Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Złe samopoczucie, senność

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkich. Mam ostatnio dziwne samopoczucie, tzn senność, jakieś zmęczenie, kompletnie niechęć do wszystkiego, straszne uczucie zimna. Wiem że pogody są jakie są, ale mam 27 lat a czuje się jakbym miał z 50. Mam wolne czy wracam z pracy i idę spać. Teraz też ledwo co żyję i chętnie poszedłbym spać. Kurcze nie wiem co się dzieje. Dosłownie brak werwy. Co radzicie gdzie się udać?

Też tak miałam, zmieniłam pracę i otoczenie. I wróciłam do Siebie. Często właśnie kto inny na nas oddziaływuje. Ale jeśli chodzi o stronę zdrowotną to może jakiś suplement diety coś z guaraną na pobudzenie?

Gość gość
Raczej praca nie ma nic do tego bo jest fajna. Brałem bodymaxa ale to nic nie dało. Żona mówi że nie idzie ostatnio ze mną wytrzymać, a co śmieszniejsze ja sam ze sobą nie mogę. Ile można pić kaw dziennie czy energetyków?

Gość gość
depresja?

Gość gość
zrób badanie TSH na tarczycę , wygląda na niedoczynnośc .

Gość gość
Może warto by się udać do laboratorium... Serio mam dosyć samego siebie, ciągle mi zimno, humor do bani i senność, która nie daje normalnie funkcjonować.

Gość gość
Jesteś jeszcze autorze?

Gość gość
Jestem jestem

Gość gość
To ja pisałam tutaj wczoraj wieczorem. Przychylam się do jednego z komentarzy powyżej, że może to być niedoczynność tarczycy, u mężczyzn co prawda rzadziej występuje, ale jednak. Nie wiem, czy zaczęłeś się pod tym kątem badać?

Gość gość
może to być tak jak dziewczyny pisały - problemy z tarczyca, ale mogą to tez być problemy z niedoborem żelaza, miałam podobnie w ciąży i musiałam stosować ścisła dietę, bo inaczej byłoby kiepsko...do tego jeszcze lekarz przepisał mi suplement dicofer i od razu po nim tez sie poczułam lepiej :)

Gość gość
To naprawdę może być niedoczynność. Potrafiłam dosłownie zasnąć rozmawiając z kimś. Jak narkolepsja. I tak do czasu wzięci leków.

Gość gość
Otóż to... potrafiła mnie nieraz taka senność wziąć (mimo wyspania i wypitej kawy) że dosłownie aż mroczki miałam przed oczami... dochodziła do tego niechęć przed jakąkolwiek aktywnością i włóczyłam się jak zombie po domu...a to tylko jeden z wielu objawów. Do dziewczyn powyżej, rozumiem że trafiłyście pod opiekę endokrynologa i zaczęłyście brać leki, tj. hormony wyrównujące poziom tsh?:)

Może spadek żelaza, przemęczenie? takie objawy może dawać... spróbowałabym jakiegoś preparatu z żelazem i witaminami, najlepszy jest na pewno Biovital. Mówię o toniku z sercem na opakowaniu. Przed 30-tką może nie ale przed 40-tką już spokojnie można po niego sięgać, to produkt dla osób dorosłych a nie seniorów tylko.