Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ania zalamana

Dostalam zakażenia bakteryjnego brodawek przez co przez 5 dni nie moglam karmic

Polecane posty

Gość Ania zalamana

Czesc dziewczyny prosze o porady moze ktoras z was miala taka sytuacje moj synek mial plesniawki przez co zarazil mnie tym grzybem przy karmieniu ciągnął strasznie za sutki przypuszczam ze dlatego ze go bolalo, ale przez to mi je pozrywal dokoła brodawki no i dostalam zakażenia bakteryjnego z wydzielina ropna nie moglam karmić zeby to sie zagoilo przez 5 dni dostawoalam go raz na dobe od wczoraj dostawiam do piersi ale mleka prawie nie ma;( nie moglam sciagac przez ten czas laktatorem ani teraz bo od nowa wszystko sie rozrywa... tylko recznie ale recznie przez caly dzien udawalo mi sie sciagnac 30 ml robic zeby mleko wrocilo dostawian malego ale on sie denerwuje po krotkim czasie nie chce tez go glodzic maly ma skonczone 7 miesiecy

Gość Ania zalamana
A chcialabym karmic jeszcze do roku

Gość gość
Odciągają ile się da a po 5dniach bierz femaltiker dwa razy dziennie i dużo pij, laktacja się rozkręci, śpij bez biustonosza. Oby tylko dziecko chciało po tym czasie wrócić do piersi. Jest taka butelka medeli calma, to trudna butelka bardzo zbliżona do piersi, nas uratowała gdy nie mogłam kilka dni karmić ale jest droga.

Gość gość
Nie zrozumiałam. Już teraz bierz

Gość gość
Mały się denerwuje bo dostawek jedzenie w butelce szybko mu lecaialo a teraz pusty cycek. Przystawiaj go oczywiście ale dawaj w butelce mleko a sama ściągaj laktatorem. Żeby zwiększyć laktacje rób to często najlepiej co 2-3.h

Gość Ania zalamana
Tak mamy ta butelke i w niej dostaje mleczko, tylko on wlasnie nie chce ssac dlugo tylko z 3 minutki w porywach do 5 i tyle a laktatorem nie moge jeszcze ściągać;( bede walczyc femaltiker pije od wczorajszego wieczora zastanawiam sie nad tym sns ale czy to zda wogole egzamin kurcze ze tez 2dni wystarczyly zeby laktacja sie wyciszyla a zeby ja rozbujac potrzeba tyle zachodu:( dziekuje za rady

Gość gość
Jestem w podobnej sytuacji. Zachorowakam na rotawirusa i laktacja sie zmiejszyla. Pij i jedz duzo. Laktator 7 5 3 min. No i przystawiaj dziecko.

Gość Ania zalamana
Kurcze jakie to dobijajace... chcialabym odciagac laktatorem ale to nie mozliwe jeszcze dzisiaj wszystko wokol brodawki zroslo sie prawie ale cieniutka warstwa i jak zaczynam odciagac to na nowo pęka musze wyleczyc to do konca zeby porzadnie sie zroslo wiec pozostaje mi dostawianie malego...;( milo wiedziec ze nie jest sie samym w tym wszystkim pocieszajace jest to ze 7miesiecy karmilam

Gość gość
pisząc to wszystko..nie mów że się na to jarasz. zbooook hahahha

Gość gość
7 miesięcy to już dosyć spore dziecko, może to najwyższy czas aby przestawić dziecko na stałe pokarmy takie odpowiednie dla takich dzieci najważniejsze już mu dałaś.

Gość gość
Z tymi stalymi pokarmami jest gorszy problem bo on nic nie chce nic mu nie smakuje jak swojego pokarmu mu dodawalam to z 5 lyzeczek zjadl ale wmuszonych na wszystko sie krzywi:/ ale w jego wieku i tak jeden posilek ma miec staly a reszta to mleko wiec wole mu swoje dawac niz to sztucznie przetwarzane ,narazie dzisiaj bylo lepiej niz wczoraj takze może bedzie coraz lepiej:)