Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Psychomanipulacja ktoś to przerabiał?

Polecane posty

Gość gość

Oboje po przejściach, przyjaźń, potem związek, choć oboje pełni wątpliwości, strachu to jednak ufający sobie. Widzimy się niemal codziennie, znajmy znajomych, rodziny, ludzi z pracy. Rozumiemy się niemal bez słów... W pewnym momencie pojawia się pewna kobieta w jego życiu zawodowym - pani psychonalityk, podobno zajmująca się coachingiem. Nie wnikam, ufam... po spotkaniu z nią z dnia na dzień słyszę, że mam znikać z jego życia, żebym już poszła, żebym nie dzwoniła. Kilka dni później spotykam ich razem - miał w tym czasie być gdzie indziej i z kim innym. Sprawa jest dla mnie oczywista. Koniec. Dowiaduje się, że on zmienia się nie do poznania nie tylko w stosunku do mnie ale i do innych znajomych, nawet tych co znał przede mną. Tuż przed świętami trafiam przypadkiem na trop i dowiaduję się, że kobieta zajmuje się dosłownie psychomanipulacją. Pod pretekstem rozwoju duchowego robi "pranie mózgu" różnym osobom. Oczywiście ma grono wielbicielek i wielbicieli. Zaczynam coś więcej robić by to poznać - czytam odpowiednią literaturę, szukam fachowej pomocy. Teraz rozumiem skąd ta nagła zmiana zachowania jego osoby. Nie tylko w stosunku do mnie ale i do wieloletnich znajomych. Ktoś przerabiał coś podobnego? Dodam, że on szukał u specjalistów pomocy bo miał pewne poważne problemy, głównie na stopie zawodowej.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować