Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy zimowe bóle zębów to prawda?

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, Tak z ciekawości chciałam zapytać czy mniemacie zimowe bóle zębów? Czy w ogóle coś takiego jest możliwe i czy jeżeli tak to czy da się z tym walczyć. W moim przypadku to dziwny zbieg okoliczności albo faktycznie dolegliwość, że kiedy jest zima ja mam problemy z zębami.

Gość gość
Pewnie, że jest coś takiego jak zimowy ból zębów. Dużo o tym w Sieci.

Gość gość
Ja też gdzieś o tym czytałam ale uważam, że to bardziej mit

Gość gość
To nie żaden mit – osłabiony organizm w okresie zimowym może właśnie takie oznaki dawać jak ból zębów. Jednych bierze grypa innych może boleć ząb.

Gość gość
A jak myślisz – z czego to może wynikać? W sensie, że osłabiony organizm to jedno a drugie to chyba zaniedbania w zakresie higieny zębów.

Gość gość
Zimą jest znacznie więcej bakterii które nasz organizm atakują. Jeżeli masz jakieś ubytki zębowe, bądź jakiś inny problem związany z zębami to takie bakterie nie oszczędzony i tego miejsca. Ukryte ogniska zapalne właśnie najczęściej dają się we znaki właśnie zimą.

Gość gość
Rozumiem. Czyli żeby takich sytuacji unikać faktycznie najlepiej byłoby to iść skonsultować ze stomatologiem.

Gość gość
No tak. Od tego zresztą są stomatolodzy. Niby błahostka którą lekceważymy właśnie w okresie zimowych może dać mocno o sobie znać.

Gość gość
Teraz już wiem skąd mnie takie bóle zębów napadają zimą. Dzięki za podpowiedź bo już sama nie wiedziałam co mi jest... co zima to ból zębów. Straszne.