Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrezygnowany5991

Smutna prawda

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Ludzka miłość nigdy tak na prawdę nie jest bezinteresowna. Nawet ta szczera i odwzajemniona. Ty też masz jakieś oczekiwania, które ma spełnić Twoja partnerka. I to są warunki. Masz dobry kontakt ze sobą? Akceptujesz siebie? Jesteś szczery i autentyczny wobec siebie, własnych uczuć emocji, potrzeb? Znasz swoją prawdziwa naturę?

Gość gość
gość dziś gość dziś Ludzka miłość nigdy tak na prawdę nie jest bezinteresowna. Nawet ta szczera i odwzajemniona. Ty też masz jakieś oczekiwania, które ma spełnić Twoja partnerka. I to są warunki. Masz dobry kontakt ze sobą? Akceptujesz siebie? Jesteś szczery i autentyczny wobec siebie, własnych uczuć emocji, potrzeb? Znasz swoją prawdziwa naturę? X Jasne, nie jestem idealny, mam tego świadomość. Mam ze sobą samym problem. Mam pewien żal do losu, że jestem taki jaki jestem. Ale z drugiej strony bardzo się cenę, że nie zeszmaciłem się nigdy. Heh pomyślisz, ze jakiś schizofrenik ze mnie. Owszem jestem nieszablonowym stworzeniem ale potrafię jeszcze trzeźwo ocenić sytuację. Ty jesteś pewnie osobą duchowną, psychoterapeutą albo wróżką? Zgadłem? :-)

Gość Zrezygnowany5991
Chłopie, mam tak samo jak Ty

Gość gość
Zrezygnowany5991 dziś Chłopie, mam tak samo jak Ty X No to jak nic z tym nie zrobisz i dociągniesz do 40-tki to dopiero będziesz miał jazdę. Zrób coś chłopie ze sobą!

Gość gość
To dlatego że marzyciele, idealiści mają przesrane na tym świecie.Poza tym ludzie którzy takimi są raczej nie są przebojowi i bardzo rzadko dochodzą do sporych pieniędzy(dlatego że po drodze do tego trzeba "zdeptać" innych ludzi). A to właśnie typy przebojowe i kasiaste mają największe powodzenie u kobiet. Tacy jak autor zawsze będą sami.

Gość gość
gość dziś Gratuluję zatem, że pozostałeś człowiekiem i pielęgnujesz w sobie część duchową :) To duży sukces. Takim ludziom trudniej żyć na tym ziemskim padole, wiem coś o tym, ale warto. Gardziłbyś sobą gdybyś poszedł z tłumem. Pamiętaj, że nie jesteś sam, jest więcej takich jak Ty, trzeba tylko poszukać, ja się nie poddaję :) Kim jestem? Zawsze tylko sobą ;)

Gość gość
gość dziś gość dziś Gratuluję zatem, że pozostałeś człowiekiem i pielęgnujesz w sobie część duchową To duży sukces. Takim ludziom trudniej żyć na tym ziemskim padole, wiem coś o tym, ale warto. Gardziłbyś sobą gdybyś poszedł z tłumem. Pamiętaj, że nie jesteś sam, jest więcej takich jak Ty, trzeba tylko poszukać, ja się nie poddaję Kim jestem? Zawsze tylko sobą X Staram się nieść ten krzyż, ale z wiekiem coraz trudniej go taszczyć. Również ciesze się, że są osoby wyznające podobne zasady. Na taką duszyczkę (kobitkę), która jest tylko sobą bym musiał trafić. No ale gdybać to sobie można ;-)

Gość gość
gość dziś Problem tkwi w tym, że tacy ludzie występują rzadko w przyrodzie i raczej stronią od ludzi, ale nie jest niemożliwym odnalezienie ich. Ja się uparłam i zdania nie zmienię :)

Gość gość
gość dziś Typowe uogólnianie. Parę osób z mojej rodziny dorobiło się wysokich pozycji tylko talentem i pracą. Prywatnie są super ludźmi.

Gość gość
gość dziś gość dziś Problem tkwi w tym, że tacy ludzie występują rzadko w przyrodzie i raczej stronią od ludzi, ale nie jest niemożliwym odnalezienie ich. Ja się uparłam i zdania nie zmienię X To dobrze. Oby Ci się poszczęściło. Jeśli jesteś taką osobą za którą się tu podajesz (bzzzz, mój czujnik podejrzliwości właśnei się załączył) to życzę Ci tego serdecznie :-)

Gość gość
gość dziś Pożyjemy zobaczymy, ale dzięki :) Ale dlaczego Ty się poddajesz? Masz jeszcze dużo czasu i możesz być szczęśliwy :) Musisz szukać osoby o podobnej wrażliwości, empatycznej. Patrzeć jak ona traktuje słabszych i gorzej usytuowanych od siebie. Tych, na których nic nie zyska. Co mówi o nieobecnych. Dla mnie ważny jest gust muzyczny, to dużo mówi o inteligencji i wrażliwości człowieka :)

Gość gość
gość dziś gość dziś Pożyjemy zobaczymy, ale dzięki usmiech.gif Ale dlaczego Ty się poddajesz? Masz jeszcze dużo czasu i możesz być szczęśliwy usmiech.gif Musisz szukać osoby o podobnej wrażliwości, empatycznej. Patrzeć jak ona traktuje słabszych i gorzej usytuowanych od siebie. Tych, na których nic nie zyska. Co mówi o nieobecnych. Dla mnie ważny jest gust muzyczny, to dużo mówi o inteligencji i wrażliwości człowieka usmiech.gif X Nie wiem czy się poddałem ostatecznie. Jeszcze walczę ze sobą ;-) A jaką muzę lubię? Pink Floyd pewnie znasz?

Gość gość
gość dziś Dopóki walczysz, to nie przegrałeś, zawsze jakąś mądrość wyniesiesz z każdego doświadczenia, a tę wiedzę możesz przekazać innym i w ten sposób osiągnąć pewną formę nieśmiertelności. Twoje mądre słowa, pomoc będą żyły w tych ludziach. Nawet jakbyś miał być szczęśliwy przez ostatnie 5 min życia i osiągnąć spełnienie, to walka była warta bólu, potu i krwi. Ja przynajmniej w to wierzę :) Pink Floyd oczywiście, że znam, cóż za pytanie :D Najbardziej lubię Wish you were here, Hey you, Comfortably numb, High hopes.

Gość gość
gość dziś gość dziś Dopóki walczysz, to nie przegrałeś, zawsze jakąś mądrość wyniesiesz z każdego doświadczenia, a tę wiedzę możesz przekazać innym i w ten sposób osiągnąć pewną formę nieśmiertelności. Twoje mądre słowa, pomoc będą żyły w tych ludziach. Nawet jakbyś miał być szczęśliwy przez ostatnie 5 min życia i osiągnąć spełnienie, to walka była warta bólu, potu i krwi. Ja przynajmniej w to wierzę usmiech.gif Pink Floyd oczywiście, że znam, cóż za pytanie smiech.gif Najbardziej lubię Wish you were here, Hey you, Comfortably numb, High hopes. X Autorowi wszedłem w sumie z buciorami w jego wątek. Ale mam nadzieje, że nie ma mi tego za złe. Może na coś ta nasza dyskusja mu się przyda :-) Moje best typy to: Marooned, Comfortably numb, Coming back to life. Zresztą trudno wybierać, tam prawie wszystko jest doskonałe ;-)

Gość gość
gość dziś gość dziś Nawet jakbyś miał być szczęśliwy przez ostatnie 5 min życia i osiągnąć spełnienie, to walka była warta bólu, potu i krwi. Ja przynajmniej w to wierzę usmiech.gif X A z tym to mi chyba w myślach przeczytałaś, albo ja Ci to telepatycznie przesłałem. Bo właśnie pisząc pomyślałem o tym, co mi mówiłaś, że mam jeszcze czas. A ja pomyślałem, że choćbym tylko rok żyć miał jeszcze tylko ale w taki sposób spełniony jak sobie marzę to było by to więcej warty niż kolejne 40 lat dalszego kopania w próżni :-)

Gość gość
gość dziś Autor chyba się zmył :) Kiedyś to była muza i prawdziwi artyści z wizją i pomysłem na siebie, przesłaniem. A teraz to już nie to. Komercja głównie.

Gość gość
gość dziś gość dziś Autor chyba się zmył usmiech.gif Kiedyś to była muza i prawdziwi artyści z wizją i pomysłem na siebie, przesłaniem. A teraz to już nie to. Komercja głównie. X Nowych rzeczy nie słucham wcale. Jest tylu dawnych wykonawców (lata 60,70) do odkrycia, że życia braknie na to.

Gość gość
gość dziś Po prostu mamy podobne myśli :) Widzisz są jeszcze "dziwolągi" podobne do Ciebie ;) Zawsze warto walczyć o swoje marzenia, nawet jak rzeczywistość od nich odbiega i jest beznadziejna.

Gość gość
gość dziś gość dziś Po prostu mamy podobne myśli usmiech.gif Widzisz są jeszcze "dziwolągi" podobne do Ciebie oczko.gif Zawsze warto walczyć o swoje marzenia, nawet jak rzeczywistość od nich odbiega i jest beznadziejna. X Haha "dziwoląg" z "dziwolągiem" się zawsze dogada. A "And Then..." podoba Ci się?

Gość gość
gość dziś Ja najbardziej lubię artystów, co sami zaśpiewają, napiszą, skomponują, są oryginalni i taka muzykę tworzą. Wyjątkową, nie do podrobienia :)

Gość gość
gość dziś gość dziś Ja najbardziej lubię artystów, co sami zaśpiewają, napiszą, skomponują, są oryginalni i taka muzykę tworzą. Wyjątkową, nie do podrobienia usmiech.gif X Ja nawet bardziej instrumentalne kawałki lubię. Nie zawsze słowa są potrzebne.

Gość gość
gość dziś Z Pink Floyd znam głownie te najbardziej popularne, do tej pory zasłuchiwałam się inną muzyką, młodszą. Ale co się odwlecze to nie uciecze ;) Jest na mojej liście. Jest tyle dobrej muzyki na tej planecie, że życia nie starczy, aby to wszystko przesłuchać :)

Gość gość
gość dziś gość dziś Z Pink Floyd znam głownie te najbardziej popularne, do tej pory zasłuchiwałam się inną muzyką, młodszą. Ale co się odwlecze to nie uciecze oczko.gif Jest na mojej liście. Jest tyle dobrej muzyki na tej planecie, że życia nie starczy, aby to wszystko przesłuchać X Ja też nie samym PF żyję ;-) Może być klasyczna, jakiś bardziej przystępny jazz, blues, rock, hard rock a i nawet coś mocniejszego ;-)

Gość gość
gość dziś gość dziś A Tool znasz? usmiech.gif Jedna z moich ulubionych: Tool - Bottom X Widzę koleżanka metalówa, ale wrażliwie poszukująca prawdy :-) Mocny tekst, szczególnie o tym g*****e co narasta. W szkole średniej za namową kumpla słuchałem różnych takich mocniejszych rzeczy, Tool kojarzę tylko z nazwy. Teraz z ostrzejszych rzeczy słucham tylko stary dobry Iron Maiden, też mają ciekawe teksty ;-)

Gość gość
gość dziś Z mocniejszej muzyki lubię tylko Tool i kilka kawałków Metallicki.

Gość gość
gość dziś gość dziś Z mocniejszej muzyki lubię tylko Tool i kilka kawałków Metallicki. X No to tu się różnimy ;-) Ja lubię kawałki gdzie jest dużo ciekawych solówek gitarowych :-)

Gość gość
gość dziś Gdybyśmy się nie różnili, to byłoby nudno na tym świecie usmiech.gif Ja lubię dobre riffy, niemuszną być to całe solówki X Takie zboczenie bo sam troszkę próbuje szarpać struny ;-) Placebo nie znałem, nie moje klimaty troszkę ale mogłem posłuchać. A ten kawałek znasz? https://www.youtube.com/watch?v=6Inyg70V-QI

Gość gość
gość dziś Iron Maiden nigdy nie słuchałam, ale wiem, że istnieje :) Da się tego słuchać ;) Wokal dobry, muzyka też. Na jakiej gitarze grasz?