Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego w Polsce tak sie szpanuje studiami.

Polecane posty

Gość gość

Jakiś chory kult a często po studiach większość jest dalej debilami.

Gość gość
nie wiem kto w Polsce szpanuje studiami. Studia są tu dość powszechne.

Gość gość
studia to strata czasu

Gość gość
dzisiaj każdy może studiować jeśli tylko chce. Albo chce coś więcej wiedzieć, albo chce zostać matołem i mówić, że studia to szpan

Gość gość
22.04 Jeden woli pić piwo pod blokiem, drugi uczyć się, żeby coś w życiu osiągnąć. Każdy wykorzystuje swój czas po swojemu

Gość gość
Oplaci sie studiowac zaledwie pare kierunkow.

Gość gość
po studiach skończysz na kasie w biedronce dlatego nie warto studiować

Gość gość
22.08 Tak sobie tłumacz swoje lenistwo :D

Gość gość
niestety w pl nie ceni się studiów, bo są zbyt powszechnie dostępne. Studiują osoby, które za komuny miałyby problem z ukończeniem szkoły średniej i to jest przerażające. Osoby, które z trudem kończyły gimnazjum, a w liceum jechały na dwójach, nagle na studiach mają piątki i czwórki. Studia to cyrk. Sam studiowałem na państwowej uczelni i poziom był dużo niższy od dobrego liceum, do którego chodziłem.

Gość gość
No niestety. Jeżeli taki pacjent jak Użytkownik 92 odstał się na studia i do tego jeszcze zdaje 1 rok na samych trójach to oznacza, że sytuacja polskich uczelni jest już mocno patologiczna .

Gość gość
Każdy szpan że ma studia a wystarczy spojrzeć na fb fanpage o studiach większość sie chwali że ściąga albo nie chodzi na wykłady i sie nie uczy a potem mamy takich lekarzy którzy zamiast leczyć zabijają/okaleczeaja

Gość gość
Po zawodówce prędzej znajdziesz prace niż po studiach

Gość gość
To jest prawda ja pdst i LO kończyłem w PRL. a policealną w RP . w liceum miałem ledwie trójki a w policealnej 5 i 4

Gość gość
moda na studia bo wszyscy chcą być magistrami

Gość gość
22:22 no widzisz. Ja kończyłem liceum w Wa-wie w latach 90, potem studia i nawet na kierunku dziennym na uw poziom był niższy, niż w liceum, dużo niższe wymagania. Na zajęcia można się spóźniać, a nigdzie ani w szkole ani w pracy spóźnienia nie są tolerowane. Czego te studia uczą, bo na pewno nie życia.

Gość gość
tylko polaczki cebulaczki szpanuja studiami za granicą ludzie nie raz wolą koledże od studiow lub zdobywaja zawody po liceum i nikt ich nie uważa za gorszych od tych studiujacych - tylko w polandii tak jest

Gość gość
może nie tylko w polsce, polska nie jest krajem aż tak wyjątkowym, żeby jakieś zjawiska występowały tylko tu.

Gość ja_Dyzio
być może Politechnika Warszawska nauczy inżyniera aby myślał przy pracy ale technik 30 lat temu wiedział więcej, niż obecny inżynier , co technik naprawi to obecny inżynier zepsuje i nawet nie rozumie co zepsuł , obecnie inżynier uczy się programu AutoCad i ma problemy , technik z wieloletnim doświadczeniem zawodowym musi tłumaczyć posrańcowi aby zrozumiał piąte przez dziesiąte na podstawie programu a posraniec nawet tego nie rozumie, że powinien skoczyć po flaszkę do sklepu aby technikowi podziękować za naukę zawodu ! debil po polibudzie się nadaje do podcierania duupy i podawania kluczy !

Gość gość
Teraz studia nic nie znaczą.

Gość gość
Studia w większości przypadków nie służą zdobyciu zawodu. Tylko matoły tego nie rozumieją :)

Gość gość
Podjęłam decyzje studiowania w Anglii chociaż rozważałam pewną prywatną Polską uczelnie w celu zmniejszenia potencjalnych kosztów. (£9,250 rok vs 10 tyś zł rok za czesne to duża różnica.) Niestety po odwiedzeniu licznych dni otwartych na tej uczelni i kilku innych byłam bardzo zawiedzona, wielu nauczycieli nie wiedziało co tam robiło, profesorowie bez kontaktu z rzeczywistością jeśli chodzi o to jak branża którą wybrałam wygląda dzisiaj a 20 lat temu, najtańsze rozwiązania, niepotrzebne przedmioty zajmujące godziny w tygodniu... Było mi bardzo przykro ponieważ szkoła reklamowała się jakby była cudem gwarantującą kariere a tak na prawde nie zapewni żadnej umiejętności której wymaga zawód czy życie ogółem.