Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Laptop do 2500 no może max 3000

Polecane posty

Gość gość

Ma służyć do neta oglądania filmów jakieś programy do nauki języka obcego. Excel Word. To tak w skrócie. Ma mieć matowy ekran , Windowsa, naped DVD -rw. Ma być cichy, dość szybki (mój stary komputer strasznie zamula a z Vod czy youtube to już prawie wogole nie współpracuje wiec od nowego oczekuje dobrej wydajności. ) i ma mi trochę posłużyć a nie ze za pol roku już będzie do niczego.

Gość gość
3000 to już taki max. Ale najlepiej do 2500. Taki mam budżet i tego nie przeskocze.

Gość gość
Albo ten https://www.mediaexpert.pl/laptopy/?filtr%5B15112%5D%5B437438%5D=Matowa&filtr%5B12533%5D%5Bg3738%5D=Intel+Core+i5&filtr%5B12533%5D%5Bg3736%5D=Intel+Core+i7&filtr%5B12533%5D%5Bg3740%5D=Intel+Core+i3&filtr%5B15158%5D%5B437432%5D=Tak&start=60

Gość lucyna99
Dobrym rozwiązaniem na pewno będzie zakup laptopa na raty lub w leasing http://leasinglaptopa.pl/ Bardzo dobra oferta leasingu zarówno dla osób prywatnych jak i firm. Polecam sprawdzić bo warto :)

Gość gość
Jak "do oglądania filmów" (zapewnie w gierki też będziesz chciał pograć), to szczerze żaden laptop się nie nadaje (1) Bo z uwagi na mały radiator i małe kanały powietrzne taki sprzęt ma słabe chłodzenie i góra za 2 lata będzie zacinającym się złomem, (2) Jeżeli już się uparłeś na laptopa, to sprzęt powinien mieć kartę graficzną z oddzielną pamięcią (min. 2GB) i oddzielnym radiatorem na niej. (3) Powinno to być coś na co producent daje 3 lata gwarancji, bo można się upominać o naprawę, wymianę etc. (4) Przykro mi, że wydaje mi się, że niestety za tą kwotę zapomnij o czymś takim. Osobiście wolę stacjonarny. Mam kupioną używkę, 8 letni Dell 780 (procek E8400, 8GB, SSD256) z oddzielną kartą grafiki 2GB, przednia 1GB padła po 5 latach grania. A gierki śmigają, że hey, że kumple się dziwią iż na tak wiekowym procku to działa. W takim sprzęcie można wymienić części, polepszyć chłodzenie. Kupując teraz zainwestowałbym w i7-3770(, grafię 4GB (600)zł) i większy dysk SSD512 (500zł). Jeżeli chodzi o laptop to na zewnątrz to tylko "szpan" i zmartwienie czy ci ktoś go nie zap...doli, bo i tak większość z nas ma wszystko w komórkach.

Gość gość
I jeszcze jedno do powyższego. Kupujesz używkę poleasingową, nie wydajesz kupy kasy i masz sprzęt I-szą klasa. Nie chcę być jak Ci jeszcze powyżej - kupa reklamiarzy - więc nie wskażę konkretnego sklepu, ale jeżeli chcesz coś nowego to naprawdę polecam stacjonarne modele w obudowie tower - umożliwiają rozbudowę i wymianę części. Ostatnio do firmy w której pracuję (jestem serwisantem IT) kupiliśmy HP Compaq 8300 Elite Tower Core i7 3770 (1600zł) oraz DELL Optiplex 7010 Tower Core i7 3770 (1800zł) Oczywiście na twoim miejscu do tego nowa karta grafili min. 2Gb (400zł) najlepiej 4GB (700zł) i monitor np. 24" (600zł) lub 27" (900zł) i masz maszynę nową.

Gość kajawolniak
W tym budżecie można kupić wysokiej klasy biznesowy sprzęt poleasingowy, który z powodzeniem spełni Twoje oczekiwania. Warto szukać tego typu ofert na allegro.pl lub olx.pl, ale bardzo dobrym źródłem będzie też EFL.