Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Własna działalność gospodarcza

Polecane posty

Gość gość

Jak się oplaca zus i podatek

Gość gość
Chcesz zostać striptizerką? Wiesz, że wtedy musisz zdjąc stanik i majtki.

Gość Mama Mileny i Izabeli
To zależy jaką działalność .i na jakich zasadach. ZUS od nowego roku ma indywidualne numery kont i tam się będzie opłacało. Jeżeli to pierwsza działalność to przez pierwsze 2lata placi się ok 500zł , później 1200, z podatku można być zwolnionym tylko zależy jaką to Dg.

Gość gość
Dlaczego później 1200 nawet jak będę zarabiać tyle samo? 1200 to ma byc podatek?

Gość gość
Po 2latach płaci się 1200zł,tzw wysoki ZUS, płaci się tyle jak byś nawet mniej zarobił niż musisz zapłacić.mieli to pozmieniac ze ZUS będzie zależny od obrotu ale nic z tego nie wyszło. Ja jestem na wysokim zusie.przez pierwsze 2lata jest tzw niski ZUS,i prawie wogole się nie liczy do lat pracy.Ja mam od tego księgowa , podatku jeszcze ani razu Noe płacilam bo jestem zwolniona.

Gość gość
Nie chce zakładać dzialalnosci. To praca w firmie ale umowa w gormie wlasnej działalności gospodarczej jest zawierana.

Gość gość
Musisz przeanalizować czy ci się to będzie opłacało.pracodawcom lepiej jest pracownika przerzucić na własną działalność , ale to często Jest tylko korzyść dla pracodawcy.pracujesz wstydu sam dla siebie ,pracodawca tak naprawdę nie odpowiada za nic ,

Gość gość
Nie przeszkadza mi to koszty chyba wychodza podobne a praca jest dobra

Gość gość
U mnie ruszyło wszystko dynamicznie. Najpierw oczywiście wszystkie formalności związane z założeniem działalności, a potem szybki rozwój, do tego stopnia że po pół roku działalności potrzebowałam pracowników. Niestety nie było chętnych więc zdecydowałam się na zatrudnienie Ukraińców. Wykształconych i chętnych do pracy możesz zatrudnić przez agencję Polrab. Tutaj masz info jak to zrobić https://www.polrab.pl/jakzatrudnic/

Gość BiuroPoznanBiznes
Własna działalność gospodarcza może być bardzo opłacalna ale trzeba się nauczyć prowadzić ją w taki sposób aby ograniczyć początkowe wydatki. To jest bardzo łatwe w sytuacji kiedy zakłada się spółkę z o.o. i omija ZUS w początkowym etapie działalności. Pieniądze z spółki można wypłacić przy pomocy udzielenia znaku towarowego i wielu innych metod. To nie jest trudne i da się to wykonać przy pomocy specjalistów. ja do tej pory miałem doświadczenia z firmą www.biuro247.pl i jestem z nich bardzo zadowolony. Tam jest też oferowany coworking, wirtualne biuro i wiele innych. naprawdę jest to opłacalne.