Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy przyjęcie komunijne w domu to wstyd?

Polecane posty

Gość gość

Z kilku względów robię komunię w domu ale jakoś jedyna ż rodziców ż klasy córki. Zaczynam się zastanawiać czy to nie był błąd ale sali już nigdzie nie znajdę:-(

Gość gość
Jak masz dom i ogród to lepiej niz w sali

Gość gość
Ja jestem rocznik 91 i w moich czasach chyba tylko 1% miał gdzieś w lokalach, reszta czyli 99% miała w domach. Ja również miałem w domu i byłem zadowolony. Z resztą jak pamiętam wszyscy też.

Gość gość
Jaki wstyd??? Jak masz dom i ogród to są to warunki idealne. W bloku może mniej komfortowo, ale żeby od razu wstyd??? Co to ma być? Zastaw się a postaw się? Buractwo!

Gość gość
wstyd to być takim pustakiem i w ogóle rozpatrywać komunię dziecka w kategorii przyjecia. Tacy księża jacy wierni :D

Gość gość
ja poczatkowo mialam robic w lokalu.Ale odpuscilam ze wzgledu na to ze mam za malo osob.Bedzie moze maks 10 osob moze nawet mniej.Wiec jaki sens jest wynajomowac lokal?

Gość gość
Jak ktoś ma Cię obgadywac ze robisz w domu to go nie zapraszaj ☺

Gość gość
żaden wstyd, w latach 90. normalnie się jakoś cała rodzina mieściła do mieszkania w wielkiej płycie, jedynie teraz pojawiła się moda na pozowanie na nowobogackich i nabijanie kabzy restauratorom.

Gość gość
a kto ci nagadał, ze to wstyd? Zorganizować taką imprezę samemu to raczej powód do dumy. A nie pójście na łatwiznę - w lokalu. Ja wszystkie imprezy robię w domu, mieści mi się 12 osób przy stole, czyli akurat najbliżsi.

Gość gość
żaden wstyd. to fajnie być dobrą gospodynią, która zorganizuje taką imprezę. A jak sie boisz, ze nie podołasz, to catering do domu. znajoma płaciła 60 zł os, jedzenia dużo, dobre i jeszcze dowieźli, nałożyli na talerze, podali, zabrali brudne talerze.

Gość gość
Ja tez robie w domu. Beda tylko chrzestni,bo rodzice mego męża nie przyjda bo go z domu wyrzucilam ,bo pił i potem awanturował sie. A no i moja siostra przyjedzie. Ale katering wezme,bo mieszkam na wsi i mam duzo pracy.

Gość gość
Ile kosztuje katering?

Gość gość
Wiecie co zauwazylam ze koszt komuni w domu jest podbny co w lokalu.Jesli chodzi o katering. sam obiad zupa+ 2 danie na 10 osob to koszt 300zl. a gdzie jeszczeziman plyta. To LEKKO z 1000zł wyjdzie

Gość gość
Przyjęcie komunijne w domu to nie wstyd. Jednak w kosztach wychodzi to samo co w lokalu, a nawet chwili sobie nie posiedzisz z gośćmi. Przygotowanie takiego przyjęcia plus popsrzatanie trwa więcej niż sama impreza. Według mnie się nie opłaca, dlatego mając dwoje dzieci, obie komunie robiłam w lokalu. Ja nie orobiona, mogłam posiedzieć z gośćmi i z dzieckiem i cieszyć się z imprezy,zamiast ganiac po kuchni.

Gość gość
musze do tego kupic zastawe stolowa. sztucce bo nie mam. jak policzylam ze wszsytkim poczestunek w domu + ubranie . wyjdzie jakies 3000zł

Gość gość
Jasne, że wstyd! A jak nie zamówisz córce fryzjera, kosmetyczki i limuzyny to już w ogóle wstyd na całą wieś będzie. Ludzie co to za pytanie? Gdzie Ty mieszkasz kobieto, że masz takie dylematy?

Gość gość
A jak ogarnac samemu taka uroczystosc w domu? U mnie bedzie tak nasza 3.Do tego rodzice meza , moze dziadek przyjedzie.Chrzestny z zona i chrzestna.

Gość gość
Ja Wam powiem tak: robilam chrzest w domu i sama gotowalam. To byla masakra. Mala non stop wyla,maz do roboty. Nikt nie przyszedl i nie pomogl. A mialam w domu 20 osob. Jak pojechalisny do kosciola to poprosilam sasiadke zeby ugotowala mi ziemniaki i kurczaka upiekla. Fakt,nie posiedzielismy z mężem i powiedzialam sobie,ze teraz komunie zrobie w domu ale z pelnym kateringiem i wezme kogos odplatnie do pomocy do podawania,podgrzewania itp.

Gość gość
Ja bym chętnie zrobiła z cateringiem ale u mnie to koszt 130zeta od osoby...

Gość gość
Ja dwa razy robilam chrzciny w domu, dużo miałam gości, w sumie z dziećmi 40 osób. Pierwszy raz zamawialam jedzenie, ale sami szykowalismy stół, zastawę, kroilismy i na drugi dzień gary mąż odwiozl. Drugi raz byl katering z obsługą kelnerska i taki polecam. Przyjechali panowie, w godzinkę zaslali stoły, pięknie udekorowali, nakryli i od 12:30 średnio obsługiwali gości. Byli do 15 około razem, do czasu drugiego cieplego dania, później jeden pojechał i został tylko jeden kelner, który dbał o gości. Impreza trwała do 19. Wtedy przyjechał znowu człowiek, we dwóch wszystko posprzatali, zabrali i pojechali, przekładając co zostalo w przygotowane też przez nich jednorazowe pojemniki. Ogarneli dwa stoły, nasz i dla dzieci, spisali się na medal. Kelner miał klasę, nie sterczal nad nami ciągle. Wszystko bylo firmy, nawet filizanki na kawę, lyzeczki, obrusy. Mój dom i stół :-) kosztowalo tyle samo co u nich w lokalu, kwoty pewnie nieaktualne, bo kilka lat minęło.

Gość gość
oczywiście, żę teraz jak dają za pieprzenie sie i rozmnażanie 500+ to wstyd robić w domu i zapieprzać, teraz to się zakłada kieckę i parobki w knajpie obsługują

Gość gość
wy/pie/rda/laj z reklamą

Gość gość
Nie wstyd, ale kupa roboty. Znajomi zachwalali opcję z kateringiem i obsługą, bo przywieźli swoje jedzenie i zastawę, a gospodarze mogli zająć się gośćmi. Kelnerzy nawet pozmywali po wszystkim. Niestety nie wiem, jaki to był koszt.

Gość gość
Moja znajoma miała wynajete 2 babki, kucharki albo amatorki kucharki- nie wiem. Zapłaciła im za 2 dni, dzien wczesniej porobiły zarcia jak dla wojska, pyszne. W dzien komunii smażyły, odgrzewały, podawały i zmywały. Czyli takie kucharki wynajęte "na czarno". Resztę popakowały, pozamrażały i żarcia miała na miesiąc. A tyle tego było, że szok. Ciasta samego z 8 rodzajów. Porobily jej liste zakupow i z tego gotowały.

Gość gość
żaden wstyd ! jak można tak w ogóle myśleć ?? Zadbaj o odpowiednie menu, ciacho, dekoracje na stół na przykład girlandy https://godanparty.pl/ i co najważniejsze dobra atmosfera i odpowiedni ludzie, a nie tacy co będą Ci dokuczać,że robisz komunie w domu :)

Gość gość
Na przyjęciu komunijnym mojego syna było tyle osób że nie zmieściłyby się u mnie w domu. Dlatego zorganizowałam imprezę komunijną w www.bobrza.pl Dworek ten znajduje się pod Kielcami i jest świetny do organizowania różnego rodzaju uroczystości.

Gość gość
Dlaczego wstyd? Wstyd to zaprosić gości do lokalu z kiepskim jedzeniem i jeszcze gorszą obsługą... To moje doświadczenia z ostatniej komunii... Wiem, że to nie do końca była wina zapraszających, ale lepiej było zrobić mniejsza komunię w domu niż narażać siebie i gości na koszty!