Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość12345678912

Brak okresu pomimo objawów

Polecane posty

Gość gość12345678912

Mam nietypowe pytanie. Uprawiałam seks z moich chłopakiem w 22 dniu cyklu (stosunki przerywane). Zawsze tak robiłam , było ok. Teraz okres spóźnia mi sie 8 dzień. Miała objawy : wypryski, bolały piersi i przestały bolec wczoraj. Zawsze pózniej dostawałam miesiączkę tego samego dnia , teraz nic. Dodam, że mam nieregularne cykle i problemy z bardzo wysoką prolaktyną. Nie doszedł we mnie, miałam niepłodne, ale stres jest.. objawów ciążowych tez nie mam. Chyba sobie za duzo juz wmawiam :( Boję się ciąży, nie śpię po nocach. Czy taki stres i wmawianie sobie moze mieć wpływ na opóźnianie okresu?

Gość gość
Zrób test i wszystko się wyjaśni.

Gość gość
tak jestes w ciazy

Gość gość
Jasne stres może bardzo wpłynąć na organizm, zrób test bo każdy stosunek niesie ze sobą ryzyko ciąży, w którym dniu cyklu był stosunek, mogła owulacja się przesunąć i będzie kłopot

Gość gość
Ale skoro miałam objawy okresu? A ciążowych nie ?

Gość gość
ciążowe objawy są podobne do tych przed okresem , a bywa że ciążowe nie pojawiają się zaraz albo nie ma żadnych objawów a ciąża się rozwija . Zrób test bo ciąża jest niewykluczona z powodu nieregularnego cyklu.

Gość gość
Jak zaszłam w ciąże nie miałam żadnych objawów , dopiero w trzecim tygodniu zaczęły się całodniowe mdłości.

Gość gość
Objawy okresu masz ale samego w sobie okresu nie ma wiec jest ryzyko ciąży, zrób test bo może przez stres się coś opóźni

Gość gość
Właśnie nie mam żadnych objawów.. zawsze tak robiłam i nigdy nie skończyło sie wpadka, a robiłam w dni płodne. Teraz miałam niepłodne, ale i tak sie boje :/ zrobić testu tez nie chce.. poza tym rozstałam sie z moim chłopakiem tydzień temu i byłby to dla mnie koszmar.

Gość gość
A dlaczego nie chcesz zrobić testu ??

Gość gość
Boje sie wyniku , całkowicie sie załamie ;(

Gość gość
Wpadka moja kochana zdarzy się nawet w prezerwatywie a co dopiero podczas stosunku przerywanego . Zawsze tak robiłaś i się udawało , teraz mogło się nie udać po prostu.

Gość gość
Ale po co czekać i się nalej nakręcać? Zrób test i będziesz wiedziała na czym stoisz a to ze nie wpadłaś przy tamtych stosunkach nie daje żadnej gwarancji, ze tak będzie już zawsze.

Gość gość
Boisz się wyniku ? A co myślisz że ja nie zrobisz testu to ewentualna ciąża zniknie ? Nie katuj się myślą o tym że możesz być , tylko kup test i będziesz wiedziała co się dzieje . Jeśli jesteś to nic tego nie zmieni , a tym bardziej odwlekanie badania . Ile masz lat ?

Gość gość
ale rozstałam sie z facetem i nie wrócę do niego, zdradził mnie .. taki typ.. :/ 23

Gość gość
a kiedy się rozstaliście , czy to stało się przed spodziewaną miesiączką ? czy miałaś wcześniej już stres związany z rozstaniem? Bo rzeczywiście stres może opóźnić okres a w dodatku wysoki poziom prolaktyny dodatkowo utrudnia zajście w ciążę więc prawdopodobnie opóźnienie może być spowodowane rozstaniem. a tak na marginesie , masz wysoki poziom prolaktyny ,wiesz z jakiej przyczyny ?wątroba , guz przysadki czy inna przyczyna ?

Gość gość
Rozstaliśmy się dwa dni przed terminem okresu, zostawiłam go.. :/ przepraszał itp, ale przestałam go tez kochać przez jego zachowanie, dlatego nie moge z nim być.. dwa lata temu robiłam rezonans i mialam dwa guzy w przysadce mózgowej. :/ pózniej z własnej głupoty przestałam brać leki i nie mogłam powtórzyć rezonansu, bo nosiłam aparat ortodontyczny :( muszę chyba sie znowu zbadać

Gość gość
To może być stres przyczyną opóźnienia okresu więc idź i zrób test by się niepotrzebnie nie stresować. I tak juz masz stres związany ze zdradą i rozstaniem , po co sobie dokładać niepotrzebnie strachu przed ciążą . A kontrolne badania prolaktyny koniecznie powtórz i jeśli bedą wysokie nie zaniedbuj leczenia bo to bardzo ważne dla Twojego zdrowia . A teraz ubierz kurtkę , kozaki i marsz do apteki po test a jutro nam napisz jaki wyszedł , albo kup dwa i jeden zrób teraz a rano powtórz drugi .

Gość gość
Dzięki za wsparcie ! Mam nadzieje , ze będzie to spowodowane wlasnie stresem. Martwi mnie tylko ten zanik objawów i brak okresu :( moze niebawem sie pojawi ...

Gość gość
kurde no to zrób test i nie zamartwiaj się kobieto !

Gość gość
W sumie kiedyś jak miałam torbiel jajnika , miałam podobnie :( okresu 3 tygodnie brak i to ukłucie czasami po prawej stronie i dziwne upławy .. także jeśli nie dostanę muszę wybrać się do lekarza ..

Gość gość
Uprawiając seks z własnych chłopakiem sie '*urwie’? Debil to z Ciebie ;) a w ciąży nie jestem na pewno pani jasnowidz

Gość gość
tak k***isz bo uprawiasz seks pod pretekstem pseudo związku

Gość gość
Byłam z nim 4 lata ponad ;) lecz sie i nie wypowiadaj jak bladego pojęcia nie masz. Żegnam

Gość gość
jakbyś się szanował to byś była dziewicą

Gość gość
Jakbym była Toba moze bym była taka idealna :D aż mi sie śmiać chc czytając Twoje wypowiedzi :D idź z tego forum skoro taki święty

Gość gość
Dzięki za rady :D

Gość gość
Nikt ci nie kazał uprawiać sex nie uprawiaj to nie będziesz miała dziecka

Gość gość
Miałam isc po test , aż tu nagle niespodzianka - okres :D wczoraj chyba z godzinę kapalam sie w gorącej wodzie , byłam na solarium i piłam piwo :D moze pomogło. W każdym razie - KONIEC z przerywanym.. za duzo nerwów i zdrowia mnie to kosztowało :) A stres zrobił swoje i zablokował... dzięki za rady Wam :*