Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pomocy1

Tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość Pomocy1

Czesc. Biore tabletki anty, skonczylam caly listek, mialam wlasnie robic 7 dni przerwy i zrobilam, ale zapomnialam, ze nie kupilam kolejnego pudelka. Czy moge wziac pierwsza tabletke z nowego listka 8 dnia okresu(8 dnia przerwy) ?

Gość gość
mozesz

Gość gość
Chyba 7 dni przerwy oznacza 7 dni bez tabletki więc tabletkę bierze się po tych 7 dniach a więc 8 dnia No chyba że ja coś pokręciłam i źle biorę A dokładniej ostatnia tabletka jest w piątek pierwsza w sobotę

Gość gość
tydzien przerwy oznacza ze masz wiasc po tygodniu czyli ostatnia bierzesz w piatek przykladowo wiec zaczynasz za tydzien w piatek. to chyba jasne? Ze bierzesz np o 21 bo zawsze bierze sie o tej samej porze w piatek i masz przerwe tydzien i bierzesz w piatek o 21 np znowu. A jesli jeden dzien zapomnisz to nic sie nie stanie

Gość gość
Zreszta jak 8 dnia okresu?? To odstawiłas tabletki i w ten sam dzien dostałas okres? przeciez okres pojawia sie zazwyczaj po 2 dniach po odstawieniu i przy tabletkach trwa z reguly krocej.

Gość gość
Z tego co ja brałam tabletki to zawsze okres miałam 2 dni po odstawieniu, brałam po tygodniu (nawet jak cos tam jeszcze okresu było) i tyle. Jak też zapomnialam i wzięłam np dzień pózniej to też nic się nie stało. Jak zapomniałam wziąść już jak było opakowanie rozpoczęte to za zwyczaj szybko trzeba wziąść ta tabletke czyli ze bralam zawsze w nocy to jak zapomnialam to szybko od razu rano i znowu kolejna w nocy. Ale rzadko się zadrzalo i nic mi z tego powodu nie bylo.

Gość Pomocy1
Oczywiście chodzi o 8 dzien po odstawieniu tabletek... Mialam zaczac po prostu wczoraj o 21.30 a musze dzisiaj o 21.30

Gość gość
no to klops.przerwy nigdy sie nie wydłuża.można ewentualnie skrócić, a wydłużenie może równać się ciąża.chyba że nie uprawiałaś przed przerwą seksu, to nic ci nie będzie.i nie będziesz uprawiać przez tydzień.

Gość Pomocy1
Serio mowisz? Potwierdzona informacja przez ginekologa czy cos?

Gość Ivanka22
A co masz napisane na ulotce? Ja zanim przeszłam na wkładkę levosert to tez bralam tabsy. Zdarzalo sie oczywiscie ze zapominalam a wtedy podobnie jak Ty panika! Jesli zapomnialas to musisz jak najszybciej wziac bo co innego w tej sytuacji pozostaje? Przeczyuaj ulotke ewentualnie zapytaj ginekologa jesli masz taka mozliwosc

Gość Pomocy1
Ja nie zapomniałam wziac. Wzielam tabletki z calego blistra, skonczylam, po 2 dniach mialam okres. Przerwa ma trwac 7 dni ale zapomnialam na święta wziąć do domu tabletek i pytanie bylo, czy mogę rozpocząć nowy blister 8 dnia przerwy :)