Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nękający sąsiad z dołu

Polecane posty

Gość gość

Mieszkam u taty z córka która ma 11 lat. Rok temu pod nas wprowadziła się młoda bezdzietna para. Po trzech tygodniach zaczęły się problemy- akurat skończyły się święta wielkanocne i wiadomo było u nas dużo gości z dziećmi. Po świętach w sobotę przyszła ta dziewczyna z dołu i powiedziała ze już nie mogą wytrzymać ze czekali całe święta ale już maja niby dość. Chodzi o to ze co weekend biorę do siebie córki bliźniaczki brata które maja po 9 lat. Wiadomo jak to dzieci biegają bawią sie i hałasują no ale co mam do kaloryfera przywiązać. Przez rok było w miarę Ok bo z tego co widzę ich całe dnie nie ma. Ale kilka razy spotkali mojego tatę to zwracali mu uwagę ze maja dość tych hałasów w weekend. No ale jakos to było przez rok. Problem się powtórzył po tych świętach gdy sąsiad z dołu w wigilie przyszedł agresywny ze on tez ma święta i chce je spędzić w normalnej atmosferze a nie trzesacego się sufitu. Tym razem była u nas 6 dzieciaków i w przedpokoju grali w dwa ognie. I dziś znów to samo. Już o 8 przylazł ze dziewczynki maja nie skakać bo on ma weekend i chce się wyspać. Ja jestem u siebie. Rozumiem ze chce mieć spokojne weekendy ale przecież nie wygonie dzieci w zimę na cały dzień. Jak mam się bronić przed ich nachodzeniem? Ktoś miał podobnie ?

Gość gość
Proponuje zabawić dziewczynki czymś przy czym będą siedziały spokojnie. Dodatkowo wygłaszać podłogę, ściany, sufit, Wygonić je na dwor, może nie na cały dzień, ale jednak. A w weekendy zabierać na płac zabaw, na basen kryty

Gość gość
Tak halasuja? Dwuletnie dzieci sie tak zachowuja.

Gość gość
No i co ze dwuletnie dzieci. Córka jest bardzo żywiołowa i niestety ale ma tzw słoniowy chód czyli jak chodzi to uderza piętami i dodatkowo tak ja energia rozpiera ze bardzo często podbieguje np do łazienki ( tata ma duże mieszkanie). Dlaczego ja mam wygłaszać i kase wydawać jak to im przeszkadza? Nie stać mnie na nowa wykładzinę a co dopiero o wygłoszeniu mowa. Nikt nie rozumie ze to małe dzieci ?

Gość gość
Ja rozumiem tych sąsiadów i maja racje oni tez maja święta i wolny weekend i chcą go spędzić jak chcą czyli np pospać a nie ze te dziewczyny dyktują ile ma kto spać lub czy w wigilie nie można pogadać przy stole bo stado bawołów goni po mieszkaniu

Gość GWÓZDEK KREMOWY W AUTOBUSIE
Pewnego razu jechałem autobusem przegubowym z miasta do domu. Autobus ten wyglądał jak na zdjęciu: http://buslodz.pl/Galeria/web/uploads/photos/90.jpg Autobus ten miał gumę falowaną na przegubie i takie koło w podłodze oraz poręcze jak na zdjęciu: http://phototrans.pl/images/photos/original/26/590126.jpg Podczas jazdy autobus ten bardzo warczał, ważył, szarpał i chruścił, a koło obracało się w podłodze podczas skrętu gdy autobus się zginał podczas skręcania. Nagle zauważyłem że z od spodu jak guma ta schodzi w dół do podwozia zaczyna wydłużać się gwózdek kremowy i kieruje się w moją stronę. Chciałem wysiąść by uciec ale podczas zatrzymania się na przystanku kierowca nie mógł otworzyć drzwi bo się zablokowały i gwózdek ten mnie ókół. Nie wiem dlaczego ten gwózdek wyszedł by mnie ókóć skoro go nie denerwowałem papkowaniem. A drzwi się pewnie zablokowały dlatego bo wyszedł z jednego z mechanizmów otwarcia drzwi umieszczonego pod podłogą.

Gość gość
Nie przejmuj się, następnym razem wezwie policję. Nie będzie problemu udowodnić przed sądem, że twój sposób korzystania z mieszkania (dzieci grające w nim w piłkę) znacznie przekracza sąsiedzkie normy. Jak zapłacisz za sprawę, adwokata i kilka tysięcy grzywny, nie zaryzykujesz drugi raz i znajdziesz sposób, żeby dzieci grały w chińczyka, czy w warcaby, a nie w piłkę.

Gość gość
15:02 100/100

Gość gość
Co to znaczy ze córka podbieguje? Wali piętami i jeszcze biega? Samo walenie piętami jak ty masz tylko cienka wykładzinę na dole slychac jak walenie młotem i jeszcze ta mała biega ??? Jest upośledzona ze nie może przejść kawałka ?

Gość gość
Jak nie umiesz szanować ludzi to domek sobie wybuduj albo w lesie zamieszkaj