy dzieci. Wizyty miałam umawia w na konkretny termin więc dla dziecka organizowałam opiekę na ten czas. Dla mnie wizyta u ginekologa jest zbyt intymna żeby ciągnąć na nią pół rodziny. W pierwszej ciąży chodziłam na NFZ (nie była to kwestia finansów tylko świetnego lekarza) i bardzo często na korytarzu z ciężarnymi czekali i wchodzili do gabinetu członkowie rodziny.

Gość gość
gość wczoraj Nie zesraj sie z ta wspolna sprawa ciazy. W niektorych szpitalach jest calkowity zakaz wstepu na oddzial polozniczy i jakos wtedy te delikfentki musza przetrwac "samotnosc". x Na oddziale położniczym już się w ciąży nie jest. A może to ten facet chce łazić za babą do każdego gabinetu? O tym nie pomyślałyście?

Gość gość
Jak nie chcecie to inna sprawa, ale jak jakaś kobieta chce to niech chodzi z mężem nic wam do tego. Każdy pacjent ma prawo być z jakąś osobą na wizycie lekarskiej :P A poza tym to też jest tak, że jak ktoś nigdy nie był na wizycie w ciąży z mężem, to się wydaje że to dziwne, niepotrzebne, czy krępujace iść z mężem, a tak na prawdę to nic takiego, jak już się pójdzie... no i są faceci których to bardzo krępuje :P

Gość gość
Mój mąż też chciał zobaczyć swoje dziecko na badaniu. Dlaczego nie? Akurat tłoku na korytarzu nie było, więc nie mam pojęcia, dlaczego miałby nie korzystać. A potem są lamenty, że "mąż się nie angażuje". Mój właśnie się angażuje.