Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamanaxyz

jak powiedzieć o ciąży?

Polecane posty

Gość zalamanaxyz

mam 22 lata i jestem w 4 miesiacu ciazy. Z rodzicami nie mam dobrego kontaktu, niezbyt akceptuja ojca mojego dziecka, nie mam pojecia jak podjac rozmowe i w koncu powiedziec im o tym, ze spodziewam sie dziecka. Zadne z nich nie zauwazylo jeszcze ze jestem w ciazy. Nie rozmawiam z nimi na wazne tematy, mam wrazenie ze ich nie obchodzę, z resztą takie wrazenie odnosze od zawsze bo nigdy nie rozmawialam z nimi o swoich problemach bo po prostu nie potrafimy ze soba rozmawiac dlatego tym bardziej nie wiem jak powiedziec im o tak waznej sprawie. Boje sie ich reakcji tym bardziej ze wiem, ze nie akceptuja mojego chłopaka. Czy skoro jestem pelnoletnia to mają prawo wyrzucic mnie z domu? Studiuję dziennie i jestem jak na razie na ich utrzymaniu. Nie wiem co mam robic, moj chlopak bardzo się cieszy ale ja przez sytuacje ktora mam w domu nie potrafie cieszyc sie ta ciaza a jestem wrecz nią zalamana :( nie wiem co robic :(

Gość chyba gratulacje
no to teraz niech chłopak bierze się do roboty i utrzymuje swoją samice i przyszłe dziecko, wyprowadzisz się do niego i będzie grało, a rodzice, hooj z nimi. facet zaroohał i zapłodnił to teraz należysz do niego i niech się produkuje

Gość gość
co za idiotka, nie ma gdzie mieszkac, sytuacja w domu napieta, nie pracuje, kasy wlasnej nie ma ale byle sie k****a mnozyc patologia jepana dziewczyno najpierw praca potem wyprowadzka na swoje i dopiero jak jestes ustawiona to sie robi dzieci a tak patologia mnozy patoloogie i jak w tym kraju ma byc dobrze do jasnej peesdy, ja to bym takiej kijem nie tknal, nie dosc ze sama jest pasozytem i problemem na czyims utrzymaniu to jeszcze drugiego darmozjada sobie robi, masz kurfa rozum dziewczyno? Zreszta twoj facet pewnie nie lepszy polglowek skoro sobie taka idiotke wzial, ja to bym taka pogonil w pisdziec

Gość gość
taką patologie to tylko pod mur, dlatego w tym kraju taka bieda bo siksy się prują i zaciążahą a koorfa nawet łyżki nie mają, ja prdl, tak się kończy dawanie szpary

Gość gość
no kur•wa głupie to jest to fakt, ziomek też pewnie jakiś patol, oddaj bachora do adopcji i tyle, na drugi raz nie dawaj szpary, bo roohanie prowadzi do CIĄŻY, taka tego funkcja, wiem że to zaskoczenie dla niektórych ale to tylko biologia

Gość gość
zalosny jestes "gosciu" nikt cie o zdanie nie pyta co sądzisz o tym bo nie o tym jest ten temat!! 16latki tez nie pracuja i maja dzieci i jeszcze trudniej im znalezc prace a dziewczyna jest pelnoletnia i moze isc do pracy i da sobie rade a ty zamknij pysk bo nic do tematu nie wnosisz

Gość gość
Cóz, mocnymi słowami napisali powyżej, ale to prawda. dawniej było nie do pomyślenia, by życ w grzechu, cudzołoznice kamienowano. Im szybciej powiesz, tym lepiej, powiedz; rodzice, uprawiam pozamałżeński seks, jestem grzesznicą, Bóg mnie pokarał, będziecie dziadkami. Pomożecie? Opcja druga; szybki, maly slub, może z nim zamieszkaj?

Gość adopcja jako opcja
szukaj JUŻ rodziców adopcyjnych, niemowlaka łatwiej dać do adopcji, więcej chętnych, nawet możesz dać ogłoszenia za granice czy szukać zagranicznych agencji adopcyjnych i ci pomogą i jak jesteś w miare zdrowa i nie chlasz i nie palisz to szybko to pójdzie

Gość gość
LUDZIE CO WY PISZECIE ?!?!?! jaka adopcja, jakie oddanie dziecka? inni nie takie mają problemy i sobie radzą wiec i ty sobie poradzisz a moze to dziecko poprawi relacje pomiedzy toba a twoimi rodzicami? Znam przypadek ze dziewczyna powiedziala rodzicom ze jest w ciazy i nie przyjeli tego zbyt dobrze i nie odzywali sie do niej cala ciaze a jak dziecko sie urodzilo to byl najwspanialszy wnuczus na swiecie wiec glowa do gory moze nie bedzie tak zle

Gość gość
gość dziś to TY ją durna feministko teraz utrzymuj, wysyłaj jej z 2000 miesięcznie bo z moich podatków nie będe takiej patologii utrzymywał, i się kur/wa dziwią że ludzie unikają płacenia podatków, HWDP z takim systemem. Taaa hooja znajdzie a nie prace jak to leworęczna lewaczka jeszcze na studiach ( raczej tylko wode na herbate umie przypalić ), tylko szpare potrafi dawać, no do burdelu się nadaje to może tyle. Może ulice zamiarać albo na kasie jèbać w markecie, TYLE. Tak wygląda femenizm w wydaniu babskim, przyzwolenie na dawanie doopy po kątach ale potem tych kur/ewek młodych nie chcecie stare świnie utrzymywać. Hooj wam w doope feministyczne odpady społeczne.

Gość gość
Ludzie!!!!! Ciąża to nie koniec świata. Co wy piszecie. Ja by. Proponowała żeby i ojciec dziecka był przy tej rozmowie. Niech kupi kwiaty przyszłej teściowej. Ulozcie sobie w głowie co macie powiedzie. Na pewno roddzice pomogą i skończysz studi. W najgorszym wypadku weź rok dziekanki. Za pare lat jak skończysz studia będziesz miała odchowane dziecko. Jak sie ma wsparcie bliskich to swiat nie legnie w gruzach i wcale nie trzeba czekać az sie dorobisz. Teraz masz najlepsze lata na dziecko.

Gość gość
Niestety rodzice mają prawo się wkurzył bo jesteś na ich utrzymaniu. Pozwolili Ci się kształcić żebyś nie musiał a iść teraz do pracy. No cóż musisz stawić czoła rodzicom i im jak najszybciej powiedzieć. Co do kasy jeśli rodzice nie będą akceptować ciąży wyprowadza się do chłopaka albo wynajmijcie jakieś mieszkanie. Dostaniesz przez rok 1000 zl macierzynskiego, 500 plus więc trochę kasy jest. Chłopak niech się weźmie do roboty. Potem dziecko do żłobka a Ty do pracy. Przy dobrej woli i pomocy w opiece jednych i drugich dziadków może uda Ci się skończyć pierwszy stopień studiów. Na ktoryktórym roku jesteś?

Gość gość
jaki ty jestes zryty wyzywasz od feministek a nawet nie wiesz czy to kobieta idz sie pier dolnij w ten chory leb

Gość gość
o studniach może zapomnieć, patologia teraz na utrzymaniu rządu czyli WAS wszystkich będzie, a 500+ to od drugiego bachora dopiero, no chyba że ma bliźniaki urodzić albo ją zaraz koleś znowu zapłodni i będą pasożytować na podatnikach, bo co innego? to wina feministek że tym młodym kure/wkom na studiach wbijają w łeb że mają dawać szpary i korzystać z życia, durne kur/wy

Gość feministki niszczą kraj
gość dziś wiem że to kobieta bo tak durnych facetów nie ma, tylko lewaczki są tak durne, teraz tej kur/wie powinni podnieść podatki o 20% aby tą młodą koorefke i jej bękarta utrzymywać

Gość gość
ty mądralo od feministek skoro juz tak sie madrzysz to nie wprowadzaj w blad ze 500 plus jest od drugiego dziecka bo jest i na pierwsze jesli dochod nie przekracza jakiejs tam kwoty.

Gość gość
20:23 jak się nie ma wysokich dochodów dostaje się też na pierwsze. Jest tam jakiś próg. Więc nie wprowadzajwprowadzam ludzi w błąd. Dziewczyna zaszła w ciążę. No cóż nie pierwsza i nie ostatnia. Ale komentarze no cóż. Musicie bardzo nie lubić siebie ze ziejecie taką nienawiścią.

Gość gość
mądrala od feministek pokazuje po prostu swój poziom kultury i inteligencji. Nie potrafi nawet w normalny czyt. kulturalny sposob przedstawic swojego zdania. Pokazujesz tylko jak bardzo żałosną, anonimową istotą jestes.

Gość gość
Autorko jeśli jeszcze tu jesteś to ni przejmuj się takimi idiotami jak ten co p...li o feministkach to jakiś niedorozwój albo gimbus. Jesteś w pełni dorosła 22 lata to idealne aby zostać mamą,studia poczekają, chłopak znajdzie pracę przez rok państwo nieźle placi ,weźcie cywilny zamieszkajcie razem i cóż... Witajcie w świecie dorosłych,pięć lat minie ani się obejrzysz jeszcze zdążysz poszaleć na disco .A rodzice -zobaczysz gniew szybko minie ,z autopsji znam to że rodzice z braku zajęcia sami pchają się do pomocy.Powodzenia.

Gość gość
gość dziś 22 w tym kraju to gòwniara a nie dorosła, to nie są lata 60te czy 70ye, teraz nawet 30tki to jak duże dzieci. Disco? po hooj jej disco? aby doopą machać i znowu zaciążyć? puknij się w pusty łeb. Państwo nieźle płaci??? hahaha, nie państwo tylko wy wszyscy debile w nim pracujący i płacący podatki, bo państwo to taki sam pasożyt jak ta durna 22latka, tylko je*bany pasożyt z niej i nic więcej

Gość gość
a ja wam powiem ze zaszlam w ciaze majac 19 lat chlopak mnie zostawil a rodzice mi pomogli teraz pracuje utrzymuje sie sama i jakos sobie radze wiec skoncz p*******ic zalosny idioto ze 22latka to k***** i sie puszcza bo nie znasz zycia nikogo z nas tutaj a najwiecej kłapiesz tą swoja gębą. Do utylizacji z takimi jak ty ciekawe czy jakby twoja corka przyszla do ciebie z wiadomoscia ze jest w ciazy tez bys powiedzial ze jest puszczalska k***** i wyrzucilbys ja w domu a zycze ci tego zeby tak bylo moze choc troche empatii w sobie obudzisz wtedy ty zalosny smieciu

Gość gość
dokladnie tak jak wyzej ktoś napisał - co zrobisz jesli twoja corka przyjdzie do ciebie z taka wiadomoscia? Zycie bywa przewrotne i pisze rozne scenariusze, skad wiesz ze twoja corka nie zajdzie w ciaze jeszcze wczesniej niz autorka? Skad wiesz, ze tobie nie podwinie sie jeszcze w zyciu noga? Najlepiej tylko siedziec przed komputerem i oceniac innych - oczywiscie anonimowo. Ale nie dosc o tym bo temat skupil sie na pogladach jakiegos desperata ktory musi odreagowac wyzywajac sie na innych. Autorko, nie przejmuj sie, ciaza to nie koniec swiata. Powiedz o tym rodzicom bo powinni wiedziec, choc wiem jak musi byc ci ciezko. Wierze, ze sobie poradzisz i zycze powodzenia.

Gość gość
21.28 zawsze mnie interesowało jak to jest że taki organizm biologiczny jak ameba , może funkcjonować bez mózgu, otóż czytając twoje chore wypociny doszedłem do wniosku ze jednak może. Goowno wiesz o życiu, pewno nie wpłaciłeś złotówki podatku do budżetu ,pewno należysz do tych chorych z nienawiści radykałów bez pracy ale chcesz się udzielać w tematach których nie rozumiesz bo jesteś zwykłym nierobem i idiotą.

Gość gość
baby to kur/wy, dają szpary a potem stres i płacz, bezmózgi

Gość gość
19.04 a komu dają jak nie chłopom k****arzom!

Gość gość
kur/wy dają kur/wiarzom, więc obie patologie zasługują wzajemnie na siebie

Gość gość
Nie zwlekaj tylko powiedz po prostu. Wyrzuc to z siebie. Nie mozesz w nieskonczonosc udawac ze nic sie nie dzieje. Czas ciazy to cudowny czas. Ja swoja pierwsza zmarnowalam przez tesciow, druga mam zamiar cieszyc sie od samego poczatku czyli juz, az do samego rozwiazania.

Gość gość
autorka jest zwykłą polską kur/wą, nic więcej