Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ubranko 62cm na jak długo? i od kiedy do kiedy wasze dzieci nosiły rozmiar 68cm?

Polecane posty

Gość gość

Proszę o odp na pytanie jak w temacie. Moje dziecko urodzi się w maju i planuję zakupić ubranka na letnie miesiące.

Gość gość
Dużo zależy od tego, jak długie się urodzić. Zwykle pierwsze ubranka mają rozmiar 56, ale dzieci szybki rosną i lepiej, żeby ubranko bylo dłuższe niż żeby dziecku byli za ciasno. Moja córka, gdy się urodziła miała 54 cm. Gdy miała 9 tygodni mierzyła 59 cm, na 5 miesięcy miała 68 cm. Teraz ma pół roku i nosi ubranka nawet na ok 80 cm, bo te rozmiary z metki są różne - czasami wcale nie odpowiadają faktycznej wielkości. Dlatego lepiej podczas kupowania kierować się wyglądem, a nie tym, co na metce.

Gość gość
dzięki :)

Gość gość
Mój synek ma 7 tygodni, od tygodnia nosi 62 ale jeszcze myślę że z trzy tygodnie ponosi. Urodził się na 55cm.

Gość gość
Dokładnie, to zależy od wzrostu urodzeniowego.

Gość gość
hmm. bo szczerze powiedziawszy na 56cm nic nie kupiłam, bo boję się, że w ogóle się w to nie zmieści.

Gość gość
Mi tez wszyscy odradzaja 56 bo jestesmy z mężem dosc wysocy tesciowa wrecz krzyku narobila ze kupilam pare rzeczy na 56cm.

Gość gość
Mój syn urodził się z wagą 3kg, 51cm. Rozmiar 56 nosił 3 miesiące a 62 do ukończenia 5 mies. Potem już szybciej zmienialiśmy rozmiary.

Gość gość
Żebyś się nie zdziwiła jak będzie ci się noworodek w 62topil. Ani to wygodne dla dziecka ani dobrze nie wygląda. Trzeba pamiętać też o tym,że noworodek leży z podkurczonymi nóżkami.

Gość gość
Moje dzieci mialy 59 i 60 cm. Ubranka na 62 mialam. Zgodze sie jednak, ze rozmiar rozmiarowi nie rowny. Np z Pepco ciuszki wypadaja mniejsze. Moj maly ma 10mcy i spokojnie z Pepco 86 nosi. Inne 80.

Gość gość
na większość dzieci 62 cm od razu po urodzeniu mocno wisi!

Gość gość
Mój synek urodził się z wagą 3,6 kg a mierzył 55 cm. Po niecałym miesiącu zakładam mu ubranka na 62 cm. Jak miał 3 miesiące nosił rozmiar 68 cm. Tak jak ktoś wyżej wspomniał zależy jakie się dziecko urodzi. A firmy też mają różne rozmiarówki. Coccodrillo, reserved, hm są mniejsze. Smyk, 5 10 15, zara już większe. Pepco małe. I tak moje dziecko wchodzi na styk w bluzki na 74 cm ze smyka i wyrasta z bodów na 86 z pepco. A bluza zara na 80 cm jest większa. Ja bym kupiła kilka ubranek na 56 ale nie za wiele bo noworodki z dnia na dzień rosną. Zakładając, że Twoje dziecko będzie przeciętne jeśli chodzi o wielkość to raczej do końca lata w 68 będzie chodzić. A jak kupujesz coś w wielopakach na Tesco to lepiej otworzyć i sprawdzić bo tam to mają dziwne rozmiary. Ja bym kiedyś kupiła za małe body chociaż niby wzięłam większe od tych co miał dlatego zawsze oglądam

Gość gość
Córka miała 64 cm, natomiast synowie 55 i 57 cm. Wszystkie ubranka jakie jej kupiłam oddałam jeszcze z cenami, bo nigdy nie założyła. Była 3 więc nie zostawiałam ubranek.

Gość gość
a czy dziecko 57cm weszlo w ubranko 56cm?

Gość gość
Moja córka miała 61 cm i 4380g. Cześć ubranek nie założyła w ogóle. Tak jak dziewczyny napisały, zależy od rozmiarów konkretnej firmy. Moim zdaniem h&m są raczej większe a c&a raczej mniejsze. Córka ma 5 mcy i nosi 74 a z C&A nawet 80, przy czym niektóre body na 68/6 mcy nadal są dobre (h&m) chociaż na styk. Ważną jest też proporcja - córka ma dłuższy tulow i krótkie nogi wiec body i pajace musi mieć większe. W pajacach czasami ma nóżki za długie, a w kroku są na styk.

Gość gość
Mój syn urodził się 3500 i 57cm. Rozmiar 56nosił 1,5miesiąca.

Gość gość
Moje dzieci, długość przy urodzeniu kolejno 56 i 57,nosiły rozm 56 przez pierwszy miesiąc. Jakieś tylko pojedyncze ciuszki były dłużej dobre albo wcześniej za małe. Rozmiar 62,oznaczony jako 0-3 m, nosiły mniej więcej do końca trzeciego miesiąca. Rosły dość typowo. Tez się zgadzam ze za duże ciuszki to nie jest dobry pomysł, q zbyt luźnym pajacyku dziecku płaczą się nóżki. Trzeba brać poprawkę na to ze niektóre firmy mają dość nietypowa rozmiarowkę, np. Kappahl, C&A czy marka Lulipu z Lidla. Ale np ciuszki F&F czy H&M pasowały idealnie.

Gość gość
Pierwsze dziecko rozmiar 62 nosiło od urodzenia do 2 a rozmiar 68 do 3 Drugie 62 od 2 do 3 miesiąca rozmiar 68 do 4 Trzecie rozmiary 62 od 2 do 3 a 68 do 5 miesiąca.