Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość Katarzyna

Endometrioza

Polecane posty

Gość gość Katarzyna

Witam za 3 miesiące skończę 18 lat. Od dłuższego czasu doskwiera mi ogromny ból jajnika prawego który promieniuje na całą miednice, jajowod i kregosłup. Byłam z ta sprawa u ginekologa i stwierdził u mnie poczatki endometriozy. Miesiączki mam raczej regularne co ok. 26 dni bardzo bolesne i obfite . Ginekolog bez żadnych badań krwi ani hormonów przypisał mi Luttagen 100mg 1 tabletka raz dziennie przez 10 dni po których czuję się jeszcze gorzej mam nudności i jest mi słabo.

Gość sasasa77
Masz jaką cystę czy polipa? Ogniska endometriozy o ile mi wiadomo można zobaczyć dopiero podczas laparoskopi. Na jakiej podstawie lekarz wywnioskował, że to endo? Na Twoim miejscu tak dla spokoju udała bym się na konsultacje do innego specjalisty.

Gość gość Katarzyna
Właśnie lekarz robiąc mi UST nie zobaczył żadnych torbieli ani Polipów. Martwi mnie jedynie to że przepisał mi hormony bez wstępnych badań które pogarszają moje samopoczucie

Gość sasasa77
Idź do niego albo do innego lekarza, powiedz, że źle znosisz przyjmowanie tego leku i poproś o możliwość zmiany.