Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Schemat przyjmowania tabletek

Polecane posty

Gość gość

Cześć Bardzo dziwne pewnie pytanie ale czuję się skołowana. Przyjmowałam dłuższy czas tabletki antykoncepcyjne. Zgodnie z tym co mówił ginekolog i ulotka robiłam 7 dni przerwy i przyjmowałam kolejną tabletkę. Tak więc przykładowo w poniedziałek brałam ostatnią tabletkę. 7 dni przerwy. Pełnych. I we wtorek nowe opakowanie. Jednak dziś w rozmowie ze znajomą wyszło, że ona przyjmuje kolejną tabletkę w dzień odpowiadający temu, kiedy przyjęła ostatnią więc jeśli skończyła opakowanie w poniedziałek to nową tabletkę też przyjęła w poniedziałek siódmego dnia przerwy. Czy faktycznie lekarz źle mnie poinstruował i źle zrozumiałam zalecenia ulotki :/ ?

Gość gość
Niestety to Ty źle brałaś. Ja zaczynam 7 dniową przerwę w czwartek i w kolejny czwartek rozpoczynam nowe opakowanie.

Gość gość
kurczę ma być siedem dni bez brania tabletki.więc jakim cudem poprzedniczka kończysz w czwartek i bierzesz w czwartek?skoro ostatnia tabletkę wzięłaś we czwartek to nie bierzesz w piątek,sob,niedz,pon,wt,śr,czw.i powinnaś wziąć w piątek a nie we czwartek.21 dni brania tabletki+7 dni nie brania.

Gość gość
Normalnie pierwszy dzień przerwy mam w czwartek, pt, sob, nie, pon, wt, śr i w kolejny czwartek rozpoczynam nowe opakowanie. Biorę tabletki 21 +7 więc nie mam opcji na pomyłkę. Te 7 ostatnich tabletek to placebo.