Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z odbijaniem u niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

Mam problem z odbijaniem u niemowlaka, ma prawie 4 miesiące i od kiedy skończył 4 tygodnie połyka dużo powietrza obojetnie czy je pierś czy mleko z butelki a potem nie może sobie odbić, czy ktoś miał podobny problem i czy i kiedy przeszło? Juz nie daje rady... Karmienie przez to trwa bardzo długo , praktycznie jak bym karmiła noworodka cały czas...

Gość gość
A próbowałaś zmienić pozycję do karmienia lub kupic inna butelkę? Ogolnie jak dziecko je? Spokojnie czy szybko ?moze mleko z piersi za szybko leci ? Spróbuj przed karmieniem troche ściągnąć. Zalezy jak wygląda jedzenie.

Gość gość
Butelki różne próbowałam, pozycje też, karmie pod górkę bo czasami szybko leci,konsultowalam sie z doradcą laktacyjnym nic mi to nie pomogło... Juz czasem nie mam siły... Kiedy mu przejdzie?

Gość gość
A ile czasu zajmuje do odbicia? Sa takie dzieci, które sie nosi po kilkadziesiąt minut, zeby odbiły. Moze taka jego uroda, a moze nie łapie szczelnie sutka? Ja mam butelki Avent z antykolkowym smoczkiem i mały zaraz odbijał po karmieniu - ale moze taki juz jest..moze zapytaj pediatry, skoro laktacyjna nic nie pomogła?

Gość gość
Właśnie on jakoś nie szczelnie łapie i sutka i butelkę pediatra nie ma pomysłu jak pomóc, jedno karmienie ma 3 przerwy na odbicie nieraz żeby mu się odbiło czekamy 30 i wiecej min, nawet w nocy kiedy spokojniej je zdarza się ze sie nałyka i paraduje z nim na ramieniu

Gość gość
A przy tym nieraz bardzo płacze albo się wygina, a wystarczy że sie odbije i juz jest dobrze

Gość gość
Up up